atika 28.09.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 hazeleyes, yokasta - dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 28.09.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 a ja Atika nie zdążyłem Cię zobaczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 28.09.2011 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 a ja Atika nie zdążyłem Cię zobaczyć... Do 3 razy sztuka. Może się Asia zlituje wieczorową porą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 28.09.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 I ja...i ja też nie zdążyłam:( A dlaczego każdy usuwa swoje zdjęcia?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 28.09.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 bo to nie facebook... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 28.09.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 (edytowane) Ale galeria zdjęć Wiem, że ...galeria zdjęć domów:) Ale my w tych domach żyjemy! Edytowane 28 Września 2011 przez bogumil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 28.09.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 bo to nie facebook... święte słowa.... Esiak jak tak bardzo chcesz mnie zobaczyć to zapraszam na chwilę do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 28.09.2011 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 No i rację Anka1977 miała, jak pisała, że Pan Robert fajny i Esiak też fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 28.09.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 28.09.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 (edytowane) Aniu, pozwolę sobie wrócić do tematów wnętrzarskich Zrobiłam dziś pierwsze wizualizacje salonu i chcę Ci się pochwalić źródłem wszelakich modeli 3d. Google SketchUp Tam jest praktycznie wszystko. Od mebli IKEA po projekty znanych designerów. Nawet Twoje lampy łazienkowe chyba widziałam. A może nie odkryłam Ameryki? Może to dla Ciebie znane i oczywiste? Edytowane 28 Września 2011 przez narendil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 29.09.2011 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Aniu, pozwolę sobie wrócić do tematów wnętrzarskich Dzięki na info. Ameryki pewnie nie odkryłaś ale ja programu nie znałam do tej pory. Już zainstalowałam i z pewnością wypróbuję. Chociaż powiem Ci, że motywacji nie mam, bo wszystko, co najistotniejsze, mam już zrobione w SH3D. Cieszy mnie natomiast, że piszesz, że w tym programie meble IKEA są, bo takie planuję w pokojach dzieci i w naszej sypialni więc jest szansa, że te 3 pokoje będę mogła zaaranżować. W SH3D mebli IKEA nie ma i sypialnię sobie zrobiłam z jakimiś innymi meblami, ale przez to wygląda zupełnie inaczej niż bym chciała... Z drugiej strony, program na pierwszy rzut oka wydaje się trudniejszy od SH3D i mniej intuicyjny, ale może to tylko takie wrażenie, bo SH3D już znam i lubię No i super, że jest na Maca, bo z tym w sieci ciężko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 29.09.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Nie, nie , Aniu, ja go używam tylko po to, żeby wyeksportować meble do SH I to dlatego czuje się jakby Amerykę odkryła. Jednak SH ma niewiele modeli. SkechUp ma ogromną bazę gotowców dostępną przez www, otwierasz, możesz trochę przeedytować (ja zmieniałam kolory), eksportujesz do formatu DAE i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 29.09.2011 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Napisałam i mnie zżarło Ogrodowo było... Podrzuciłam małego do przedszkola i zajechałam do szkółki zobaczyć, czy nasze świerki dojechały. DOJECHAŁY! I piękne są. Mają jakieś 2,5 metra w donicy. Pani mówi, że po wysadzeniu spokojnie ponad 2 metry im zostaną... Są piękne, gęste, smukłe... W jednym 2 gałęzie zaczęły przejmować funkcję pnia więc pani zasugerowała, żeby je wyciąć, bo świerk zamiast iść strzeliście w górę zacznie rosnąć w obwodzie, a tego nie chcemy. W tej sytuacji - wycinamy. Powstaną 2 dziury, ale po pierwsze świerk jest gęsty i pani mówi, że gałęzie szybko się ułożą, opuszczą trochę i naturalnie zakryją dziurę, a po drugie możemy tę dziurę dać od strony płotu więc nie będzie jej widać i nie będzie razić... A teraz czas na kawkę. Zapraszam http://i2.fmix.pl/fmi1864/d816efc0000c0e5e4de745bd/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 29.09.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 aaa! Wdeptałyście mnie w ziemię dziewczyny! i przydeptałyście!GDZIE można się nauczyć tego wszystkiego? Może któraś kursy by poprowadziła? mogą być korespondencyjne:) Edit: Aniu - pani dobrze mówi: po tych dziurach za chwilę nawet śladu nei zostanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 29.09.2011 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 (edytowane) Nie, nie , Aniu, ja go używam tylko po to, żeby wyeksportować meble do SH I to dlatego czuje się jakby Amerykę odkryła. Jednak SH ma niewiele modeli. SkechUp ma ogromną bazę gotowców dostępną przez www, otwierasz, możesz trochę przeedytować (ja zmieniałam kolory), eksportujesz do formatu DAE i już Aaaaaa, no to super. Top szybciutko pisz mi tutaj, gdzie, co i jak robisz Swoją drogą, SH3D też ma ogromną bazę. Szczególnie w Archive3D. Tam też jest sporo modeli. Ja stamtąd Chesterfieldy ściągałam, lampę Flos, krzesło Ghosta. Niestety nie są tak nazywane więc trzeba przeglądać obrazki i rozpoznawać, co na nich jest Ale IKEA cchętnie bym ściągnęła... Kurcze, mogąłabym wtedy wstawić docelowe krzesła do mojej jadalni Edytowane 29 Września 2011 przez anna-maria3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 29.09.2011 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 aaa! Wdeptałyście mnie w ziemię dziewczyny! i przydeptałyście! GDZIE można się nauczyć tego wszystkiego? Może któraś kursy by poprowadziła? mogą być korespondencyjne:) nihiru, ja chętnie odpowiadam na pytania i podpowiadam co nieco, ale niestety najlepsza moja rada jest taka - poświęcić kilka godzin, próbować, próbować, próbować, a jak już się naumiesz, to potem to jest bułka z masłem Tylko nie wiem, czy też jakieś predyspozycje nie odgrywają tu kluczowej roli, bo ja i informatycznie i matematycznie/przestrzennie troszkę wyedukowana jestem więc możliwe, że to pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 29.09.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Wstawiła zmywarkę i pralkę, to mam dłuższą chwilę na FM Aniu, po kolei: 1. wchodzisz na stronę: http://sketchup.google.com/3dwarehouse/ (ja ją znalazłam poprzez stronę SH) 2. wyszukujesz, co Ci tam potrzeba 3. otwierasz stronę ze znalezionym modelem 4. na obrazku jest opcja "pobierz model"; to otworzy Ci wybrany model w SketchUp 5. File -> Export -> 3D Model zapisze Ci w formacie DAE, który możesz zaimportować do SH Na razie umiem zmieniać kolory mebli, tekstury i tym podobne. I usuwać niektóre elementy mebli. SketchUp to potężne narzędzie. Możesz sobie narysować dowolny mebel zupełnie od podstaw. Chętnie bym się tym pobawiła, ale czasu nie ma Więc korzystam z tego, co inni zrobili. Jestem przeszczęśliwa, bo znalazłam regały besta. Jak to czasem mało potrzeba A, i jeszcze jedno. Nie wiem, którą wersję zainstalowałaś. Eksport do DAE jest chyba od wersji 7. Ja mam 8 i tam na pewno jest ja i informatycznie i matematycznie/przestrzennie troszkę wyedukowana jestem więc możliwe, że to pomaga Teraz mnie zaintrygowałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 29.09.2011 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Teraz mnie zaintrygowałaś Żadna to tajemnica Kończyłam matematykę stosowaną, czyli nie taką nauczycielską, tylko naukową. Zastosowanie matematyki w naukach ekonomicznych konkretnie. Ale ponieważ do ekonomii moje serce raczej nie bije, to pracę typowo naukową pisałam, z czystej matmy Zaraz popróbuję, co można ściągnąć, bo mi MALM i EXPEDIT potrzebne są A o rysowaniu to nawet mi nie mów, bo jak wsiąknę, to dzieci obiadu nie dostaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 29.09.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Mnie wczoraj tak wciągnęło, że zaangażowałam syna do pomocy, byleby tylko móc meble ściągać i ustawiać Siedział ze mną i mówił: w lewo, mamusia! za daleko! krzywo lampa! (nie żeby odróżniał lewo/prawo, ale porządzić się można) Miłego buszowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 29.09.2011 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Boooooooosko Znalazłam już serię Hemnes do dzieciaków i Malm do sypialni. I Expedity też są. narendil, bardzo Ci dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts