MarJel 14.05.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 anna wrzuć linka lub zdjęcie jak wygląda plafon do łazienki, bo tak ciężko coś doradzić, na wizualkach nie widać dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 14.05.2011 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 MarJel, ja oczywiście idiotycznie założyłam, że wszyscy w dyskusji od samego początku uczestniczyli i nie pomyślałam, żeby wrzucić. Mea culpa... Kinkiety i lampa mają być Azzardzo Acrylio, wzorowane na projekcie Caboche Uruqioli. Na wizualce zakładałam dwa kinkiety i żyrandol. Kinkiet http://allegro.pl/azzardo-kinkiet-acrylio-mb-026-i1585549764.htmlŻyrandol http://allegro.pl/azzardo-lampa-wiszaca-acrylio-50-i1585549783.htmlPlafon http://allegro.pl/acrylio-plafon-70-domowelampy-pl-i1563792012.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 14.05.2011 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 No i znalazłam też "tanie" kinkiety i u tego samego sprzedawcy żyrandol fi 50... Cholerka, co za okazja Dlaczego teraz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 14.05.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Anna i plafon i żyrandol będą pasowały, tylko teraz sobie tak myślę że jak lustro jest w bardzo zdobionej ramie i zaraz na przeciwko będzie wisiał żyrandol i obok kinkiety też zdobione tym razem szklanymi kulkami to czy aby żyrandol nie będzie konkurencją dla ramy w lustrze? a jakby był plafon, mniej by się rzucał w oczy i rama grała by pierwsze skrzypce.Z drugiej strony żyrandol bardziej mi się podoba niż plafon:rolleyes:, ale trzeba to jakoś umiejętnie połączyć, co by nie wyszło odpustowo.To Ci chyba nie pomogłam:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 14.05.2011 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 (edytowane) To Ci chyba nie pomogłam:rolleyes: Pomogłaś, pomogłaś, potwierdziłaś moje przypuszczenia, że wybór wcale nie jest tak oczywisty Choć w sumie teraz to i tak największą zagwodzką jest czy kupować, czy nie... W sumie, to zanim je powieszę, gwarancja już się skończy... Ale cena wymarzona... Pytanie, czy za jakiś czas też taka będzie... A to że kasy teraz na nie nie mam to już inna bajka... Tak sobie gdybam... Ten żyrandol ma 120 cm wysokości, czyli będzie wisiał dość nisko - po lekkim skróceniu tuż nad głową. Rzeczywiście może przysłonić lustro i całą ścianę z płytkami... Plafon byłby przy samym suficie, dawałby piękną poświatę światła na cały sufit... Wersja z plafonem... http://i1.fmix.pl/fmi2213/e805edae0007ed314e240823/zdjecie.jpg Edytowane 18 Lipca 2011 przez anna-maria3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 14.05.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 W kwestii kupić, nie kupić nie pomogę, tu już sama musisz dysponować kasą, bo jak bym zaczęła Ci doradzać to byś daleko nie zaszła z budową Ania wersja z plafonem faktycznie wydaję się bardziej rozsądna, z żyrandolem można przedobrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 14.05.2011 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 W kwestii kupić, nie kupić nie pomogę, tu już sama musisz dysponować kasą, bo jak bym zaczęła Ci doradzać to byś daleko nie zaszła z budową Ania wersja z plafonem faktycznie wydaję się bardziej rozsądna, z żyrandolem można przedobrzyć MarJel z moim dzikim zapałem do urządzania wnętrz już teraz i do chomikowania wszystkiego pod łóżkiem pewnie i tak daleko nie zajdę, albo po prostu dłuuuuuuugo będę szła Mnie też się ten plafon widzi, chociaż żyrandol też piękny. Choć może bardziej salonowy... Może dziewczyny póżniej wpadną i napiszą dwa słowa... Chociaż reni to raczej już sałatki robi, atika na budowie z poziomicą biega... Ale jest jeszcze kilka innych podpowiadaczy i doradzaczy tak więc zaopiniujcie proszę :) I fajnie, jakby Anulkaa wpadła z wizytą, bo ma u siebie takie płytki i takie lustro więc obiektywnie i w odniesieniu do realnej łazienki będzie w stanie napisać, czy można to przytłoczyć i do poziomu odpustu sprowadzić... Lecę ją zaprosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.05.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 anna i tu sie mylisz , jestem na przerwie kawowej i mówię jak MarJel, jestem za plafonem, żyrandol jest piękny wiesz że na niego poluję ale za duzo by się działo, pozatym lustro tez musi rzucać sie w oczy, takze kinkiety, lustro i plafon, połączenie idealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.05.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 kurna anna piękna ta łazienka będzie, też bym taką chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 14.05.2011 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 O proszę, dzień dobry No to mamy 3:0 dla plafonu. Wieczorkiem z mężem porozmawiam... Obawiam się, że w tej sytuacji nie będzie tak ochoczo na tak, jak to na ciuchowych zakupach bywa... Ale może jakoś go namówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 14.05.2011 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 kurna anna piękna ta łazienka będzie, też bym taką chciała reni nie grzesz! U mnie to dopiero wizualka. Ty masz realny dom, przepiękny, nietuzinkowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 14.05.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Aniu - praktyczny będzie u Ciebie plafon - bo łazienkę masz niewielką. Przy większej łazience polecałabym żyrandol. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 14.05.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 I ja jestem za plafonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 14.05.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 jestem w takiej samej sytuacji...podobają mi sie żyrandole....ale mąż ma 193 cm wzrostu i powiedział ze przynajmniej w swoim domu nie chce walić głową w koraliki (moja mama jest wielbicielką żyrandoli kryształowych i ma ich kilka dość długich) więc chyba będą w większości plafony w tym także w łązience łazienka biało-czarna więc myslałam o:http://www.e-oswietlenie.com.pl/thumbnail.php?gd=2&src=images/Massive/416341110p0.jpg&maxw=600&maxh=600 + http://www.skleplampy.pl/sklep_foto/big/18709.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 14.05.2011 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 (edytowane) queene a wcześniej taki biały kinkiet wklejałaś z kryształkami... Zmieniłaś zdanie? Ten Twój kinkiet mi się podoba, ale plafon juz mniej. Taki trochę "goły" jest jak dla mnie... I jeszcze ta dziura bez koralików. Wiem, że zamierzona, ale mi nie leży. Piszę szczerze, bo chyba o to chodzi, żeby doradzić, a nie tylko pochwalić Jeśli koniecznie chcesz ten właśnie kinkiet, to do niego wybrałabym raczej taki plafon http://i2.fmix.pl/fmi1161/48d18c0100137bd44e241791/zdjecie.jpg Edytowane 18 Lipca 2011 przez anna-maria3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 14.05.2011 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Dziewczyny, dziękuję za wszystkie opinie. Plafon to rzeczywiście rozsądniejszy wybór. I cena też rozsądniejsza więc nie ma tego złego... Teraz tylko pozostaje decyzję o kupnie podjąć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 14.05.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 w tym plafonie podobały mi sie te dlugie czarne kryształki......ale jak dojde do lamp....to sie bede martwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 14.05.2011 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 (edytowane) Na pierwszej stronie galerii pisałam, że naszą pierwszą miłością był Doskonały Joty, ale był za bardzo klasyczny i miał wiele wad w środku, dlatego się na niego nie zdecydowaliśmy. Nie wiem, jaką decyzję podjęłabym teraz, bo znalazłam dzisiaj najnowsze dziecko tej pracowni - Doskonałego F Modern... Czyli poprzednia wersja z nowocześniejszą elewacją. http://i3.fmix.pl/fmi498/c977aba700003bc14e241795/zdjecie.jpg Na szczęście swoje ściany też uwielbiam więc spać będę spokojnie, ale gdzieś tam w środku troszkę mnie zakłuło, bo to jednak nasz pierwszy wybór był i teraz dużo bardziej wpisuje się w to, czego szukaliśmy. Wiadomo - ścianki w środku można trochę poprzestawiać No i okazuje się, że drewno na elewacji baaaaaaardzo mi się podoba, bo i Doskonały i wklejana gdzieś wcześniej Tola mają drewniane wstawki... Na szczęście do tego etapu jeszcze daleka droga i nie muszę teraz o niczym decydować A reszta idealnie pasuje - u nas też będzie grafitowy dach, szare okna, biała elewacja... Tylko to drewno jeszcze kusi Edytowane 18 Lipca 2011 przez anna-maria3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 14.05.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Aniu jestem i piszę. Ja też jestem za plafonem. Żyrandol przyćmiłby Twoje piękne lustro, a to ono ma grać pierwsze skrzypce. Zresztą do ozdobnego lustra i ozdobnej konsolki żyrandol mógłby już przedobrzyć i byłoby za dużo dobrego. Nic nowego nie wniosłam, podpisałam się pod radami dziewczyn. Co do elewacji - super Ja też planuję zrobić 2 wstawki z drewna. Ale o tym u siebie, nie będę Ci zaśmiecać wątku... I lecę do siebie fotki wstawiać, a później coś z projektem od Ciebie zrobić, bo kurcze nie mogę go w programie otworzyć, ale zaraz męża zatrudnię niech się męczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 14.05.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Aha - bo zapomniałam... nieźle się uśmiałam z tej powiastki o sklepie/wystawce No niezłe emocje sąsiadom w życie wprowadziłaś. Już zaczęli się martwić że im pod nosem hipermarket zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts