Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

I budujemy... Projekt indywidualny.

Recommended Posts

Witam

Od pewnego czasu zaglądam do Ciebie i w końcu odważyłam sie napisać a w zasadzie zapytać o te wizualizacje Ponieważ jesteśmy na etapie wybierania elewacji i nie umiemy się zdecydować i najlepiej byłoby zrobic taką wizualizacje na jakims programie. Pytanie moje jakiego używasz do tego programu bo ja w tych sprawach jestem laikiem albo czy masz namiary na jakiegoś takiego magika

Z góry dzieki i już zmykam

• Odpowiedzi 4,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wszystko przeczytalam, no nie źle ale wniosek taki że nadal na wyceny czekasz?

Nie. Dzisiaj się okazało, że żaluzji nie ma co wyceniać, bo nie wejdą. Pisałam o tym wyżej. A okna mam wycenione. Pozostaje zdecydować, ale raz juz niby zdecydowałam i dooooopa więc teraz decyzję podejmę w dniu zamawiania i pdpisywania umowy :p Żeby nie było, ze znowu zdanie zmieniam :p Chociaż pewnie się domyślasz, że jak pojawiła się możliwość, to rolety też wezmę :oops:

ozdoby piękne, zwłaszcza ta z pinezek laughing2.gif

znów będzie o oknach :lol2:

uff przebrnęłam :) :)

Aniu powiem ci , że ten 7012 jest fajny :) nieco ciemniejszy niż ty chciałaś, ale myślę, że (zakładając, że jednak żaluzje muszą być) będą dużo lepiej wyglądać niż 7016, i zdecydowanie bardziej pasują do twojej wizji domu :)

to ja idę zrobić sobie kanapkę i wrócę jak w końcu o oknach skończycie ;)

Kochana temat sie skonczy dopiero jak Ania okna zamowi:lol2:

Aniu ale Poszaleliscie z tymi dekoracjami, fajnie - na pewno dzieciaki szczesliwe... ja wciaz na wene czekam , zeby cos zrobic z moim Okruszkiem...mam nadzieje ze zdaze przed swietami:lol2:

A jak wycena zaluzji fasadowych? Wiesz cos?

popatrzcie co znalazlam

http://img805.imageshack.us/img805/9766/zdjecieb1199101.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Kochana temat sie skonczy dopiero jak Ania okna zamowi:lol2:

O to, to, to, to :rotfl:

A jak wycena zaluzji fasadowych? Wiesz cos?

Wyceny nie ma i nie będzie. Pisałam TUTAJ :D

reniu, to właśnie z tego "feralnego" salonu wycena superowa. Cena świetna, okna też świetne, do tego kolor okien taki, jak kolor żaluzji. 7012 właśnie. Poważnie biorę tę ofertę pod uwagę i tylko głupio mi, że tak pana Roberta maltretowałam i zamęczałam, a teraz podejrzewam, że od niego nie wezmę :( Ale ponieważ wyczerpałam wszystkie możliwości, mam wycenione chyba wszystko co możliwe, a w dodatku znalazłam szare rolety w odpowiadającym mi kolorze i niczego innego już nie wymyślę, to wiem, że to będzie najlepszy wybór. Koniec kropka.

Edytowane przez anna-maria3

Podejrzane u karoli, zapisuję :wiggle:

Panele Kaindl, chyba klon :???:

http://i2.fmix.pl/fmi1723/5b92f33a0029201f4ed9cbc7/zdjecie.jpg

U siebie ma je pinacolada. TUTAJ Mam wrażenie, że jak dla mnie mają za dużo sęków, ale warte zobaczenia na żywo.

reniu, co o nich myślisz? Lepsze, czy gorsze od tych "Twoich" Eggera?

Ja wolałabym te pierwsze (chyba siła marketingu i uroku przedstawiciela :) ) i w sumie myślałam, że już je wybrałam :p

Tylko, że obiektywnie patrząc te okna są tej samej jakości, więc w tym układzie jest to już wybór chyba tylko cenowy:rolleyes:

Też wydaje mi się, że przy bialej fasadzie 7016 jest za ciemny... ja oprócz białej elewacji tak mniej więcej na 3/4 powierzchni planuję drewno;)

A do kiedy musisz podjąć decyzję? Bo ja mam jeszcze duuuuużo czasu na rozmyślania :lol2: Chociaż wczoraj w KBE pan kusił niezmiennością ceny w zamian za zaliczkę ;)

Właściwie to na wiosnę, ale wolę temat okien odłożyc już na bok:p

No i niby w Hece promocja zimowa trwa do końca listopada, ale Pan powiedział, że 'mogę' zdecydowac na początku grudnia... chyba ma mnie dośc:rolleyes:

Właściwie to na wiosnę, ale wolę temat okien odłożyc już na bok:p

No i niby w Hece promocja zimowa trwa do końca listopada, ale Pan powiedział, że 'mogę' zdecydowac na początku grudnia... chyba ma mnie dośc:rolleyes:

To tak jak ja... Najwcześniej na wiosnę, o ile nie na jesień :rolleyes: Ale też mam dość tematu i wolałabym odhaczyć. Chociaż już raz odhaczyłam i co? I zaczęłam wybor od nowa :p

Ja teraz zamawiać nie będę, bo za dużo mam popłaconych zaliczek i niedokończonych rzeczy... Kominy, działówki, więźba, pokrycie... Wszystko zaliczkowane... Muszę najpeirw tamte sprawy pozamykać...

Nie wytrzymam, jak nie napiszę... Pamiętacie moje przeboje z panelami i niemiłymi paniami, które wycofały się z rabatu? Otóż jadę dzisiaj autkiem i co widzę? Szyld zdjęty, pod sklepem TIR cały załadowany towarem, sklep pusty, na sklepie ogłosznie WYNAJMĘ POWIERZCHNIĘ. Coż... Jaka obsługa, takie obroty... Sklep zlikwidowany :rolleyes:

Witaj lullaby, miło, że zajrzałaś :)

Aniu, ja u Ciebie chyba nie pierwszy raz... :confused: A jeśli coś mi się pomerdało, to już się poprawiam i oficjalnie witam w Twoim dzienniku :)

A mi się podoba połączenie bieli na elewacji i ciemnych okien :) Sama chcę mieć prawie czarne... I nawet przekonałam do tego męża :lol2:

U siebie ma je pinacolada. TUTAJ Mam wrażenie, że jak dla mnie mają za dużo sęków, ale warte zobaczenia na żywo.

No to w końcu sie przywitam oficjalnie :) Witam :D

Panele ze zdjęcia poniżej nijak mają się do rzeczywistości. Zreszta zdjęcia paneli w moim dzienniku też nie oddają ich uroku. Panele są lekko kremowe, waniliowe powiedziałabym z delikatnym (jakby za mgłą) usłojeniem. Na zdjęciach te słoje są bardziej krzykliwe a sam panel zbyt żółty....

Najlepiej zobaczyć na zywo. W każdym bądź razie sprawiają wrażenie takich surowycvh dech przywiezionych przed chwilą ze stolarni. Z takim pyłem jeszcze na wierzchu ;) Mój elektryk jak wszedł w dniu kiedy były kładzione to zapytał czy mozna po tym chodzić bo to chyba jeszcze przed lakierowaniem :lol2:

Jedna rada - jak znajdziesz je w sklepie to najpierw się upewnij że to seria Nature . Poznasz ją po ciągłości wzoru i po szerokości lameli (24,5cm).

Pozdrawiam :)

Edytowane przez 1976pinacolada

pinacolada, ja również witam :bye:

Napisz mi proszę, czy to jest dokładnie ten Twój panel? Bo że NATURE to wiem, ale jakie drewno? Klon?

http://i2.fmix.pl/fmi485/f68c27a40007fc8a4edb1a01/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi2999/4afc6919000bc2ed4edb1a06/zdjecie.jpg

I jeszcze mi napisz proszę, czy masz pod tym podłogówkę i jeśli tak, to czy podłoga dobrze przewodzi ciepło.