Elena76 17.09.2011 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 No toś mnie zabiła! Liczyłam na zdjęcie, ale za kilka dni! A ja bez kolacji ... Zjadłabym to i jeszcze dwie dokładki Mniam coś czuję że szampan szybko znalazł ujście Może jakąś nową świecką tradcyję zapoczątkujemy - duszonki z szampanem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 17.09.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Nie wiedzialam, ze GM jeszcze spiewa a tu duszcaczki vel pieczonki vel kociolek http://www.stajniatrot.pl/images/rozmaite/ksiakuch/pieczonk.jpg mniam ale pyszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 17.09.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Co wy pewnie że GEorge śpiewa. opowiem po koncercie.nie wolno wnosić na stadion lustrzanek:cool: a ja nie mam innego aparatu. tylko komorka:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.09.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 O jejjjjj ubierz się jak ciężarna kobieta i przemycisz Nooo takie duszonki co to Markotka pokazała będą u mnie jutro..... Masa gości się zjawi... Ale jak co to zawsze można drugi garnek zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 17.09.2011 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Myszonik - ja biorę stół z dwiema dostawkami, bo to różnica 200pln. Przy ogólnej cenie za stół w okolicach 6k to pikuś Najdroższy jest sam mechanizm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 17.09.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Ten stół kosztuje 6 tys???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 17.09.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Myszonik - ja biorę stół z dwiema dostawkami, bo to różnica 200pln. Przy ogólnej cenie za stół w okolicach 6k to pikuś Najdroższy jest sam mechanizm Też tak zrobię... a jaką masz długość po rozłożeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.09.2011 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Ten stół kosztuje 6 tys???? niestety i szczerze mówiąc nie mam za bardzo ochoty o tym rozmyślać, bo zaczynam się zastanawiać czy to nie była pochopna decyzja Myszonik, każda dostawka to 50 cm. Czyli stół po rozłożeniu - 330 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.09.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Mi stolarz wycenił na 3700, a ja mam stół gigant 270x110. Potrójny fornir, bo z litego przy takich parametrach podobno istnieje ryzyko wypaczenia. Nie upieram się przy litym. W takim razie rezygnuję z MD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.09.2011 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Mi stolarz wycenił na 3700, a ja mam stół gigant 270x110. Potrójny fornir, bo z litego przy takich parametrach podobno istnieje ryzyko wypaczenia. Nie upieram się przy litym. W takim razie rezygnuję z MD Ania, ale czy barwiony jakoś? (cenę robi barwienie, rodzaj drewna - dąb jest najdroższy, i mechanizm rozkładania) Bo stół MarJel 250x110 z nogami 13cm!!! kosztówał prawie 3500 Ja bym nie zrobiła stołu w fornirze. Jest po kilku latach do wymiany. Znajomi kupili bardzo drogi stół w Klose fornirowany i po 2 latach jest w opłakanym stanie, mimo że niewiele używany. Stół moich rodziców też nie wygląda za ciekawie. Ja jestem tylko za litym. Zapytałabym w MD co sądzą o wypaczaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 18.09.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Ja też nie mam dobrych doświadczeń z fornirowanymi stołami. Po kilku latach użytkowania wygląda to jednak gorzej niz w przypadku litego drewna. Jak patrzę na swój stół, to przynajmniej w przypadku MD stół z litego drewna to i tak stół klejony z kawałków a nie z masywu. Ale jak jest odpowiednio poklejony to nie powinien się wypaczać. A dąb nie jest najdroższy, chyba że mowa o krajowych rodzajach drewna. U mnie opcja w dębie wyszła sporo tańsza. A tak w ogóle to u mnie przy wycenie państwo z MD się pomylili i policzyli stół bez dostawek, ale o tym dowiedziałam się po dostawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 18.09.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Najdroższy w MD to jest chyba orzech amerykański....Ale ja czegoś nie rozumiem... to te wymiary, które oni podają na stronie to są z dostawkami czy bez?Bo ja aż tak wielkiego stołu (ponad 3 m) nie potrzebuję....Monia Ty wiesz jak się kształtują ceny poszczególnych elementów? Stół wiem, dostawki po 200 zł tak, a ten mechanizm? A na pocieszenie Wam powiem, że łaziłam dziś trochę po sklepach (co prawda w sprawie kanap nie stołów, ale stoły też były) i o wiele bardziej nędzne stoły osiągały o wiele bardziej absurdalne ceny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.09.2011 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 A dąb nie jest najdroższy, chyba że mowa o krajowych rodzajach drewna A nie, no tak, nie myślałam o orzechu amerykańskim (tu cena idzie w górę diametralnie) Ale stół z jesionu to już 1 tys mniej, nie wyceniałam innych (klon, buk ...) ale pewnie są jeszcze tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.09.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Jak to dobrze, że problem stołu mam z czapki... ja nie chcę mieć typowej jadalni. Mam stół w kuchni, taki do użytku, na razie Ikea, a le docelowo coś może pojawi się innego, z drugiej strony miałam kiedyś fornirowany i rzeczywiście kiepsko wyglądał po kilku latach, ale łatwo dało się go naprawić, a szklany to prosty jak budowa cepa i do utrzymania OK;) Monia przepis na duszonki/kociołek jest u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.09.2011 23:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Monia przepis na duszonki/kociołek jest u mnie Poszłam, zobaczyłam, mniam. Zapomniałam zabrać od rodziców kociołek :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.09.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 To wpadnij w piątek do mnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.09.2011 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 To wpadnij w piątek do mnie.... och, gdybym tylko mogła, za miedzą Cię miała to byłabym pierwsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.09.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Monia... toż to jest za miedzą.... Może skrzyknie się kilka dziewczyn i wpadniecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 19.09.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Moniaaaa jaki jest w tym tygodniu Twój plan jeżdżenia przed południem na budowę? siem chcę wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.09.2011 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Moniaaaa jaki jest w tym tygodniu Twój plan jeżdżenia przed południem na budowę? siem chcę wybrać Super! Mogę być*kiedy tylko chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts