Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

I budujemy... Projekt indywidualny.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kurcze nie mogę, forumowe drożdzówki zamawiamy, mój mąż padnie,

wiesz ania ostatnio mnie pyta czy coś wysyłałam na forum bo mi dziękują, ale on tak czyta chyba jednym okiem, a ja mówię że nic bo ja nie mikołaj, a on: no ale ci dziekują, ze jakieś lampki wysyłałaś czy coś, a ja mówię: jezu jakie lampki i niby skąd je mam mieć, no i koniec rozmowy, nic nie wykumał, coś dzwoni ale nie wie co i tak własnie mnie też słucha jak coś każę mu zrobić

Już z Moniką ustaliłam, że jak drożdżówki dojdą do niej całe, to otwieram cukiernię internetową :lol2: Jakby co, możecie korzystać :rotfl:

żartujesz, jeszcze będziesz piekła?, myślałam że to co zostanie z poprzednich to dla nas będzie
na prawdę pieczesz już Aniu????ale ci wychodzą te drożdżóweczki i rogaliczki jak malowane:)

No dobra, skończyłam. Wyszło mi 69 rogalików więc mam się czym dzielić i mam nadzieję, że na święta też coś zostanie :lol2:

http://i3.fmix.pl/fmi2651/92b3fe7d000f01d94ef23b0e/zdjecie.jpg

A ostatnia blacha jeszcze się piecze...

Olunia, tak czy siak miałam je piec, ale jutro. A tak zmobilizowałyście mnie lepiej niż bacik http://emoty.blox.pl/resource/bicz.gif i mam rogaliki z głowy i mniej roboty jutro ;)

Adresy mam. Zastanawiam się tylko, jak to spakować, żeby się nie pokruszyło i nie połamało, ale jak mawiała bohaterka mojego ukochanego filmu, pomyślę o tym jutro :lol2:

co za termomix? może i ja zacznę piec

fajny garczek w którym mozna szybko różne cuda wyczarować ;) Mam go od 12 lat - mąż mi sprawił jak się pierworodna urodziła . Wtedy byłam zła bo sporo kasy to kosztuje ale ułatwia życie :yes:

tu mozna poczytac http://thermomix.vorwerk.com/pl/

Użytkuję thermomix Mamy na razie-ale do nowego domku na 100% kupię:yes: Reni-ogólnie: robi wszystko i jest specjalna ksiązka z przepisami do thermomixa. My z Mama robimy od czasu do czasu chleb, bułki, gotujemy na parze, przyrzadzamy zupy,sosy, czasem masło.Ostatnio wyrabiał mi ciasto drożdzowe na pizze i ciasto na pierniki.

fajny garczek w którym mozna szybko różne cuda wyczarować ;) Mam go od 12 lat - mąż mi sprawił jak się pierworodna urodziła . Wtedy byłam zła bo sporo kasy to kosztuje ale ułatwia życie :yes:

tu mozna poczytac http://thermomix.vorwerk.com/pl/

fajna sprawa ale chlernie drogi.

Ja zadowole się Kitchen Aid (nadal tylko w planach)

ANIU

co do rogaliczków dzięki za propozycje i pamięć, wirtualne na razie wystarczą. A Ty tak to wszystko wyślesz i co? kolejne będziesz piekła? ;)

Ech, Kitchen Aid też w moich marzeniach niezmiennie siedzi... Ale jakiś czas temu kupiłam jego namiastkę w Lidlu i jestem zadowolona więc nie wiem, czy marzenie się ziści, bo drugi mikser mi nie potrzebny...

Ta wysyłka to taki żart trochę... Wyszło spontanicznie... A że u mnie mówisz i masz, to czemu nie... Ochoczo do kuchni pobiegłam i upiekłam... Ale wszystkiego nie wyślę :no: Tylko kilka sztuk. Reszta zostaje na święta i kolejnej porcji już piec nie zamierzam. Mam jeszcze kilka ciast do zrobienia więc z rogalikami na ten rok skończyłam :D