anna-maria3 08.09.2011 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 karolakr25, kontrastu z dachem się nie obawiam, bo mam w głowie (i na fotkach) konkretną wizję domu więc wiem, że kontrast będzie. Boję się jedynie tego, że 7001 będzie za jasny i za bardzo srebrny, a za mało szary... Ale alternatywą bez dopłaty do rolet jest 7016 więc wybór mam raczej kiepski... W międzyczasie dopytałam i okazuje się, że bez drastycznej dopłaty jest też 7039, ale pan Robert mówił, że raczej niewyględny ten kolor jest Chociaż jak patrzę na poniższe zdjęcia to sama nie wiem... Może warto go też gdzieś zobaczyć... http://i2.fmix.pl/fmi881/2a8827c1000aaf2c4e689edd/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi1384/4291cd9c000924104e689ee0/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi2148/545503070014a4e04e689f02/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi2295/105df38f000b13d14e689f9e/zdjecie.jpg Chociaż na próbnikach wygląda jak... Ekhm... No właśnie http://i1.fmix.pl/fmi1967/ca0a3327000ef2a24e689fa0/zdjecie.jpg Pytanie, ile próbnik w necie ma wspólnego z rzeczywistością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 08.09.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 karolakr25 - okna w 7001 do Twojego dachu i śmietankowej elewacji lepiej by wyglądały jednak 7016 czyli antracyt. Aniu - trzymam kciuki by oględziny były dla Ciebie pozytywne i kolor się spodobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 08.09.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Aniu - na próbniku ale na fotkach - całkiem ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.09.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Ania, wzięłabyś złoty dąb lub orzech i nie byłoby problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 08.09.2011 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 (edytowane) Aniu - na próbniku ale na fotkach - całkiem ładnie. Strasznie mnie te przekłamania denerwują... Jak wpiszesz 7039 w googla, to wszystkie okna i drzwi wyskakują takie ładne, natomiast próbniki jakieś koszmarne są. Jedne zielone, inne brązowe... Spytałam już pana Roberta, czy 7039 da się gdzieś zobaczyć... Może warto. W sumie, patrząc na zdjęcia, wypada pomiędzy 7001 a 7016... I nazywa się kwarcytowy szary więc chyba raczej szary jest, a nie zielony albo brązowy Znalazłam taką klasyfikację tego koloru... No szary jest jak nic Esiak, no niestety... Ani złoty dąb, ani orzech nie pasują do mojej wizji Uparłam się i znajdę ten jedyny, wymarzony kolor Edytowane 8 Września 2011 przez anna-maria3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 08.09.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 karolakr25 - okna w 7001 do Twojego dachu i śmietankowej elewacji lepiej by wyglądały jednak 7016 czyli antracyt. Myślałam o 7012, bo 7016 mam wrażenie że jest bardzo ciemny (za ciemny?) karolakr25 Boję się jedynie tego, że 7001 będzie za jasny i za bardzo srebrny, a za mało szary... Ale alternatywą bez dopłaty do rolet jest 7016 więc wybór mam raczej kiepski... W międzyczasie dopytałam i okazuje się, że bez drastycznej dopłaty jest też 7039, ale pan Robert mówił, że raczej niewyględny ten kolor jest Chociaż jak patrzę na poniższe zdjęcia to sama nie wiem... Może warto go też gdzieś zobaczyć... Pytanie, ile próbnik w necie ma wspólnego z rzeczywistością... Mam prośbę popatrz (jeśli możesz) na ten kolor 7001 z daleka i powiedz czy nie sprawia wrażenia brudnego (zszarzałego) białego, bo takiego efektu się boję A zdjęcia mają niewiele wspólnego, zależy od słońca, sposoby fotografowania, aparatu i monitora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 08.09.2011 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Karola, 7012 też w sobotę będę oglądać. Tylko przy 7012 musiałabym albo zrezygnować z rolet, albo słono do nich dopłacić Ale porobię fotki obu kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 08.09.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Anno, co na zywo, to na zywo, niepotrzebnie sie nakrecasz tymi fotkami z netu. Jestem pewna, ze raz rzucisz okiem na oba kolorki na wizji lokalnej i bedziesz wiedziala, ktory jest tym Twoim. Esiak, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 08.09.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Esiak - jesteś tu więc pytam u Ani (Aniu nie obrazisz się ) czy "nasi" instalatorzy montowali u Ciebie jakieś podejścia pod baterie podtynkowe ?? zakończone takimi czerwonymi rurkami ?? jeśli tak - (u mnie tak jest) to co ja jeszcze muszę kupić ?? Tzn. samą baterię - to co idzie na zewnątrz, czy jeszcze jakieś elementy podtynkowe ?? Z tych stron sklepów internetowych nie mogę się połapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 08.09.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 O wyceny jeszcze nie prosiłam, bo projekt jest jeszcze dopracowywany i zamawiałabym latem przyszłego rokuDo tego czasu ceny na pewno się zmienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 08.09.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Aniu mam jeszcze jedno pytanie: jakie dasz drzwi wewnętrzne?Bo mój mąż uważa, że powinny być pod kolor okien, ja że pod kolor podłogi, ale ta będzie inna na parterze i inna na piętrze, więc mamy z tym problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 08.09.2011 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 niepotrzebnie sie nakrecasz tymi fotkami z netu. Pewnie jest w tym dużo tracji, ale wiesz... Jak mam zrobić 400 km, żeby wszystkie 3 kolory w realu zobaczyć, to wolę najpierw rozeznać temat, czy warto do samochodu wsiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 08.09.2011 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Karola, drzwi wewnętrzne w kolorze bardzo jasnego drewna, najprawdopodobniej klon... Uważam, że do okien zupełnie nie muszą pasować, natomiast do podłóg jak najbardziej. To znaczy - drzwi według mnie nie muszą być w dokładnie takim odcieniu jak podłoga, ale nie mogą się gryźć. U mnie podłogi będą jasne, jakiś dąb bielony, albo coś w ten deseń i takie same drzwi. Planuję też takie jasne parapety, bo okna w środku mają być białe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 08.09.2011 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Tak sobie teraz pomyślałam... Ja nie dobieram drzwi wewnętrznych do okien, bo te będą białe, więc każde drzwi będą pasowały... Jeśli natomaist miałyby być w kolorze drewna, to chyba drzwi dobierałabym i do okien i do podłogi Czyli nie pomogłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 08.09.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Pewnie jest w tym dużo tracji, ale wiesz... Jak mam zrobić 400 km, żeby wszystkie 3 kolory w realu zobaczyć, to wolę najpierw rozeznać temat, czy warto do samochodu wsiadać Ło matko, to niezla wyprawa:-) ale ja jestem taka sama i pewnie tez bym pojechala:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 08.09.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Karola, drzwi wewnętrzne w kolorze bardzo jasnego drewna, najprawdopodobniej klon... Uważam, że do okien zupełnie nie muszą pasować, natomiast do podłóg jak najbardziej. To znaczy - drzwi według mnie nie muszą być w dokładnie takim odcieniu jak podłoga, ale nie mogą się gryźć. U mnie podłogi będą jasne, jakiś dąb bielony, albo coś w ten deseń i takie same drzwi. Planuję też takie jasne parapety, bo okna w środku mają być białe... Znajomy architekt, zrobił mi identyczny wyklad na ten temat, wiec karola, słuchaj sie ani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 08.09.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 okna dwukolorowe tylko czemu jak o tym nie pomyślałam??? założyłam że będą obustronnie w tym samym kolorze u nas podłoga też bardzo jasna, tylko nie chciałabym białych drzwi, kojarzą mi się z mieszkaniem w bloku, choć zdaję sobie sprawę, że te obecne drzwi to zupełnie inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 08.09.2011 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Ło matko, to niezla wyprawa:-) ale ja jestem taka sama i pewnie tez bym pojechala:-) No nie wyobrażam sobie zamówić tego w ciemno... W ciemno to chyba tylko białe bym zamawiała Wiem już, że 7039 też "w okolicy" jest więc czekam na potwierdzenie, czy tam też pojedziemy... Jak uda się zahaczyć o wszystkie trzy miejscowości to wychodzi mi, że zrobimy 381 km... Czyli weekend w aucie się zapowiada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 08.09.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Znajomy architekt, zrobił mi identyczny wyklad na ten temat, wiec karola, słuchaj sie ani właśnie zamierzam dzięki teraz tylko przekonać do tego męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 08.09.2011 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 (edytowane) okna dwukolorowe tylko czemu jak o tym nie pomyślałam??? założyłam że będą obustronnie w tym samym kolorze To jeszcze miła wiadomość - jeśli w środku będą białe, to będą tańsze niż całe szare na przykład Bo standardowo PCV są białe więc dopłacasz tylko do koloru z zewnątrz Edit: WOW, 2000 post I mnie przypadło go napisać Edytowane 8 Września 2011 przez anna-maria3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts