Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

Spokojnie, mam już 10 nowych wycen ... i tak będę przed tobą to jakiegoś nowego przetrenuję ... bo bez szaf się nie ruszam.

skąd Ty tych ludzi bierzesz i wyceny robisz?

I jakie wyceny???

Ja nie mam nawet pomysłu w glowie to i wycen z kim robić nie ma :(

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

skąd Ty tych ludzi bierzesz i wyceny robisz?

I jakie wyceny???

Ja nie mam nawet pomysłu w glowie to i wycen z kim robić nie ma :(

Trochę googlałam, trochę podebrałam z oferii jak u kogoś wystawili ogertę ... ale tylko takich co strony z realizacjami mają i jakieś normalne lokalizacje biur (co by namierzyć gościa można było) i mam, przedziały cenowe kosmos - rozjazd prawie 100%. Jeszcze z żadnym nowym się nie spotkałam, ale na razie nie mam na to wystarczająco mocnej psyche po ostatnim.

A projekt zrobiliśmy z M sami, bo wiemy co chcemy i czego nam potrzeba, a poza tym z pierwszych TYPEM swoje już przeszłam ... w sumie po 3 tygodniach ustaleń mam wszystkie detale, szkoda tylko że nie każdy pracuje na tych samych prodycentach i nie wszystko wszyscy mają :mad:.

Chyba powinnam pójść tą*samą*drogą

Był moment że uzbierałam kilku wykonawców z oferii i z Allegro ale dalej nie pociągnęłam

Muszę się za to wziąć kurcze no, a jeszcze pstryczki i farby przede mną, i listwy przypodłogowe (dowiedziałam się ostatnio że powinnam je mieć*przed malowaniem!)

Chyba powinnam pójść tą*samą*drogą

Był moment że uzbierałam kilku wykonawców z oferii i z Allegro ale dalej nie pociągnęłam

Muszę się za to wziąć kurcze no, a jeszcze pstryczki i farby przede mną, i listwy przypodłogowe (dowiedziałam się ostatnio że powinnam je mieć*przed malowaniem!)

keeeeeeee? WHY?

primo

baterię - moim zdaniem brać droższą i od ręki, ja już ostatnie nerwy tracę na oczekiwania na sprzęty, armatury, kafelki ze sklepów internetowych, podają jakieś terminy, a potem się to niestety z rzeczywistością mocno rozjeżdża....

secundo

listwy to trzeba chyba mieć przed drugim malowaniem? jeśli się je robi po zamontowaniu parkietu. Ja już mam raz pomalowane, potem deska i listwy i potem drugie malowanie. Ale Ty chyba planowałaś obie warstwy malunku na raz? To chyba nic nie stoi na przeszkodzie żeby listwę domontować później... no chyba, że przy montażu listwy ubrudzą ściany ;)

vip parkiet i dźwi zgodnie twierdzą że listwy montuje się przed ostatnim malowaniem.

Chodzi o brudzenie ścian, ale i o akryl którym się wypełnia szczelinę. Jak się montuje po malowaniu ostatecznym, to ten akryl się*brudzi, a tak jest zamalowany.

Tak mi tłumaczyli

Baterię zamówiłam na allegro i już wysłali mi ją kurierem. Pewnie nie będzie jej jutro, ale przyżydziłam 350pln ;) Będzie na obiad i winko :p

A tak w ogóle - dzieńdoberek.

Jedziemy zaraz na moje ulubione Bemowo :bash: na pokaz projektorów kina domowego

A tak w ogóle - dzieńdoberek.

Jedziemy zaraz na moje ulubione Bemowo :bash: na pokaz projektorów kina domowego

O to będziesz pod moim blokiem ;)

A jak montuje się listwy przed malowaniem to strasznie dużo piep... z zabezpieczaniem ich :sick:, ja byłam pewna że najpierw się maluje ... fuck znowu czegoś nie wiem :bash:

Edytowane przez tofee

sześć Dziefczyny :)

ja też jak się kiedyś w końcu doczekam drzwi i listew to nie zamierzam ich akrylować. wolę widzieć szpary niż wałkować kurz na akrylu. już chyba gdzieś kiedyś to pisałam - widziałam u znajomych jak ten akryl po 2-3 latach zaczyna wyglądać i u siebie tego nie chcę.

ja też jak się kiedyś w końcu doczekam drzwi i listew to nie zamierzam ich akrylować. wolę widzieć szpary niż wałkować kurz na akrylu. już chyba gdzieś kiedyś to pisałam - widziałam u znajomych jak ten akryl po 2-3 latach zaczyna wyglądać i u siebie tego nie chcę.

oooo dobrze wiedzieć:yes:

Och jak miło się Was czyta. Trochę humoru dodajecie jak człek wraca z budowy nieźle wku... ciągle nowymi problemami (u mnie płytkarz wczoraj spieprzył z budowy i zostałam sama z płytkami i rozgrzebaną pracą:bash:).

I tylko kusicie tymi winkami, drinkami i carlsbergami. A ja znowu kilka miesięcy abstynecji:cry:. A po takim dniu cyowiek aż z upragnieniem by sobie wypił co nieco i się rozluźnił.

Zrobię tylko jeden mały wyjątek. Kiedyś dostałam mega drogiego szampana, którego kisiłam na super okazję. I to miała być parapetówa. Ale za chiny nie przypuszczałam, ze znów będę w ciąży:p. Okazji nie przepuszczę a Maleństwo napewno sie nie obrazi za łyk smakowitego szampana. Tylko sza nt picia kobiet w ciązy:cool:

Bo akryl powinien być pomalowany. Chociaż ja sama nie mam tam, gdzie jest biała ściana...Ale tam, gdzie szara to już tak:)