anna-maria3 01.11.2011 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 ale muszę dostać nową wycenę i zobaczę czy faktycznie będzie taniej Ceny pójdą w górę podobno - szczególnie szklenie, ale za to zobaczymy jak euro będzie stało, bo cena też od kursu zależy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.11.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 My w planach mamy montaż okien na początku sierpnia (może w lipcu, zależy od tego kiedy zaczną budować) w jednym punkcie (VEKA) sugerują podpisanie umowy i wpłacenie zaliczki zimą, ale ich oferty akurat nie rozważamy Karola, a nie myślałaś o oknach schuco właśnie, damy Ci namiar na p. Roberta i uderzaj o wycenę... Anka, teraz jest jakaś promocja zimowa, że jak zamówisz chyba do grudnia okna, odbiór na wiosnę to dają dodatkowo 5% rabatu chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Esiak, wiem, wiem, ale nie wiem, jak wiosną z kasą będzie więc się nie wychylam... Najpierw musimy zrobić dach, rynny, dokończyć kominy i ścianki działowe i dopiero przyjdzie czas na okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamka 01.11.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Karola, a nie myślałaś o oknach schuco właśnie, damy Ci namiar na p. Roberta i uderzaj o wycenę... Anka, teraz jest jakaś promocja zimowa, że jak zamówisz chyba do grudnia okna, odbiór na wiosnę to dają dodatkowo 5% rabatu chyba... ja poprosze o namiar na tego slynnego p. Roberta ,zobaczymy jak mnie wyceni ...mozna wiedziec z jakich okolic pochodzi firma tego pana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.11.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 ja poprosze o namiar na tego slynnego p. Roberta ,zobaczymy jak mnie wyceni ...mozna wiedziec z jakich okolic pochodzi firma tego pana? z wielkopolski... ale jeździ też dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 z wielkopolski... ale jeździ też dalej... Duuuuuużo dalej Kamka, pan nie jest cudotwórcą, ale jest bardzo kompetentny i cierpliwy Ma ogromną wiedzę na temat sprzedawanego produktu i zawsze, przy każdej wątpliwości można liczyć na jego pomoc. Ja polecam I daj znać, jak u CIebie wyjdzie wycena, bo ciekawa jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 01.11.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Karola, a nie myślałaś o oknach schuco właśnie, damy Ci namiar na p. Roberta i uderzaj o wycenę... Anka, teraz jest jakaś promocja zimowa, że jak zamówisz chyba do grudnia okna, odbiór na wiosnę to dają dodatkowo 5% rabatu chyba... Dzieki, ja sie z nim też kontaktowałam dostaliśmy ofertę (ale nie od niego), która nas w pełni zadowala, tylko musimy zdecydować czy chcemy 5 czy 6 komór (różnica w cenie na całości 6 tys.) teraz kwestia, kiedy zamawiać? czy zima czy wiosną ale chyba jednak zimą, ale montaż będzie latem, więc nas te dodatkowe 5% rabatu nie dotyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamka 01.11.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Duuuuuużo dalej Kamka, pan nie jest cudotwórcą, ale jest bardzo kompetentny i cierpliwy Ma ogromną wiedzę na temat sprzedawanego produktu i zawsze, przy każdej wątpliwości można liczyć na jego pomoc. Ja polecam I daj znać, jak u CIebie wyjdzie wycena, bo ciekawa jestem ania daj namiar na p.Roberta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 ania daj namiar na p.Roberta... Wysyłam na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamka 01.11.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Wysyłam na prv ok,ok :)Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.11.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Dzieki, ja sie z nim też kontaktowałam dostaliśmy ofertę (ale nie od niego), która nas w pełni zadowala, tylko musimy zdecydować czy chcemy 5 czy 6 komór (różnica w cenie na całości 6 tys.) teraz kwestia, kiedy zamawiać? czy zima czy wiosną ale chyba jednak zimą, ale montaż będzie latem, więc nas te dodatkowe 5% rabatu nie dotyczy spytać zawsze możesz jak wyglądają warunki rabatu... dodatkowy dostaniesz też za wpłatę pełnej kwoty przy zamówieniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.11.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 ok,ok :)Dziekuje Kamka, okna instalowane przez p. Roberta możesz obejrzeć u mnie w dzienniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 zdecydować czy chcemy 5 czy 6 komór (różnica w cenie na całości 6 tys.) Cena ceną, a jak parametry? Masz porównanie jednych i drugich? Wiesz, za co ewentualnie dopłacasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.11.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Dzieki, ja sie z nim też kontaktowałam dostaliśmy ofertę (ale nie od niego), która nas w pełni zadowala, tylko musimy zdecydować czy chcemy 5 czy 6 komór (różnica w cenie na całości 6 tys.) teraz kwestia, kiedy zamawiać? czy zima czy wiosną ale chyba jednak zimą, ale montaż będzie latem, więc nas te dodatkowe 5% rabatu nie dotyczy Karola, pytanie czy budujesz dom pasywny...? dla energooszczędnego wystarczy profil pięciokomorowy CT70 Cava z pakietem trzyszybowym 0,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Kamka, okna instalowane przez p. Roberta możesz obejrzeć u mnie w dzienniku... I jeszcze jak chcesz, to mogę Ci podesłać foty, bo pan Robert przesyłał mi na maila. Tylko musiałabyś podać jakiegoś maila prywatnego. Mam foty okien w kolorze 7001, 7016, 7012, mam też drzwi 7012 i 7016. Wszystko montowane przez pana Roberta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 01.11.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Karola, pytanie czy budujesz dom pasywny...? dla energooszczędnego wystarczy profil pięciokomorowy CT70 Cava z pakietem trzyszybowym 0,5 jak najbardziej energooszczędny do pasywnego się nie zbliżymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Karola, pytanie czy budujesz dom pasywny...? dla energooszczędnego wystarczy profil pięciokomorowy CT70 Cava z pakietem trzyszybowym 0,5 Ja już o to kiedyś Karolę pytalam... Dom pasywny całkowicie nie będzie, ale ma być jak najbardziej energooszczędny... Ja też uważam, że Cava 70 wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 To się spisałyśmy w tym samym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 01.11.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Dla przykładu : okno przesuwne HS 3,00x2,35PRESTIŻ 6 KOMOROWE, OKUCIE : WINKHAUS ACTIV PILOT, SZYBA : U=0,7- 3 szyby -> U= 0,89 W/(m2*K) KOMFORT CAVA 5 KOMOROWE, OKUCIE : WINKHAUS ACTIV PILOT, SZYBA : U=0,7- 3 szyby -> U= 0,96 W/(m2*K) W przypadku okna 1,80 x 1,50 (a takich mamy 9) 6 komór U= 0,99 W/(m2*K) 5 komór U= 1,10 W/(m2*K) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.11.2011 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 (edytowane) Karola, a dlaczego masz U=0.7? Ja mam 0.5... Też mam podobne okna 180x120 (trochę niższe od Twoich) i mam współczynnik całego okna 0,95, czyli nawet mniej niż u Ciebie wychodzi przy profilu 6 komorowym... Czy Ty czasem nie masz szklenia 3-16-3-16-3, albo 4-14-4-14-4? U mnie w tej fajnej wycenie jest 4-16-4-16-4... W oknie 2.70x2.30 mam 0.87, tylko u mnie to fix. Chociaż nie wiem, czy to ma znaczenie, bo w tych wąskich wysokich oknach wszędzie mam jednakowy współczynnik bez względu na to, czy okno jest stałe, czy otwierane... Edytowane 1 Listopada 2011 przez anna-maria3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts