Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gdzie w końcu zamówiłaś - Radom?

Tak

Miałam do zamówienia jeszcze sporo blachy na okna tarasowe (bo to też trzeba obrobić), w sumie metrów więcej od parapetów

Ja biorę parapety na szerokość okna. Sprawdziłam u siebie, poczytałam na stronie Jar-Eko, tynk w glifie konczy się równo z tymi elementami pcv

Blah.

No to muszę doczytać jak się robi parapety przy oknach tarasowych :(

U nas co prawda deski do okna chyba nie będą dochodziły (na dole pod oknem będzie też styropian i tynk, a deski tarasowe będą dochodziły najwyżej do tynku), ale może wtedy też będziemy musieli coś zrobić inaczej.

Chyba po prostu zapytam jareko jak to zrobić.

Blah.

No to muszę doczytać jak się robi parapety przy oknach tarasowych :(

U nas co prawda deski do okna chyba nie będą dochodziły (na dole pod oknem będzie też styropian i tynk, a deski tarasowe będą dochodziły najwyżej do tynku), ale może wtedy też będziemy musieli coś zrobić inaczej.

Chyba po prostu zapytam jareko jak to zrobić.

U mnie też będzie taras drewniany i mam zamontowane na oknach tarasowych i fixach normalne parapety aluminiowe jak przy innych oknach

U mnie też będzie taras drewniany i mam zamontowane na oknach tarasowych i fixach normalne parapety aluminiowe jak przy innych oknach

A nam Pan Zbyszek (jak się okazuje - spec od tarasów drewnianych) kazał wziąć trochę inaczej doginaną blachę.

Ale i tak wychodzi na to samo

Obróbka jest? Jest :yes:

Lidziu jeszcze raz dzięki za ten namiar.

Śmiesznie, bo to takim psim swędem było ...

"jakie masz parapety? Jak to jakie? czarne!" :lol2:

Ale ok, dziś się dowiedziałam - jednak aluminiowe :yes:

A nam Pan Zbyszek (jak się okazuje - spec od tarasów drewnianych) kazał wziąć trochę inaczej doginaną blachę.

Ale i tak wychodzi na to samo

Obróbka jest? Jest :yes:

Lidziu jeszcze raz dzięki za ten namiar.

Śmiesznie, bo to takim psim swędem było ...

"jakie masz parapety? Jak to jakie? czarne!" :lol2:

Ale ok, dziś się dowiedziałam - jednak aluminiowe :yes:

Właśnie zaczęłam się zastanawiać od czego pan Zbyszek nie jest specjalistą ? ;) :lol2:

U ciebie kładzie płytki, u mnie robił ogrodzenie, a okazuje się, że zna się również na tarasach :lol2:

Cieszę się, że parapety zamówione :D Mam nadzieję, że będą się podobać i dobrze sprawować :D

W związku z tym, że musiałam zrezygnować z baterii wannowej 3-otworowej stojącej na wannie, dziś nerwowo (przed wizytą hydraulika) wybierałam jakąś fajną ścienną.

Nie chciałam drugiej tradycyjnej, bo taką mam w kotłowni. No i zdecydowałam się na to:

Zrzut ekranu 2011-09-15 (godz. 18.18.08).jpg

Podoba mi się i nawiązuje do reszty baterii w łazience (Grohe z serii Qadra)

Nie wiem tylko jak ona ma być podłączona, hydraulik musi zrobić przeróbki w sobotę, a do tego czasu baterii nie będzie na pewno :sick:

Dziewczyny, może się razem umówicie, a ja się dostosuję?

Podpowiem tylko, chociaż*to może być niezręczny dla niektórych czas, że w piątki w godzinach popołudniowych dom zostaje pusty, bo tak to siedzi (tfu, robi ... i śpi) ekipa wujka i glazurnik

Natomiast jeśli pasuje Wam obecność chłopaków (sztuk 4) i nie podchodzi piątek to równie dobrze może być kiedykolwiek :yes:

Właśnie zaczęłam się zastanawiać od czego pan Zbyszek nie jest specjalistą ? ;) :lol2:

U ciebie kładzie płytki, u mnie robił ogrodzenie, a okazuje się, że zna się również na tarasach :lol2:

On podobno robił tarasy drewnianie w Szwecji 7 lat

Mówiłam Wam już, że zawsze chciałam glazurnika li tylko glazurnika? Nie, że od wszystkiego? :lol2:

No to mam :lol2:

Ale słuchajcie, jestem zadowolona.

Pierwszy raz na budowie mam kogoś kto tak dokładnie się do roboty przykłada.

No dobra, pomijam elektryka (on jest poza wszystkimi - król wykonawców) ale to nie wykończeniówka