reni1980 16.05.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 ale ty chcesz ten panele z Quick czy parkiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 16.05.2011 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Dzięki queene. Jedyna inspiracja, które jest mi bliska, to ta: http://www.ihgplc.com/innovation/images/pictures/news_images/pho_bathroom_large.jpg Reszta ładna, ale kompletnie nie w moim stylu. U kogoś OK, u mnie czułabym się jak w obcym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 16.05.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Merbau jest ciemne (mam paskudne okna merbau) i ma niewiele wspólnego z dębem, do podłogi drewnianej najlepiej byloby dać proste białe płytki. Wcale nie musisz Aniu wtedy dawać do nich białej fugi. Samej farby nie dawaj, prędzej czy później w newralgicznych miejscach kafelki się przydadzą. Ponieważ jak pisałam nie lubię wzorków na glazurze to rozwiązanie z gładkimi byłoby cudowne. Możesz też dać do drewna w kolorze dębu baaardzo jasnoszare płytki albo baaardzo jasnokremowe. Też by pasowały. A do takiej łazienki jeszcze widzę dodatki w jasnym beżu. Byłoby cieplutko, milutko i przyjemnie. Z szarą podłogą wrociłabyś do zimnej wersji, lepiej drewno. Drewno + białe ściany + kremowe, beżowe ręczniki + wanna wolnostojąca, drewniany blat, ładna armatura + drewniane spa akcesoria. Ja jestem w niebie. Buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 16.05.2011 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 ale ty chcesz ten panele z Quick czy parkiet Panele z Quick... Już lecę zdjęcia oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 16.05.2011 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Drewno + białe ściany + kremowe, beżowe ręczniki + wanna wolnostojąca, drewniany blat, ładna armatura + drewniane spa akcesoria. Ja jestem w niebie. O, jak miło takie słowa usłyszeć od kogoś, kto ma zupełnie inny styl i gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 16.05.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Aniu prawdę mówiąc, w takiej łazience czułabym się jak u siebie w domu. Sama nie wiem jak zrobię górną łazienkę. Albo będzie wiejsko-sielsko-anielska albo jakiś zupełnie inny kierunek jeszcze nie robimy więc się nawet nie zastanawiam. A takie połączenie kolorów jakie chcesz w swojej spa-łazience to połączenie idealne, nie może nie pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 16.05.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Aniu, no niestety chyba droższe od aparci , to włoskie płytki fap kolekcja Fap Suite http://www.sklep.euro-ceramika.pl/producenci/fap-ceramiche/fap-suite_k_89.html Jeszcze nie mam galerii, ale zamierzam w końcu założyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 16.05.2011 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Albo będzie wiejsko-sielsko-anielska albo jakiś zupełnie inny kierunek Kobieta zmienną jest Ja w zyciu bym nie pomyślała, że popełnię łazienkę ciemną, glamour... A teraz ją uwielbiam i nie mogę się doczekać realizacji. jeszcze nie robimy więc się nawet nie zastanawiam. To się uśmiałam Ja dopiero za 2-3 lata będę ją robiła (oby) ale o niczym innym w tej chiwli myśleć nie potrafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 16.05.2011 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Aniu, no niestety chyba droższe od aparci , to włoskie płytki fap kolekcja Fap Suite Rzeczywiście bardzo podobne. Nawet płytkę w paseczki podobną mają. Tylko rozmiar inny - te są dłuższe o jakieś 30cm. No i cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 16.05.2011 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Próbuję... http://images49.fotosik.pl/867/50c8ae8c1ad937a0med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 16.05.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 http://images49.fotosik.pl/867/50c8ae8c1ad937a0med.jpghttp://pliki.dekordia.pl/plytki_POLCOLORIT/POLCOLORIT-ALASKA-074190_rf215.jpg Albo z Tubądzina 30x60 mają chyba takie delikaaaaatne bardzo paseczki ale może źle widzę:http://pliki.dekordia.pl/plytki_TUBADZIN/COLOUR-W-WHITE--R1-GLAZURA-32-7X59-3X-8-G-I-057133.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 16.05.2011 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 A co powiecie na to? Znalezione w sieci... Mam nadzieję, że mogę wkleić... U mnie co prawda nie ściana, tylko podłoga i nie drewno, tylko panel, ale kolorystycznie i strukturowo efekt byłby myślę podobny... http://images38.fotosik.pl/848/09c790ccf8c1453fmed.jpg http://images47.fotosik.pl/869/c4cec3b2477ca2b0med.jpg Ależ się zawzięłam... Może coś jeszcze znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 16.05.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 (edytowane) Kurna, Anna nie wiem czemu, ale mi jakoś nie leży to połączenie:rolleyes: A na czym Ci bardziej zależy: na drewnie, czy płytce w esy floresy w łazience? edit Miałam się już nie odzywać w tej sprawie, żeby Ci nie mącić w głowie, bo widzę że się nastawiłaś, ale ja z tych co w głowie to na języku. Z tego co czytałam opinie innych większości się podoba ten zestaw, to pewnie ze mną coś nie tak:D Edytowane 16 Maja 2011 przez MarJel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 16.05.2011 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 No kurcze mi też nie leży... Jakby mi leżało całkowicie, to tylko bym się super wizualką pochwaliła A tak pytam, bo też nie jestem przekonana... Dotychczas było tak, że miałam wybrane płytki i do nich biała podłoga. Już wcześniej pojawił się pomysł tego Quickstepa, ale ponieważ doszłam do wniosku, że nie pasuje, to zrezygnowałam z niego i obstawiałam przy płytkach. Ale temat powrócił i chyba wolłabym na ten panel postawić. Byłoby marzeniem połączyć 2w1, ale jeśli się nie da, to chyba wybiorę podłogę, a płytka będzie do zmiany Głosy są podzielone. Na szczęście czasu dużo mam więc myślę, że wizja się przegryzie i wyklaruje... Tylko póki co nie mam zupełnie pomysłu co, jeśli nie Aparici... To już był pewniak, a tu proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 16.05.2011 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Miałam się już nie odzywać w tej sprawie, żeby Ci nie mącić w głowie, bo widzę że się nastawiłaś, ale ja z tych co w głowie to na języku. Z tego co czytałam opinie innych większości się podoba ten zestaw, to pewnie ze mną coś nie tak:D Dobrze, że się odzywasz. Jednym się podoba, innym nie... Jeszcze inni tylko podglądają, zamiast się odezwać i coś doradzić Każdą opinię czytam i biorę pod uwagę. efilo napisała u siebie, że do tych płytek drewno według niej pasuje, ale drewno. Pytanie, czy te QS by pasowały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 16.05.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Aniu, a nie myślałaś, żeby połączyć płytki białe Aparici, ale w paski (jeśli taka propozycja była, to przepraszam, nie miałam czasu doczytać) z drewnem? Wydaje mi się, że ładniej mogłyby się prezentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 16.05.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 anna mnie te płytki kompletnie nie leżą do drewna, są bardzo ale to bardzo eleganckie, a powiedz dlaczego chcesz te panele a nie parkiet? Przecież jedno nawet nie stoi koło drugiego, a te panele dosyć drogie cenowo, i nie będą takie ciepłe jak drewno, nigdy a nigdy.Ktoś zaproponował tubądzin i one są bardzo ładne chodzi mi o te, ja je mam http://www.tubadzin.pl/flash.php?lang=1#hStrona=kolekcje_szczegoly,hLan=1,hSound=undefined,hLoop=1,hStrona_sub=colour,hKolekcje_id=91078,hKolekcje_produkt_id= mówie o trzech pierwszych dekorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 17.05.2011 05:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 (edytowane) Ilonka, ta płytka w paski Aparici też chyba nie jest idealna, bo ma taki sam połysk i błyszczące te paseczki... reni, płytki Tubądzina super. Chyba to samo wklejała queene wyżej, tylko nie napisała, co to jest Co do drewna - chyba najprościej będzie jak napiszę, że po prostu go nie chcę. Jestem miłośniczką paneli i nic na to nie poradzę Plan mam taki - dorwać gdzieś tę podłogę. Jak się zakocham na zabój i stwierdzę, że żadna inna, to zmienię płytki. A jak stwierdzę, że żaden szał, to będzie Aparici i skończę kombinować! Mam nadzieję A tymczasem Tubądzin White w roli głównej... Niestety wzorki na płytkach widoczne są bardzo słabo... W sumie wszystko wygląda podobnie... Paseczki http://images38.fotosik.pl/849/50c25a057f3d21b5med.jpg Kropeczki http://images45.fotosik.pl/871/092a784ee2a69549med.jpg Gładkie http://images38.fotosik.pl/849/fabff6077ccb5903med.jpg Edytowane 18 Maja 2011 przez anna-maria3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 17.05.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 anna dwa pytania, czy ty kobitko spać nie mozesz?dlaczego nie chcesz drewna tylko panele jeden konkretny przykład proszę, wiem że cie nie przekonam , boś uparta jest ale to pozowli mi moze zrozumieć dlaczego nie?na tej wizualizacji proszę o wyjasnienie, płytki tylko tak gdzie lustro a obok co?, jestem raczej za kropkami lub gładkimi, te gładkie mam u siebie na dole, wobec tego co na blacie bo jeśli drewno to spasujesz kolorystycznie? Pozatym bedzie widać że blat to prawdziwe drewno a panel udające????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 17.05.2011 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 (edytowane) anna dwa pytania, czy ty kobitko spać nie mozesz? reni ten czas murator jakoś błędnie pokazuje - to była 7:21. Czyli dla mnie pora drugiego śniadania Ja taki ranny ptaszek jestem. Ufff, najprostsze pytanie za mną dlaczego nie chcesz drewna tylko panele jeden konkretny przykład proszę, wiem że cie nie przekonam , boś uparta jest ale to pozwoli mi moze zrozumieć dlaczego nie? Spróbuję wyjaśnić, choć moje argumenty nie są do konca przekonujące Ludzie po prostu dzielą się na wielbicieli drewna i na wielbicieli paneli - ja do tych drugich należę, co nie znaczy, że się na drewno nie zdecyduję, ale o tym to w następnym akapicie będzie No więc dlaczego nie drewno (argumenty wypisywane losowo): - cena - drewno jest droższe od panela (dobre drewno) - montaż - panele kładziesz raz-dwa. Z drewnem jest zabawa - potem jeszcze polakierować trzeba, odczekać aż wyschnie, cyklinować, odnawiać itd... - wrażliwość na szkody czynione przez dzieci i nie tylko - nie podobają mi się wgniecienia w lakierze, no i też szkoda, jak takie powstają - paneli nie jest mi szkoda... - umiejętność układania - panele ciężko spieprzyć - dobrze położyć parkiet to sztuka - subiektywne odczucia i gusta na tej wizualizacji proszę o wyjasnienie, płytki tylko tak gdzie lustro a obok co? Płytki (3 sztuki) tam gdzie lustro i 2 sztuki tam, gdzie WC i bidet. Reszta pomalowana i to pod dyskusję nie podlega wobec tego co na blacie bo jeśli drewno to spasujesz kolorystycznie? Pozatym bedzie widać że blat to prawdziwe drewno a panel udające????????? Ja nie chcę, żeby panel coś udawał. Panel, to panel, więc najwyżej będzie widać, że na blacie drewno (choć też nie wiem, czy je chcę), a na podłodze panel reni, decyzja w kwestii podłogi i blatu zupełnie nie jest jeszcze podjęta jak widzisz Nie mówię NIE dla drewna (ale tylko w tej łazience, jeśli już), ale nie mówię też ochoczo TAK. Byłam dzisiaj w sklepie zobaczyć tę podłogę QS i szału nie było. To znaczy podłoga sama w sobie jest bardzo ładna, ale łazienka z tym panelem nie będzie elegancka, tylko sielska, a nie wiem, czy tego chcę, bo to jednak duży przeskok od tego, co pierwotnie planowałam. Poza tym kolor chyba nie mój. Wolałabym jasny, taki w kolorze jesionu, klonu czy sosny. Ten dąb już dla mnie za ciemny jest. No więc myślę dalej A ponieważ zachorowałam na to "SPA" i ciepły, drewniany charakter łazienki, to chyba kolejnym krokiem powinno być rozeznanie tematu drewna nadającego się do łazienki. I tym sposobem chyba wyjdzie na Twoje reni więc poproszę o typy, co mogłabym dać (tylko nie zniosę żadnego parkietu, klepek, jodełek itd - tylko lite dechy...). I kolor koniecznie jaśniutki. I tak po cichu myślę sobie, że może jak to drewno będzie inne, jaśniutkie, bez tych czarnych uszczelek, to może i Aparici do niego spasuje I jeszcze fotka ze sklepu... Niestety tylko z katalogu, gdzie kawałeczek panela mieli. Fajnie byłoby to zobaczyć na większej powierzchni jednak... http://images39.fotosik.pl/863/d160f2be423f571amed.jpg Edytowane 17 Maja 2011 przez anna-maria3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts