monsanbia 09.05.2011 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Ale czy 2szt i kawałek płytki (na szerokość) w korzytarzu nie będą głupio wyglądać? No i ten hol jest u nas do lini między kolumnami, czyli w sumie tak jak mówisz mogłoby być, bo tylko ten jeden korytarz jest taki newralgiczny (wąski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.05.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Kurcze nie wiem....To jest jedna z rzeczy, które mnie najbardziej wkurzają, że na wizualizacjach i wszystkich ślicznych foto w necie płytki nie są docinane tylko zawsze jakoś idealnie całe....jak myślę o łazienkach to mi zaraz cały efekt z oczu znika jak pomyślę o cięciu płytek i o tym czego nienawidzę czyli tego, że wymiary płytek podłogowych z tej samej serii są zupełnie inne niż ściennych...No ale wracając do Twojego holu to ja chyba dałabym środkiem jedną całą, a po bokach dwie obcięte do 30 cm szerokości... tylko trochę stracisz na tych docinkach....A może pokombinuj z pomieszaniem płytek 30x60 z 45 x 90 ?Tak polecają np. mieszać deskę o różnych szerokościach. Ale jakoś nie mogę sobie tego z płytkami wyobrazić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.05.2011 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Kurcze nie wiem.... czego nienawidzę czyli tego, że wymiary płytek podłogowych z tej samej serii są zupełnie inne niż ściennych... PIONA! Mam dokładnie to samo A ja chciałam dziś obejrzeć te Twoje cersanity do gospodarczego i nie znalazłam. Nie było ich w castoramie, ani w ttw opex. Kurczę, muszę coś zamówić, bo na początku czerwca mają zacząć się*kłaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.05.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 ja zamówiłam nie oglądając na żywo, tylko na podstawie zdjęcia z netu.... w końcu to tylko kotłownia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 09.05.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 ja do kotłowni i garderoby kupowałam jakieś końcówki kolekcji w platformie a co do wymiarów - jaw szarej łazience położyłam to samo na podłodze i na ścianach więc nie miałam problemu:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.05.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 a co do wymiarów - jaw szarej łazience położyłam to samo na podłodze i na ścianach więc nie miałam problemu:no: a to jest rozwiązanie idealne... niestety nie wszystkie płytki to mogą, a nawet większość serii niestety nie może.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 09.05.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 a to jest rozwiązanie idealne... niestety nie wszystkie płytki to mogą, a nawet większość serii niestety nie może.... wieeeem to też w drugiej łazience mam drewno:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.05.2011 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 wieeeem to też w drugiej łazience mam drewno:D Toteż ja wybrałam drewno do obydwu Nigdy nie byłam w platformie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 09.05.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Toteż ja wybrałam drewno do obydwu Nigdy nie byłam w platformie bo tam tak na prawdę to nic nie ma:lol2: wejście na karty tylko dla firm a ja byłam przypadkiem z tatą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.05.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 A jak tam sprawa kominka?Kominkowcy byli? Coś wybrane, ustalone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.05.2011 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 (edytowane) hejBył u mnie Pan Piotr. Zmieniłam wizję na ten granit który mi pokazałaś. Czekam na projekt, tylko coś się Pan Piotr obija. Pan Daniel był jak burza - wszystko z dnia na dzień. Tu cisza od tygodnia. Chyba muszę się im przypomnieć Aha, płytki prawie zamówione. Prawie, bo muszę wyliczyć ilości (a wcale nie wiem ile się bierze, jaki naddatek), no i nie wiem czy na ściany do garażu brać białe czy grafitowe. Robimy do wysokości ok 130cmCzas oczekiwania - 4 dni od wpłaty zaliczkiAle czytałam, że Ty też już czekasz na swoje No i dziś wielki dzień - wkroczyli tynkarze! Gdyby nie to, że pana męża nie ma i musiałam sama z dzieckiem wszystko załatwiać, ustalać i organizować i trochę mnie to wykończylo, byłabym mega happy Edytowane 13 Maja 2011 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.05.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Płytki zamawia się na pełne paczki, więc ja sobie policzyłam, a potem po przeliczeniu na paczki wzięłam po prostu o tyle więcej ile akurat z przeliczenia wyszło. Mam nadzieję, że starczy. Jak nie to dokupię i potem dokleją A gdzie zamawiasz, że 4 dni oczekiwania? Bo w megastore trochę dłużej, ale w sumie aż tak mi się nie spieszy. Ja w końcu kładę na podłogę grafit i 3 rzędy od dołu grafit a wyżej białe... nie wiem jak to wyjdzie, ale cała kotłownia grafitowa wydawała mi się za ciemna, a z kolei cała biała jakaś taka.... za biła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.05.2011 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 A ja w końcu w lazience gucia zamawiam (mogę sobie sama odebrać)No właśnie w kotłowni mam zamiar na ścianie łączyć. Ułożymy do wys 2m, ale w garażu .. że będzie 5 rzędów, to łączenie odpada, i teraz wybór - białe, grafitowe, białe grafitowe, białe ..... No jakie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.05.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Monika, go garażu zdecydowanie ciemne płytki, bo jednak będzie się tam brudzić, więc na ciemnych będzie mniej widać. tutaj masz zdjęcie mojego garażu. Płytki podłogowe są ciemniejsze w rzeczywistości - zdjęcie było robione tuż po zafugowaniu. Ścienne oddają swój rzeczywisty kolor http://img848.imageshack.us/img848/3254/20101127284.jpg na podłodze Stargres seria Francesca - kupowane w Castoramiena ścianach też gres z Castoramy, ale innej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.05.2011 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 O widzisz Lidziu! Super, że wpadłaś tu z tym zdjęciem! Napisz mi do jakiej wysokości masz te ścienne i jak to zakończyliście. Prawdopodobnie nasi tynkarze będą się*bawić w robienie tynku do pewnej wysokości, ale sama nie wiem czy to dobra decyzja. Ale widzisz, te na ścianach u Ciebie są jasne. Ja się zastanawiam nad białymi albo grafitowymi (ciemne, prawie czarne) Dobrze widzę że tam na końcu masz gaz w miedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 14.05.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 płytki są położone do mniej więcej wysokości 145-147 cm. U nas tynk był położony na całości ścian, więc płytki są kładzione na tynku i na górze są wykończone chyba klejem i pomalowane.Na końcu garażu mam rurę z gazem. Jeśli chodzi o kolor płytek, to zbyt jasne i zbyt ciemne są niedobre do garażu. Jeśli położysz ciemny grafit na podłodze, to będziesz widziała ślady piachu, kurzu itp. Na białych to samo będzie. Ja zdecydowałam się właśnie na takie szare, żebym potem miała jak najmniej pracy ze sprzątaniem. No, ale to moje odczucia, więc nie namawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.05.2011 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 No, a u nas ostatnio jakiś*magik wymyślał że będziemy musieli przerabiać instalację gazową bo w garażu nie można mieć miedzianych Mam nadzieję, że coś mu się poknociło, bo niby robił u nas instalację kumaty człowiek. A płytki grafitowe chcę na ścianę dać, na podłodze chyba zrobimy posadzkę epoksydową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 14.05.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Do garażu to chyba jednak grafit... jakoś białe z garażem mi nie grają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 14.05.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 No, a u nas ostatnio jakiś*magik wymyślał że będziemy musieli przerabiać instalację gazową bo w garażu nie można mieć miedzianych Mam nadzieję, że coś mu się poknociło, bo niby robił u nas instalację kumaty człowiek. A płytki grafitowe chcę na ścianę dać, na podłodze chyba zrobimy posadzkę epoksydową wiesz, w ogóle panowie z gazowni są dziwni. Tak na prawdę mój hydraulik stwierdził, że moja rurka gazowa też jest źle zrobiona, bo w garażu powinna iść górą, a nie dołem. A odbiór przyłącza gazowego mam. No ale przecież panowie z gazowni nie będą na siebie nawzajem donosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.05.2011 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 No i sprawa się rypła Dziś panowie tynkarze wkroczyli ze sprzętem na budowę, zagruntowali pięknie ściany, chcieli sprawdzić maszynę i d.... Mamy za małą moc w rbtce i ją wywala :bash: Jakieś pomysły, rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts