rere79 09.09.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 No przykro mi, że ni dalam i ja wytchnąć Twojej kieszeni . Mój mąż zawsze mówi, że podobają mi się tylko te drogie rzeczy. Co ja poradzę, że z regóły te najfajniejsze mają okropnie nie fajną cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 09.09.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 aniu, a czy myslalas o tym, zeby tych lamp bylo 4 a nie 5? a mocniej je ze soba skontrastowac-na zasadzie dwie najmniejsze, najwieksza i srodkowa?Pewnie chcesz nieparzyscie, co? 3mam kciuki za jutrzejszy dzien. Nam dzis montowali drzwi ale nie pochwale sie nimi jeszcze, bo antaba do wymiany, klawiatura do wymiany i jeszcze kilka innych zonków:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 10.09.2011 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 a witaj, jestem i poczytuję od czasu do czasu, tylko tak jak piszesz budowa wre całą parą mury idą do góry:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 10.09.2011 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 rere, mnie niestety też się tak zdarza, że jak coś palcem w sklepie wskażę, to jest to najdroższa rzecz. Co ja gadam... Zdarza się... Gdyby się tylko zdarzało, nie byłoby tak źle... W zasadzie zawsze tak jest ulcia, to chwal się murami hazeleyes, pan Robert serdecznie od Ciebie pozdrowiony Od Esiaka również Zaraz będzie szersza relacja zdjęciowo-przemyśleniowa... Co do lamp... Myślałam kilkanaście stron wcześniej o 4 sztukach, ale bardzo trudno sensownie je rozmieścić... Jednak nieparzysta liczba lepiej wygląda, ale 3 to za mało. Obawiam się, że musi być 5 Wtedy największa centralnie nad wanną, między oknami, a reszta jakoś wokół... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 10.09.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Zgadza się, zdecydowanie lepiej wyglądają nieparzyste zestawienia. A na zdjęcia czekam, pewnie nie tylko ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 10.09.2011 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Foty zaraz będą. Póki co słów kilka o panu Robercie. Dla mnie - właściwy człowiek na właściwym miejscu Świadomy zasad rynku. Zdecydowanie zdaje sobie sprawę z tego, że klient musi kupić również jego, jako osobę, a nie tylko same okna. Uśmiechnięty, życzliwy, cierpliwy, kompetentny, szczery (jak coś nie gra, nie pasuje, to mówi). Ja jestem pod jego wielkim wrażeniem jako sprzedawcy i oby więcej takich na naszym rynku, bo kiepsko z tym u nas, oj kiepsko I w całości kupuję i pana Roberta i okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 10.09.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 No to chwal się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.09.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 objazd szybko coś poszedł, więc kolor pewnie wybrany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 10.09.2011 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Przechodząc do sedna sprawy... Chyba pierwsze decyzje bywają najlepsze Okna 7001 są ładne... Są szare, z daleka nie wyglądają jak przybrudzona biel (Olu, chyba Ty o to pytałaś), tylko jak srebrne/jasne szare... Problem w tym, że prowadnice do rolet są w tym samym kolorze, ale pancerz w innym odcieniu i ja tego zestawienia chyba nie kupuję Piszę chyba, bo nie jest to zdecydowana decyzja na nie, ale nie czuję się przekonana A zestawienie wygląda tak... http://i1.fmix.pl/fmi2667/629bac95001d6d254e6b57f6/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi299/107034b800162bc64e6b57ed/zdjecie.jpg A same okna tak... http://i3.fmix.pl/fmi208/71025987000208a14e6b57de/zdjecie.jpg W drodze powrotnej rozmawialiśmy na ten temat z mężem i mieliśmy takie skojarzenia, że okna 7001 wyglądają jak wystawa sklepowa, bo to właśnie te okna, które widujemy w Komforcie i innych sklepach... Same okna mogłyby być, ale w zestawieniu z drzwiami, bramą i srebrnymi roletami... Oj nie wiem... Czekamy jeszcze na wycenę rolet SKS. Jeśli nie powali nas na kolana i będzie mozna zrobić rolety dokładnie w kolorze okien to się zastanowimy, ale szansa na 7001 jest raczej znikoma... Inna sprawa z odrzuconym już 7016 antracytem. Jest booooooooski! I mnie i mężowi od razu się spodobał. Był efekt WOW, był błysk w oku i jedna jedyna rzecz, jaką muszę przetrawić, to rezygnacja z dotychczasowej wizji domu, bo z antracytowymi oknami nie osiągnę efektu, jaki pierwotnie zakładałam. Natomiast i okna i prowadnice i rolety są w takim samym kolorze. Akurat tu, gdzie byliśmy, z fakturą drewna, ale my decydowalibyśmy się na gładkie... Wyglądają super. Z pazurem, z charakterem. Przy nich 7001 są jakieś takie... nijakie... http://i2.fmix.pl/fmi373/6b60a46200274b5f4e6b580a/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi1129/e5cdbafa0018331a4e6b5813/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi2392/fb1eacf8002371104e6b581f/zdjecie.jpg I od razu dementuję informacje, jakie kiedyś padły. Okna 7016 wcale nie są czarne, ani prawie czarne Są wyraziście szare. Mają głęboki odcień grafitu, ale są szare. Byla jeszcze brama, ale mi się nie podobała, bo była gładka, bez faktury, jakaś taka świecąca Ale u nas planowana jest inna... http://i1.fmix.pl/fmi1073/a04463f1002c21274e6b5829/zdjecie.jpg I były też drzwi... Nie wiedzieć dlaczego antracytowe, do jasnych okien i srebrnych rolet, ale każdy robi tak, jak mu się podoba. Nam się zestawienie nie podobało, natomiast drzwi bardzo I chyba drzwi będą kartą przetargową, bo w tak wyrazistym kolorze są po prostu piękne. Koniec, kropka... http://i3.fmix.pl/fmi532/f4112ee0002b1a154e6b57fe/zdjecie.jpg I jeszcze jedno... Dobrze się spotkać i zobaczyć wszystko na żywo... Wyszło bowiem zupełnie przypadkiem na jaw, że jeśli okan są w obustronnym kolorze, to ich środek jest... brązowy. Otwiera się okno i wnętrze jest okropnie brązowe... Pan Robert nie zwrócił naszej uwagi na ten fakt, bo nie sądził, że to ważne, ale przez przypadek napomknął o tym i całe szczęście... Ten brąz wygląda okropnie Nie dałabym sobie takich okien zamontować Za to jak jest jednokolor, czyli okna są okleinowane tylko z zewnątrz, a w środku są białe, to wszystko jest białe - cały środek również. I tak powinno być... Tak więc jeśli ktoś zakłada okna w całości okleinowane (kolor z obu stron), to radzę to sobie wcześniej zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.09.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 no to w końcu jaki kolor wybrałaś? antracyt...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 10.09.2011 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 no to w końcu jaki kolor wybrałaś? antracyt...? Nie wybrałam, bo za dużo emocji w tym oglądaniu było. Muszę ochłonąć, pogapić się na zdjęcia, poczekać na końcową wycenę SKS i wtedy zapadnie decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 10.09.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Dzieki aniu bardzo sie ciesze, ze wyjazd udany! czyli jednak ciemny rulezzz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 10.09.2011 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 czyli jednak ciemny rulezzz? Gdybym miała decydować tylko o kolorze, tak w oderwaniu od całości, to zdecydowanie antracyt rulezzzzzzz Ale patrząc na całość, na elewację, na moją wcześniejszą wizję, to nadal nic nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 10.09.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Ania ja zamawiajac swoje okna wogole nie widzialam ich w realu.Mam oczywiscie oklepany zloty dab bo budujac na odleglosc stwierdzilam ze tak lepiej bedzie mi dobrac brame i drzwi wejsciowe.Teraz pewnie nie poszlabym juz tak na latwizne zwlaszcza ze za okna jezierskiego zaplacilam sporo kasy (w porownaniu z innymi firmami) Zawsze myslalam ze okna w dwustronnym kolorze kosztuja mniej niz w jednostronnym (nie wiem skad mi sie to wzielo ) Patrzac na Twoje kolorki mi bardzo podoba sie ten antracyt bo jest wlasnie taki zdecydowany .Faktycznie dom z takimi oknami bedzie wygladal inaczej niz dom bobiego ale na pewno bedzie rownie piekny Ja wolalabym miec plaszcz rolet w tym samym kolorze niz okna nawet gdybym musiala zmienic ciut wizje zewnetrza domku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka1977 10.09.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Widzę, że wycieczka skończyła się w sumie sukcesem:) Pan Robert też widzę się spodobał Masz w sumie ciężki orzech do zgryzienia......... najładniejsze są jednak 7012 ale drugie miejsce definitywnie 7016:) Ale ja tam w sumie nie mam za dużo do powiedzenia jak biorę oklepany złoty dąb:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 10.09.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Aniu ten antracyt cudowny!! Zachorowałam na taki odcień i choć moja wizja elewacji też była nieco inna, to się właśnie zmieniła Muszę teraz tylko znaleźć taki sam odcień w drewnie. A jeśli nie, będzie PCV, bo ja chce antracyt. W poprzednim domu miałam okna złoty dąb i nie zawracałam sobie głowy środkiem. Dobrze że o tym napisałaś, bo pewnie nawet nie przeszłoby mi przez myśl by o to zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 10.09.2011 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 kakusku, no właśnie w tym problem, że ja w głowie cały czas dom bobiego mam i nijak nie mogę go sobie wybić Aniu, 7012 dzisiaj nie oglądaliśmy, bo pewnie nie będzie brany pod uwagę. Widziałam na próbnikach i jest ciut jaśniejszy od antracytu, ale nadal dość ciemny, a jest za dopłatą (do rolet) więc jeśli zdecyduję się na ciemny, to będzie to po prostu antracyt, bez dopłaty. A jeśli już coś za dopłatą, to 7001, ale na całości, czyli pancerz rolet też, bo z tym srebrnym nie chcę karola, to prawda, antracyt cudowny, z charakterem, jaki JAKIŚ właśnie. Bardzo ciekawy. Nie wiem, czy ten kolor będzie również w drewnie, ale reni pisała wczoraj, że u siebie w kuchni ma 7035, a to też RAL więc możliwe, że 7016 też będzie... Napisz proszę, jak teraz widzisz swoje "zewnętrze" domu? Jaki kolor dachu? Jaka elewacja? Bo u mnie dach baz zmian, czyli ciemny, natomiast przy antracytowych oknach musiałabym się zastanowić po pierwsze nad kolorem elewacji (czy nie lepiej jasny szary zamiast białego), a po drugie nad rynnami (do białej elewacji Rheinzink patyna pro wyglada bajecznie, ale jeśli elewacja byłaby ciemna, to już chyba nie...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 10.09.2011 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 A ja jeszcze wklejam co nieco... Murek przygotowany pdo ogrodzenie. Prawie taki, jak bym chciała... http://i2.fmix.pl/fmi1402/3112f69a000603974e6b5831/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 10.09.2011 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 (edytowane) I zakupiłam na próbę żaluzje z IKEA do łazienki. Niestety nie będą pasowały O ile płytka z panelem wygląda super http://i1.fmix.pl/fmi926/cc75a6e5002393904e6b9550/zdjecie.jpg Żaluzja z panelem też nieźle http://i3.fmix.pl/fmi601/a0e8293b000bf9564e6b9558/zdjecie.jpg o tyle już żaluzja, płytka i panele nie http://i2.fmix.pl/fmi1194/7137d4f7000639714e6b9561/zdjecie.jpg Żaluzja wyląduje więc w PG, albo w garderobie. A do łazienki... Może białe będą OK Edytowane 10 Września 2011 przez anna-maria3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 10.09.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Stawiam raczej na białe. Chyba trudno bedzie Ci zgrać odcień żaluzji z panelem.... Okna ciemne bardzo mi się spodobały. To teraz się główcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts