malgorzatkaa 06.04.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 cZY KTOŚ MA DRZWI FIRMY MIKEA, CZY KTOS COS SLYSZAL O JAKOSCI TYCH DRZWI, BO CENOWO TO CHYBA LADNIE SIE PREZENTUJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antonin 06.04.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Moja matula wstawiła 5 lat temu do pomieszczenia gospodarczego. Skrzydło się wygięło po roku. Przyjechał serwis i założył drugie. Jak na razie nie ma powtórki z rozrywki. Klamki i szyldy taniocha. Ogólnie szału nie ma. Nie wiem jakie produkują teraz, ale jak do domku jednorodzinnego myślę, że warto dopłacić i kupić coś z wyższej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peem 06.04.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 ładnych pare lat temu montowaliśmy ich produkty, jak na tamte czasy drzwi były spoko. Czasy się zmieniły i już nie montujemy. A tak z ciekawości to jak się prezentują cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzatkaa 07.04.2011 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Drzwi 90 wyliczono na 1000 zł stalowe, drzwi te beda wstawione z boku domu, wyjscie z garazu, szukam w miare tanich, no ale zeby nie wypadly po miesiacu, jak na takie drzwi to duzo?, moze polecacie jakies inne jako takie garazowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peem 07.04.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Drzwi 90 wyliczono na 1000 zł stalowe, drzwi te beda wstawione z boku domu, wyjscie z garazu, szukam w miare tanich, no ale zeby nie wypadly po miesiacu, jak na takie drzwi to duzo?, moze polecacie jakies inne jako takie garazowe Myślę, że śmiało możesz montować. Ważne tylko w przypadku kiedy będą się otwierać na zewnątrz, żeby założyć odbój, bo jak mocniej zawieje i skrzydło uderzy w glif to skutki mogą być opłakane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antonin 07.04.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Tak swoją drogą ciekawe ile takie drzwi są naprawdę warte? Kosztują 1000 zł brutto. Vat wynosi 23%, marża pośrednika pewno ok 20%, zarobek firmy też pewno ok 20%, koszty produkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karena95 01.02.2012 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Chcę przestrzec potencjanych klientów przed zakupem tych drzwi.Rok temu zamówiłam drzwi zewnętrzne,teraz żałuję. Kasa poszła w błoto.Drzwi są nieszczelne,progi zewnętrzne drewniane po roku do wyrzucenia -od warunków pogodowych zniszczone po mrozach puchną i nie można otworzyć drzwi,klamki wyrobione -do wymiany,na drewnianej ościeżnicy odchodzi okleina.Panowie z serwisu byli miesiąc po montażu,usunęli zgłaszane braki i od razu zastrzegli , że jak nie zamontuję daszku więcej reklamacji nie uwzględnią.W umowie nic nie było o montażu daszku.Jeśli są to drzwi zewnętrzne to MAJĄ BYĆ SOLIDNE.Nie chce mi się użerać z tak niesolidną firmą więc zamówiłam inną firmę do naprawy ich lipy. Mam tylko nadzieję ,że moja opinia dotrze do klientów i do sprzedających te marne drzwi-może zaczną szanować klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sskiba 16.02.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Ja mam drzwi firmy Mikea z Tych ( zewnętrzne z witrażem jakieś 1700 dałem ) . Jestem z nich zadowolony , solidnie wykonane . Ktoś kto wcześniej miał doczynienia z hińskimi z miejsca wyczuje różnicę . Najlepsze , że założyłem do nich zamek Gerdy ( klamka ) i się teraz kaszani coś . Zobaczymy jeszcze co bedzie jak się skończą mrozy wreszcie , ale chyba już nie powinno nic się dziać , tylko ten zamek mnie wkurza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sskiba 08.11.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 (edytowane) Moje do tej pory są wporządku . Nic się nie dzieje przeszły całe tynkowanie , szykowanie , zawiasy pracują należycie . Zepsułem tylko zamek jeden i klamkę przez swoje zaniedbanie , ale to przecież nie ma nic wspólnego ze skrzydłem . Tyle , że są pod zadaszeniem ( zresztą w malachicie i tak ma tak być z założenia ) Edytowane 8 Listopada 2012 przez sskiba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 09.04.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 My mamy drzwi zewnętrzne, metalowe Mikea. Kosztowały nas 2000zł Zamontowane zostały pod koniec października 2012r. po 5-ciu miesiącach pękły wzdłuż zamka, dosłownie się rozeszły, napuchły, okleina zaczęła się odklejać, ościeżnica się wygięła i nie dało rady ich zamknąć. Najlepsze jest to, że drzwi były bardzo mało używane, bo po zamontowaniu okien i drzwi przez zimę w domu nic nie robiliśmy. A to co się z nimi zaczęło robić to był szok :jawdrop: Przedstawiciel, który nam je sprzedał powiedział, że to moja wina bo źle użytkowałam drzwi Reklamacje zgłosiłam bezpośrednio u producenta . Dziś mają być po południu. Zobaczymy jak to wszystko się zakończy????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.04.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Gdyby przedstawiciel Producenta też chciał być taki proroczy w swoim stanowisku (że źle użytkujesz) to zrób fotkę przy nim i tak od niechcenia powiedz, że proszono Cię o nią na forum, by taka wada wydaje się być niewiarygodna. Zwykle sam szantaż typu :"jak mi nie uznacie to was obsmaruję" jest traktowany bardzo wrogo i rodzi niesmaczne relacje, ale takie małe wspomnienie powinno wzmocnić Twoją stronę Ale kurczę - może naprawdę coś nie tak było? siekierą rąbałaś te drzwi że pękły? Ktoś je łomem traktował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 20.04.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Gdyby przedstawiciel Producenta też chciał być taki proroczy w swoim stanowisku (że źle użytkujesz) to zrób fotkę przy nim i tak od niechcenia powiedz, że proszono Cię o nią na forum, by taka wada wydaje się być niewiarygodna. Zwykle sam szantaż typu :"jak mi nie uznacie to was obsmaruję" jest traktowany bardzo wrogo i rodzi niesmaczne relacje, ale takie małe wspomnienie powinno wzmocnić Twoją stronę Ale kurczę - może naprawdę coś nie tak było? siekierą rąbałaś te drzwi że pękły? Ktoś je łomem traktował? Hehe, dobre ale gdybym faktycznie trzaskała tymi drzwiami, rąbała je siekierą albo w ogóle jeszcze coś innego z nimi robiła to stuliłabym uszy i nie odezwała się ani słowem :no: ale one faktycznie były bardzo mało użytkowane, ba wręcz prawie nie otwierane dlatego też byłam pewna na 100% że to nie mogło być z mojej winy no i oczywiście szanownej firmie nie odpuściłam zjechałam ich z góry na dół i powiedziałam, że ja im jeszcze udowodnię, że to ja mam rację a nie oni. Reklamacja została zgłoszona bezpośrednio u producenta. Panowie z Mikei przyjechali i jak zobaczyli te drzwi to się za głowę złapali :yes: okazało się, że panowie montażyści tak schrzanili robotę, że drzwi nie wytrzymały takiego partactwa i się rozleciały. Drzwi zostały natychmiast wymienione. Kilka dni później zadzwonił do mnie pan, który sprzedał nam drzwi, że ich firma ma przez nas kłopoty, że niby ja naskarżyłam na nich do producenta i teraz firma Mikea ma do nich pretensje. No to już jest szczyt bezczelności To ja płacę za drzwi i mam nadzieję, że wszystko będzie OK a tu firma M..r...t totalnie mnie olewa, montuje drzwi byle na odwal a potem ja mam za to odpowiadać i płacić drugi raz za czyjeś błędy albo niekompetencję. O nieeeee, oni mnie popamiętają ja jeszcze z nimi nie skończyłam REASUMUJĄC polecam drzwi MIKEA a to, że nam się rozleciały to już jest tylko i wyłącznie wina złego montażu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konikpolny 05.11.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Też bym chciała na nich naskarżyć !!! Kupiłam drzwi termiki i mam duży kłopot z doproszeniem się o serwis. Problem chyba jest z wkładką drzwi się nie zamykają. Telefony z prośba o serwis nie pomogły, e-maile nie pomogły. Co ja jeszcze mogę ??? olewka na maxa !!! - nie polecam firmy Mikea,pracują tam niesłowni ludzie skłonni do kłamstw, byle tylko sprzedać a później się człowieku sam martw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.11.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 A co mówi Twój sprzedawca? Montażysta? Sądzisz że każda firma tylko czeka na Twój telefon by od razu jechać i np. sprawdzać czy przypadkiem masz dobrze włożoną wkładkę? Zgłoś na pcozątek sprawę do sprzedawcy (oczywiscie sam wcześnie spróbuj zlokalizować wadę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 09.11.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Także się zastanawiam nad ich produktem: thermika II.U mnie w okolicy w co 2 salonie tym handlują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akm97 12.05.2014 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Witam. Czy po kolejnym półroczu ma ktoś jakieś doświadczenia z drzwiami Mikea? W szczególności z modelem Termika. Podoba mi się, to rozwiązanie, bo drewniana ościeżnica bije wszystko jeśli chodzi o parametry cieplne. Mikea podaje bez ogródek parametr przenikalności cieplnej, a inni producenci albo nabierają wody w usta, albo podają parametr przenikalności cieplnej, ale z dopiskiem małym druczkiem, że parametr jest spełniony tylko przy dokupieniu ciepłego progu. Patrzę na cenę progu - 580 zł netto. Na ładnie. Mam tylko obawy o ten drewniany próg, bo powyżej jest opinia, że spuchł. Można z kolei dokupić w sumie niedrogą aluminiową nakładkę na ten próg. Czy ktoś może jeszcze podzielić się opinią na temat tych drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.05.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Próg za 580? chyba żle przeczytałeś. Taka wartość pojawia się w niektoych katalogach przy ościeżnicy termo+próg. I wtedy faktycznie drzwi mogą mieć dobry wspólczynnik U (jak na stalowe). Ościeżnice drewnianą ma także w ofercie Juwet (tu jest oklienowana tą sama folią co skrzydło). Próg może spuchnąć - także pod nakładką alu ale tylko wtedy, kiedy coś nie tak jest zamontowane (np. wada wykonania schodow, zadaszenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akm97 12.05.2014 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Oczywiście, że mam na myśli próg termo, bo tylko taki pozwala spełnić obiecywany przez producenta parametr przenikalności cieplnej. To o ponad 1/4 zwiększa cenę drzwi. W Mikei dostajemy obiecywany parametr przenikalności cieplnej w standardzie (bez dopłat). Obawiam się jednak o ogólną jakość wykonania ich drzwi, bo wiem, że nie ma nic za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.05.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Ciagle mam wrażenie, że próg wyceniasz na 580zł (a w tej cenie jest ościeżnica termo oraz próg termo - a nie sam próg). Nie znam bliżej Mikei, więc nie wiem ile kosztuje i jak tam się ona ma. Jestem jednak daleki od demonizowania słów "za dopłatą". Czasem coś, co jest w standardzie w jednej firmie jest droższe niż opcje dodatkowe w innej. Z resztą - obserwuję to u siebie - klienci na słowo nietypowe dostają białej gorączki i w celu zaoszczędzenia 50zł pchają się w większe koszty których w tym momencie nie są w stanie przewidzieć. Może nie dotyczy to tej sytuacji, ale to taka ogólna refleksja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akm97 12.05.2014 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Oczywiście masz rację. Chodzi o całą ościeżnicę termo. I nie ma co ukrywać chodzi o ofertę firmy Wikęd. Aha i wg. cen katalogowych ta przyjemność kosztuje 680 zł netto, a nie 580.Nie zmienia to jednak faktu, że chcą mieć drzwi ciepłe musimy sporo dopłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts