Esiak 31.10.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 ja mam przecież okno 3000x2650mm i nic mi się nie giba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Esiak, pan Robert też skutecznie rozwiał moje wątpliwości, ale wiesz... Musiałam temat ruszyć i trochę podrążyć I tak... Po wymianie maili z bobim okazało się, że ma normalnie 2 szyby w swoich oknach alu. Napisałam więc, żeby pan zmienił mi ofertę na 2 szyby. Podczas rozmowy pan mówił, że różnica będzie znaczna, bo te wycenione dla mnie to najwyższa półka więc zobaczymy, co znaczy znaczna I przede wszystkim, bobi wydał bardzo dobrą opinię o tych oknach (przynajmniej w porównaniu do pcv). Napisał, że się nie odkształcają, nie obwieszają więc nie trzeba ich regulować, są sztywniejsze i ładniejsze. Cóż... Co klient, to opinia... I bądź tu człowieku mądry... Za oknami alu jest fakt, że idealnie zgrałabym kolor z roletami, poza tym niestety chyba koniec plusów dla mnie. Takich subiektywnych plusów, bo oczywiście można też mówić o sztywności itd... Na minus jest cena, bardzo słabe współczynniki i to, że mają najzimniejsze ramy... Zimniejsze od pcv i duuuuuzo zimniejsze od drewna Choć tutaj też bobi twierdzi, że jakoś szczególnie różnicy nie odczuwa, jeśłi chodzi o ciepło w domu i grzanie... Pan Robert wyceni mi sosnę z pakietem dwuszybowym. Tutaj byłoby pewnie bez rolet, bo plastikowe rolety do drewnianych okien to zbrodnia by była. reniu, info dla Ciebie. Mąż jest za drewnem i w sumie zaczyna też rezygnować z rolet więc jak oferta będzie do przyjęcia to nie wiem, czy nadal się będę głupio przy nich upierała Zobaczymy Przeciwko drewnianym oknom (poza ceną) jest ich pielęgnacja, natomiast plusów jest wiele... Są piękne, są trwałe i wytrzymałe, można je regenerować więc są na lata, no i mają najcieplejsze ramy ze wszystkich okien Czekam jeszcze na ofertę na żaluzje fasadowe... I wiem, że nic nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 01.11.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Ania,wszyscy mącą Ci w głowie, ja też zamącę, bo u nas, jak u Reni będą okna drewniane (tyle że u nas montowane po tynkach i wylewkach, bo niektóre firmy zaznaczają w ofercie, że takie są warunki gwarancji - mamy 5 ofert).Naturalne, piękne, ponadczasowe, i co bardzo ważne - z możliwością renowacji, konserwacji, zmiany koloru.Mam od 10 lat piękne okna drewniane w mieszkaniu i nie zamieniłabym ich na żadne inne.Chyba musisz zebrać wszystkie oferty, porównać, i zdecydować ostatecznie, jakie mają być, alu, pcv, czy drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 sharlotka, wiesz, co jest absurdem w tej sytuacji? Że ja po prostu chciałam pcv z roletami, a przez zamieszanie z kolorem zaczęłam rozważać prawie wszystko, co oferuje rynek. I dlatego decyzja jest trudna, bo zupełnie nie taka, jak od początku zakładałam... Mam zrezygnować z rolet, okna wziąć nie 3 a 2 szybowe itd... Wszystko odwrotnie... Ale mam nadzieję, że wybierzemy mądrze. I zgadzam się z tym, co piszesz o oknach drewnianych. Ja doceniam szlachetność drewna, tylko jakoś zawsze go unikałam i ciągle jeszcze się zapieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 01.11.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Ania,to może najlepsza ta Wasza pierwsza decyzja? PCV z roletami?Wiesz, zawrotu głowy można dostać od oferty rynkowej, przyznaję; my sfokusowaliśmy się tylko na drewnie i koniec. Nie muszę już analizować, że może alu, może pcv, albo drewniano-aluminiowe, bo bym zwariowała..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Sharlotka, gdybym dostała rolety dokładnie w takim kolorze jak okna, to w ogóle bym tematu nie rozwijała. Ale mam do wyboru albo antracyt (wtedy wszystko do siebie pasuje, ale kolor trochę ciemny - nie do końca do mojej wizji domu pasuje), albo jasne okna (takie, jak bym chciała), ale wtedy rolety trochę innego koloru... I tak źle, i tak nie dobrze No powiedz, nie razi Cię takie zestawienie? Okna mają kolor idealny. Rolety w tym wypadku muszą być srebrne, bo szarych nie ma... Co o tym myślisz? http://i2.fmix.pl/fmi299/107034b800162bc64e6b57ed/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi2667/629bac95001d6d254e6b57f6/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 01.11.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 W tym zestawieniu rolety wybijają się na pierwszy plan, faktycznie, lepsze byłyby trochę ciemniejsze. Ale oczywiście wiele zależy od całej aranżacji: dachówki, podbitki, elewacji, kostki - w ostatecznym efekcie może być fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 w ostatecznym efekcie może być fajnie. Elewacja będzie biała więc rolety nie będą się bardzo odznaczały... Poza tym, rolety spuszczane są na noc więc nie będą za dnia oglądane. Nie mają być ozdobą... W zestawie antracytowym bardzo podoba mi się kolor, ale boję się, że ostatecznie dom wyjdzie zupełnie inaczej, niż to sobie wyobrażam... Poza tym ciągle męczy mnie fakt, że zasłonięte rolety spowodują w domu nieprzyjemny efekt, bo są bardzo ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Wpadłam wlaśnie na zdjęcia montażu rolet u reziego. Dla mnie jego dom jest jednym z piękniejszych na FM. Jestem bardzo zaskoczona, bo okazało się, że do okien w jakimś kolorze drewna (nieistotne jakim) ma białe rolety zewnętrzne - takie, które giną na tle elewacji. Mam nawet fotę, ale nie chcę zamieszczać bez pozwolenia. Fotka jest TUTAJ. Jedyna w wątku więc wiadomo, która to Tylko dolna listwa zrobiona jest w kolorze okien, bo ona wystaje troszkę więc jak rolety są zwinięte to się w oczy nie rzuca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.11.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Czekam jeszcze na ofertę na żaluzje fasadowe... I wiem, że nic nie wiem Anna, nie zwariowałaś jeszcze? Słuchaj, z ciekawości zapytam. Ile masz okien suwanych (w tym hst) Bo Twoja wycena (48tys) na 24 okna z roletami zintegrowanymi wydaje się*być o wiele lepsza od tego co ja zapłaciłam za swoje Veki z roletami Mam 11 okien, jedno hst, 3 małe 90-tki i zapłaciłam wcale niewiele mniej (po znajomości!) Coś mi nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Wariuję pomalutku http://emoty.blox.pl/resource/36_1_42.gif Moni, ja mam 24 okna, w tym 10 tych wąskich wysokich. HS jeden i mały (200x230). Reszta standardowa. 3 balkony, jeden większy fix (270x230), 2 większe w poziomie (210x90) i reszta to normalne, pokojowe i łazienkowe okna. Ta cena 48 tysi uważam, że jest super. Wszystkie rolety są elektryczne, pakiet 3 szybowy, okucia WK1. Oferta super. Tylko wiadomo, w czym problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.11.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Anna, nie no super hiper!Chyba z ciekawości wycenię swoje marne 11 okien z roletami (masz do wszystkich rolet przyciski somfy i dwa centralne piloty)A masz rolety radiowe (rts) czy przewodowe?Bo kurcze no, przepłaciłam tyle i jeszcze po znajomości??? Ty wiesz co, ja to bym wzięła i podjęła decyzję. Wariujesz z tymi kolorami. I tak będą śliczne, a za chwilę nie będziesz na to zwracała uwagi. Będziesz miała szare i jużZa bardzo się z tym spinasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamka 01.11.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 ania mozesz napisac ile kosztuje tylko ten jeden HS z roleta "HS jeden i mały (200x230). " Dziekuje z gory.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 A masz rolety radiowe (rts) czy przewodowe? Wiesz co... Była mowa o radiowych i chyba takie są wycenione, ale głowy nie dam Bo kurcze no, przepłaciłam tyle i jeszcze po znajomości??? Po znajomości najgorzej, niestety... Ja tam wolę u kogoś, kogo nie znam - przynajmniej nie mam oporów, żeby twardo negocjować Ty wiesz co, ja to bym wzięła i podjęła decyzję. Ja też, ale łatwo powiedzieć, trudniej zrobić, zwłaszcza, że wybieram mniejsze zło, bo żadna decyzja nie zadowoli mnie w 100%. W każdej sytuacji muszę z czegoś zrezygnować. Wiem, wiem, nie można mieć wszystkiego Za bardzo się z tym spinasz Bo już mi się te okna i oferty w oczach mienią http://emoty.blox.pl/resource/BlurryDrunk.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 ania mozesz napisac ile kosztuje tylko ten jeden HS z roleta "HS jeden i mały (200x230). " Dziekuje z gory.... Kamka, okno 3400 netto bez montażu (montaż liczony jest za całość więc nie wiem ile za jedno okno wyjdzie). Roleta 1465 brutto, już z silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Dostałam info od jednej forumowiczki, że do okien pcv VEKA ma rolety aluminiowe w kolorze 9006 zamawiane razem z oknami u przedstawiciela... Czyli da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.11.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Bo już mi się te okna i oferty w oczach mienią http://emoty.blox.pl/resource/BlurryDrunk.gif :lol2: Ciebie trzeba bacikiem potraktować (Magda by się przydała, ja nie umiem wstawiać tych emotek) Wybieraj i koniec, bo sto lat będę tu wchodzić i dalej czytać o dylematach okiennych Anny Sprawdź czy to rtsy, bo u mnie same rolety wyszły ponad 16tys (do 11 okien, w dwóch oknach, tych dużych po dwie), wycenialiśmy w innych miejscach i takie same wychodziły ponad 25tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Wybieraj i koniec, bo sto lat będę tu wchodzić i dalej czytać o dylematach okiennych Anny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.11.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Ja to już nawet Twoje Rale znam na pamięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Ja to już nawet Twoje Rale znam na pamięć O widzisz... Człowiek całe życie się uczy A w kwestii podjęcia decyzji... Z tego wszystkiego to chyba wolałabym już pcv albo alu, żebym mogła wiosną lub latem zamontować, bo jak przyjdzie mi czekać z oknami drewnianymi do etapu "po tynkach i po wylewkach" to trzy razy umrę i sto razy decyzję zmienię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts