narendil 01.11.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Wiesz Ania, tak sobie czytam o Twoich dylematach okiennych i zaraz się zapłaczę, że mi deweloper wstawił piękne okna w kolorze brązowym I cóż, że drewniane. A ja bym tak chciała szare... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.11.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Wiesz Ania, tak sobie czytam o Twoich dylematach okiennych i zaraz się zapłaczę, że mi deweloper wstawił piękne okna w kolorze brązowym I cóż, że drewniane. A ja bym tak chciała szare... Przynajmniej wstawił Tobie je deweloper A co powiesz kiedy ja sama tak zrobiłam? Teraz bym oczywiście brała szare. Cóż ... w następnym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Ja to już nawet myśli o białych miałam, bo wtedy rolety też białe narendil, ale jak masz okna drewniane, to chyba można przemalować? Przynajmniej od środka, bo na elewacji to pewnie wszędzie takie same muszą być... MadziaZZZ też malowała... Da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamka 01.11.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Kamka, okno 3400 netto bez montażu (montaż liczony jest za całość więc nie wiem ile za jedno okno wyjdzie). Roleta 1465 brutto, już z silnikiem. i to jest cena za schucko profil 6cio komorowy + pakiet 3 szybowy i kolor obustronny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.11.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 i to jest cena za schucko profil 6cio komorowy + pakiet 3 szybowy i kolor obustronny? i barwienie w masie? (pamiętam, że za to musieliśmy dopłacać) A jakie w tych oknach są okucia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 01.11.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Aniu, wiem, że się da. Jak się jako-tako urządzimy, to zgłębię temat.Ale przez najbliższe parę lat będę żyła z brązem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 i to jest cena za schucko profil 6cio komorowy + pakiet 3 szybowy i kolor obustronny? To jest cena za profil Schueco, konkretnie Cava 70 AS, 5 komorowy, kolor jednostronny (w środku białe, czyli barwione w masie będą, okleina tylko na zewnątrz). Rama ma 78mm, skrzydło suwane robione na profilu drzwiowym (większa stabilność) i ma 103mm. Pakiet trzyszybowy, szklenie 4-16A-4-16A-4. UG dla szyby 0,5. Uw dla całego okna 0.9. ALE... To jest cena wyjęta z kontekstu. U mnie tych okien trochę jest i rabat przyznany był na całość zamówienia - nie wiem, czu u Ciebie tak samo wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 i barwienie w masie? (pamiętam, że za to musieliśmy dopłacać) A jakie w tych oknach są okucia? Barwienie w masie jest albo białe albo brązowe. Czyli u mnie barwienie będzie na biało, a na zewnątrz szara okleina. Okucia Winkhaus Active Pilot WK1. Dziewczyny, normalnie jeszcze 2 pytania i sama siebie przekonam, że to oferta najlepsza, jaką mogłam dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.11.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Barwienie w masie jest albo białe albo brązowe. Czyli u mnie barwienie będzie na biało, a na zewnątrz szara okleina. Okucia Winkhaus Active Pilot WK1. Dziewczyny, normalnie jeszcze 2 pytania i sama siebie przekonam, że to oferta najlepsza, jaką mogłam dostać No to nie wiem, może to barwienie w masie, 6 komór (mam alphaline plus), może jednak rolety inne,i stąd ta różnica Moja roleta na okno hst kosztowała ponad 4tys (w innych firmach ponad 6) Anna, ja Ci mówię - bierz te okna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Tu jeszcze fota profilu... http://i2.fmix.pl/fmi189/c80f0ac70010398a4eafdbda/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 01.11.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 :lol2: Ciebie trzeba bacikiem potraktować (Magda by się przydała, ja nie umiem wstawiać tych emotek) Wybieraj i koniec, bo sto lat będę tu wchodzić i dalej czytać o dylematach okiennych Anny jestem, jestem, i dokładnie tak samo uważam:lol2: http://emoty.blox.pl/resource/fouet.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Monia, ale jak rolety inne... Nie ma innych A ile ma to Twoje okno? Bow roletach za m2 się płaci... U mnie okno małe... HSy przeważnie potężne są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 O proszę... I bacik się znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 01.11.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Okucia Winkhaus Active Pilot WK1. Dziewczyny, normalnie jeszcze 2 pytania i sama siebie przekonam, że to oferta najlepsza, jaką mogłam dostać Bo to jest najlepsza oferta, ja mam prawie identyczną, bo teraz sobie wszystko porównuje tylko my jeszcze o rabacie nie rozmawialiśmy a kiedy będziesz w ogóle zamawiać okna ? zimą/ bo nam pani mówiła, że zimą tańsze są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Anna, ja Ci mówię - bierz te okna! Ale że jak??????????? Z tymi jasnymi roletami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 a kiedy będziesz w ogóle zamawiać okna ? zimą/ bo nam pani mówiła, że zimą tańsze są Tego jeszcze nie wiem, bo nie wiem, jak się z dachem wyrobimy... Jak zrobimy dach i działówki i starczy kasy, to wiosną/latem... Jak nie, to później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Bo to jest najlepsza oferta Zgadzam się, ale drewniane wyceniać będzie ten sam pan więc podejrzewam, że będzie równie atrakcyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 01.11.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Tego jeszcze nie wiem, bo nie wiem, jak się z dachem wyrobimy... Jak zrobimy dach i działówki i starczy kasy, to wiosną/latem... Jak nie, to później. My w planach mamy montaż okien na początku sierpnia (może w lipcu, zależy od tego kiedy zaczną budować) w jednym punkcie (VEKA) sugerują podpisanie umowy i wpłacenie zaliczki zimą, ale ich oferty akurat nie rozważamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 w jednym punkcie (VEKA) sugerują podpisanie umowy i wpłacenie zaliczki zimą, ale ich oferty akurat nie rozważamy Ja tak zrobiłam z wiązarami i dachówką. Za wiązary zapłaciłam zaliczkę chyba w lutym, bo od marca ceny szły w górę i to znacznie. Poza tym wtedy akurat firma miała rocznicę i dawali fajny rabat z tej okazji więc się opłacało... I tak mam zapłacone 50% wartości drewna. Cena robocizny wpisana jest do umowy więc też nie ulegnie zmianie... Za dachówkę zaliczkę wpłaciłam jakoś w wakacje. Nie mam tylko membrany wliczonej, reszta cen się nie zmieni... Ale za okna póki co nie wpłacałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 01.11.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 A ja się waham czy jednak nie podpisać tej umowy w lutym ale muszę dostać nową wycenę i zobaczę czy faktycznie będzie taniej W styczniu/lutym na pewno zamówię materiały na SSO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts