karolakr25 18.09.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Racja, rolety nie są antywłamaniowe, u nas też mają inne zadania. Przyznaję, jakoś mi umknęło to zdjęcie ze zbliżeniem na kolor rolet i różnica jest jednak spora Gdybym to ja musiała podjąć decyzję, zastanowiłabym się czy ilość zalet przewyższa główną wadę, czyli kolor. Jeśli tak, to bym to jakoś przełknęła. To przykre, ale coś za coś. Reni rolety wewnętrzne nie rozwiązują problemu. Jak będzie upał, to rolety zewnętrzne można opuścić i mieć otwarte okno, z wewnętrznymi się tak nie da, no i nie ochronią przed deszczem, wiatrem, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 18.09.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 anna ja już wiem czemu ty tak te rolety chcesz, jak leje to sobie zaslonisz i okna czyściutkie a ja muszę ze szmatą, a mi wew rolety chronią przed słońcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 18.09.2011 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 anna ja już wiem czemu ty tak te rolety chcesz, jak leje to sobie zaslonisz i okna czyściutkie a ja muszę ze szmatą Chyba taniej wyszłoby mi panią do mycia wynająć, niż rolety zakładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 18.09.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 (edytowane) A inny producent okien i rolet? Ja rolet celowo nie zrobiłam. Nie znoszę efektu zamknięcia, lubię widzieć, co na zewnątrz. Oczywiście szyby i okucia antywłamaniowe. Audyt OZC - to analiza teoretyczna, audytor wrzuca cały projekt do programu OZC i wychodzi mu zapotrzebowanie na ciepło. Przy okazji może doradzić, co zrobić, aby dom był bardziej energooszczędny.Ja robiłam przed ociepleniem domu. Edytowane 18 Września 2011 przez Madeleine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 18.09.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 witam się ja tylko przyszłam powiedzieć żebyś się nie martwiła tymi peknięciami w chudziaku, mój mąż mówi że to normalne kolejne warstwy to przykryją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 18.09.2011 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Madeleine, dzięki za info. Możliwe, że się skuszę na taką analizę... słońce, dzięki za dobre wieści w tym kiepskim dniu. Podpytam jeszcze kierbuda, ale mam nadzieję, że nie muszę się martwić... Bo oczywiście o tym, że kolejne warstwy to przykryją, wiem Pytanie, czy te pęknięcia nie będą miały żadnych dalszych konsekwencji... Póki co stanęło na tym, że pan Robert rozezna temat. Napisał, że jest możliwość przemalowania pancerza, tylko możliwe, że pancerz musiałby być bez pianki w środku, jeśli warstwa farby ma być wypalona w piecu... Inne wyjście to rolety z aluminium ciągnionego. Koszty też nie są bez znaczenia... Znowu czekanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 18.09.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 anna daj linka do domu bobiego, ty masz pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 18.09.2011 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 DOM BOBIEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 18.09.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Aniu - jeśli chodzi o chudziaka to nie przejmuj się. Może nieco popękać. Jeśli nie są to grube, dłuuugie pęknięcia to nie ma się czym przejmować. I popękana jest przeważnie sama górna warstwa. Mój budowlaniec i kierbud nie kazali sie przejmować małymi pęknięciami, ja też ich nie uniknęłam. Co do srebrnych rolet - mi też sie nie podobają i jak napisała reni - są takie sklepowe A MS nie ma rolet w kolorze który by Ci odpowiadał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 18.09.2011 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 MS daje te same rolety do HeKa - BeClever. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 18.09.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 no to d....a... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 18.09.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Jest tylu innych producentów na rynku. Sprawdź innych, masz czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 18.09.2011 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 To nie jest kwestia producenta... Po prostu pancerze do rolet produkowane są*tylko w kilku kolorach. Dowolnie RAL mozna wybierać przy stolarce aluminiowej lub przy prawdziwych roletach antywłamaniowych, ale takich pieniędzy na rolety nie wydam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 18.09.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 aha. No wiesz, ja szczerze mówiąc nie jestem fanką rolet, więc pewnie je odpuściłabym całkiem. Bo jeśli je zaciągniesz, to wracając do domu zawsze będziesz je widziała i będą Cię wkurzać. A jeśli nie będziesz ich zaciągała -to po co kupować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 19.09.2011 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Chwalę się Małymi kroczkami do wnętrzarskiego celu zmierzam Wygrałam właśnie aukcję i stałam się posiadaczką Artemide Castore (inspiracji oczywiście) w rozmiarze 14 cm Na zdjęciu to ta najmniejsza lampa. http://i2.fmix.pl/fmi1927/49790f42002b6a614e772b57/zdjecie.jpg Cena bardzo akceptowalna więc pokusiłam się o 2 sztuki. Teraz polować zamierzam na te większe okazy widoczne na fotce - po jednej sztuce z obu rozmiarów. A na samym koncu okaże się , czy będzie potrzebna też piąta lampa, największa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 19.09.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 No to fajnie Udanych dalszych łowów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 19.09.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Gratulacje.... A u mnie temat lamp leży i kwiczy A jak się uda jakąś kupić to się sprzedający wycofuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 19.09.2011 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 No tak, a u mnie lampy do przodu, a budowa odłogiem leży/stoi A kontaktowałaś się z tym sprzedawcą z ebay'a? Napisał, że się wycofał, czy po prostu brak z nim kontaktu? Może warto się gdzieś do administratora portalu odezwać... Szkoda takiego łupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 21.09.2011 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Są, są, są, dojechały! http://emoty.blox.pl/resource/zaba.gif Lampy!!!!!!!!!!!!! Jestem przeszczęśliwa, bo są bardzo ładne, bardzo długie, co daje duże pole do popisu podczas wieszania i komponowania całego zestawienia i są dużo większe niż oczekiwałam więc tym bardziej się cieszę, że kupiłam 2 sztuki... Za aranżację przepraszam, ale sami rozumiecie... Czym chata bogata http://i1.fmix.pl/fmi2313/4f0feb9f0028521b4e79c85f/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi1413/3e7a66be002c3a074e79c867/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi1598/587f76cb000b1e794e79c870/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 21.09.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 no prawdziwe gluty, ale jeszcze 3 to musisz kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts