kakusek 14.09.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 faktycznie jesli zamawia sie kolor z palety Ral trzeba czekac okolo 3 tyg.Ja musialam zrezygnowac z parapetow aluminiowych wlasnie ze wzgeldu na oczekiwanie na ich pomalowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 14.09.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 A jest jakaś możliwość zamontowania parapetów zewnętrznych już po wykonaniu elewacji?U mnie sprawa jest o tyle prostsza (?) że parapety nie są montowane do muru, ponieważ okna znajdują się w warstwie ocieplenia.Teoretycznie więc pewnie by się dało zamontować takie parapety.Czy do okien balkonowych na poddaszu (gdzie będą barierki, a nie ma żadnego balkonu) też montuje się parapety?Logika wskazuje że tak, bo chodzi o to żeby woda z okapnika spływała poza elewację, a nie na elewację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 14.09.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Parapetów nie montujesz do muru, tylko wsuwasz pod okno i osadzasz w styropianie (w tym po bokach w mur). Potem to się obrabia siatką i klejem. Tak miałam montowane stalowe i granitowe. Mam okna balkonowe, planuję taras drewniany i zamontowałam parapety stalowe - właśnie po to, aby ochronić mur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.09.2011 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Dziś mój tata pojedzie do tej parapeciarni w Radomiu, obejrzy próbki i dowie się co i jak. Na razie wiem tylko tyle, że ponieważ są malowane proszkowo i mają dużo zamówień czeka się "nawet 4 dni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 14.09.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 salik chyba nie da rady montować parapetów po elewacji. Tak jak pisała Madeleine one są obrabiane styro już po zamontowaniu. A poza tym jak już jest tynk to najlepiej trzymać od niego z dala wszystkie łapki różnych budowlańców, które lubią nabrudzić lub popsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 14.09.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Czyli muszę iść u jareko jeszcze poczytać o montażu parapetów przy oknach osadzonych w warstwie ocieplenia Bo u mnie wokół okna nie ma nigdzie muru, jest tylko styropian. Kurde, myślałem że parapety to tak rach ciach i już są, a tu kicha Madeleine - mi konkretnie chodziło o okna 'balkonowe' na poddaszu, z dołem nie ma problemu i wszystko jest oczywiste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.09.2011 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 No to tak. Parapety som Kolor dowolny z próbnika. Matowe bądź połysk 43pln brutto za 15cm szerokości, zakończenia pcv 10 pln komplet Trzeba podać wymiary, i robią Porozmawiam dziś z moim wykonawcą, niech mi to pomierzy i chyba zamówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 14.09.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Kolory dowolne z próbnika=kolory dowolne z ich jakiegoś próbnika, czy też np. dowolny kolor z palety RAL?Masz może jakieś zdjęcia? (jestem ciekaw jaka jest różnica między matowym, a połyskiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.09.2011 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 próbki do wglądu na miejscu (tata wpadł tylko zobaczyć i zapytać co i jak, nie miał czasu na zabawę w zdjęcia) A jeszcze się okazało że ulica Kolejowa to tak naprawdę Klejowa, a te dwie są w dwóch różnych końcach miasta ... Ja mam tu w domu szare matowe i mnie się podobają. Lidka ma połysk czarny podam Ci do nich nr tel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 14.09.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Sorry z tą Klejową , źle przeczytałam dobrze, że znaleźliście ten zakład i że parapety będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 14.09.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Monia, okazało się że ten mój kaloryfer to cover:D co chcesz wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 14.09.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Monia! To gdzie na Górczewskiej są te parapety?A te które chcesz kupić to na pewno alu? W tej cenie?I kolory mają gotowe czy wybierasz i malują?I ile się czeka?Użyczysz namiaru? A oświetlenie garażu, tudzież frontu domu macie jakieś zaplanowane? Co robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.09.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 byłam, zdjęcia robiłam nasza czarna ściana http://images49.fotosik.pl/1070/a26f7517c4ad7427med.jpg i porównanie ze srebrnymi (dla myszonika) zależy jak na nie pada światło, ale faktycznie są sobie bliskie http://images46.fotosik.pl/1054/4f483eb8f542bc50med.jpg druga łazienka i akcja - zrywamy dekory Zapomniałam glazurnikowi powiedzieć, że mimo złych wymiarów i różnych fug dekory mają być rozmieszczone równomiernie (by zachować ciąg fugi) No i trzeba było zdjąć ... http://images45.fotosik.pl/1097/4db5e2482f9cb1cemed.jpg wyręczyłam pana Zbyszka i umyłam te nieszczęsne poduszeczki http://images43.fotosik.pl/1096/d752dab6f7ce5012med.jpg tak wygląda "zaklejony" ibox http://images45.fotosik.pl/1097/fc5b96ff5613f69amed.jpg i jeden z odpływów i nasz spadek (za duży?) http://images38.fotosik.pl/1087/ddbae2787d0f2f89med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.09.2011 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Monia! To gdzie na Górczewskiej są te parapety? A te które chcesz kupić to na pewno alu? W tej cenie? I kolory mają gotowe czy wybierasz i malują? I ile się czeka? Użyczysz namiaru? A oświetlenie garażu, tudzież frontu domu macie jakieś zaplanowane? Co robicie? Balbina, te parapety mojego wykonawcy to w Blizne-Jasieńskiego (dobrze gadam?) Ale Salik tam dzwonił i powiedzieli mu że trzeba czekać 3 tygodnie. Niby mój wykonawca wspominał coś, że szybciej, ale jakoś mi się średnio chce w to wierzyć. Dlatego wróciłam do kontaktu od Lidszu. Ona ma parapety z Radomia Na pewno alu, tata pytał na miejscu (stalowe mają za ok 20pln) Mówił że próbek kolorów sporo. Ja biorę czarne (a czarne wszędzie to te na zamówienie) Cena tak jak pisałam 43 brutto (15cm, o 20 nie spytał), pisałam już*że czeka się kilka dni Wyślę Ci namiar na priv Oświetlenie - wstępnie miało być*w podbitce, ale już*mi się takie rozwiązanie nie podoba. Dlatego muszę zaangażować męża żeby przeniósł mi to na mur. Gdzie się*takie lampki umieszcza? Na wysokości okien, w połowie? Chcę takie tuby które świecą do góry i do dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 14.09.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 łazienki super się zapowiadają co to za poduszeczki ? co do spadku, to nie za bardzo widać na tym zdjęciu. Możesz zrobić zdjęcie od strony ściany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 14.09.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Monia, nie dziwię się, że opijałaś tą ścianę - super te płyteczki no i są czarne co najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 14.09.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Gdzie się*takie lampki umieszcza? Na wysokości okien, w połowie? Chcę takie tuby które świecą do góry i do dołu to wszystko zależy od ciebie. Można nad oknem, jak po bokach. Ja przy jednych oknach mam na górze, przy innych po bokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.09.2011 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 co do spadku, to nie za bardzo widać na tym zdjęciu. Możesz zrobić zdjęcie od strony ściany ? mogę, ale wybaczysz jeśli teraz tam nie pojadę? A poduszeczki to dune capitone (są w różnych kolorach). Płytki bazowe - baldocer delie - i tu też były dekory - poduszeczki, ale mi się*nie podobały (miały fakturę koronki i były tylko białe) dlatego zamieniłam na capitone, niestety inny wymiar 10x10 a nie 11x11 Elena, ależ Ty masz bzika na punkcie czarnego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.09.2011 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Super, idziecie jak burza:)))Masz jutro czas? Tak ok. 18 tej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 15.09.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 spadek ok. ja mam na 1,20 , ty masz gdzieś na 0,8 m dlatego może wydaje sie wiekszy. nie będzie sie woda wychlapywać.poduszeczki to te dekory?ładna ta czarna ściana. Srebne tez bedziesz mieć w tej łazience? czy tylko czarne? jaka bedzie podłoga do nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts