monsanbia 04.01.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Aaaa, już wiem, bo Ty masz model Talea Giro, a pokazałaś u Reni Touch. Ja mam Touch i u mnie wyskakują komunikaty na ekranie Tak, teraz jestem pewna że był ten komunikat o fusach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 04.01.2012 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 U mnie też kiedyś się kontrolka fusów świeciła, dlatego tak początkowo napisałam, ale teraz rzeczywiście już tylko wykrzyknik się świeci i tzreba sprawdzać, czy to fusy, czy brak wody, czy jeszcze coś innego... U reni o wyspę mleczną mi chodziło i nie znalazłam jej z Giro więc wkleiłam z innym modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 04.01.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 To trochę kicha z tymi komunikatami. Ciekawe czy we wszystkich ekspresach takie klocki wychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.01.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 No to wszystko jasneU mnie wszystkie komunikaty wyskakują w formie napisu. Co prawda i tak wylewam częściej zbiornik na wodę i wtedy widać ile jest fusów, ale na pewno byłResztę - odkamienić, przekręcić pokrętło pary, itd pisze I jeszcze jedna dysza (z której wypływa kawa) jest przytkana. Nic na to nie pomaga. Ale ekspres ma już parę lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.01.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 To trochę kicha z tymi komunikatami. Ciekawe czy we wszystkich ekspresach takie klocki wychodzą. Dziś za tę kasę miałabym już porządną*Jurę albo Gaggię. Kupowałam jak jeszcze się*na tym mało znałam i skusiłam się na Saeco, bo tę markę znałam i wydawało mi się że jest bardzo dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 04.01.2012 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Tak, teraz za takie pieniądze to już super ekspresy są, chociaż ja nie narzekam. Parzy wszystko co chcę. Ale kosztował, jak na tamten czas (jakieś 6 lat temu) bardzo dużo i w tej chwili tyle bym za niego nie dała U mnie dysza od kawy też się czasem zatyka i leci bardzo wolno, albo wcale nie leci... Ale jak piszesz, mój ekspres też wiekowy. A teraz jeszcze z uszczelki cieknie więc jak zawiozę do naprawy (od roku wiozę i dowieźć nie mogę) to powiem, żeby wszystko inne też sprawdzili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.01.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Anna, bo saeco ma bebechy plastikowe (zresztą masz, to wiesz) a giaggia czy jura wszystko w środku ze stali A ja jeszcze dopłaciłam wtedy z tysiaka za ten ekranik który i tak jest nieużyteczny. Bo zawsze wciskam tylko espresso i osobno spieniam mleko. Mądrym się jest po fakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 04.01.2012 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 adriado, wygrzebałam ogrodzenie. Ma być coś takiego... http://i1.fmix.pl/fmi2176/8a7ba34c0012ebb34e8d87e3/zdjecie.jpg Brama ma wymiar 5m, furtka 1m, murki po bokach bramy i furtki 180 cm, murki skrajne 230 cm, murki te wąziutkie między przęsłami 50 cm (czyli podobnie jak u Ciebie), przęsła 2m mniej więcej (czyli tak jak u Ciebie) i podmurówka tutaj ma wysokość 80 cm i do tego przęsło 70 cm, czyli płot ma 1,5 m wysokości. Nie wiem, czy to nie za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.01.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Anna, wygląda super! Jakby ktoś*mi takie postawił byłabym very happy Jak otwierana by była brama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adriado 04.01.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Super będzie ogrodzenie, ale brama chyba nie ma miejsca na rozsunięcie?Masz bardzo szeroką działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 04.01.2012 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 No właśnie myślę sobie, że najfajniej, gdyby była przesuwna, ale nie ma na to miejsca... Chyba musi być dwuskrzydłowa, otwierana do środka... Mogłabym zlikwidować furtkę po lewej stronie i wtedy brama by tam wchodziła, ale w tym kącie mają być liczniki, śmietniki itd więc musi być furtka dla panów od wywozu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adriado 04.01.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Ja nie robiłam drugiej furtki ( choc taki był zamiar) dla panów od wywozu smieci, bo niestety u mnie trzeba kosz czy worki wystawić przed posesję, nie wejdą sami , więc zrezygnowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 04.01.2012 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 No tak, ale wtedy musiałabym je dookoła nosić. Zaraz lecę zobaczyć, jak masz u siebie ten narożnik zrobiony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 04.01.2012 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Narożnika na zdjęciach brak Widzisz... Ty masz sporą odległość od bramy do furtki i tam jest miejsce na bramę. U mnie furtka jest zaraz obok więc nie da się rozsunąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.01.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 U mnie też działka szeroka, ale brama będzie musiała zachodzić na furtkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 04.01.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Dziewczyny macie juz pewne doświadczenie wiec poradzcie na co zwrocic uwage przy kupnie ekspresu? Czy firmy Bosch lub Siemens produkuja dobre ekspresy czy raczej szukac w innych firmach? Chce kupic ekspres wolnostojacy robiacy latte macchiato i cappucino (najlpeiej przy pomocy jednego przycisku ) do ok 2,5 tys zl . Znalazlam takiego Boscha http://www.electroworld.pl/produkt/bosch-tes-50621rw-51743/ i siemensa http://www.siemens-home.pl/TE506201RW.html Czy wg Was to dobre ekspresy i bedzie z nich pyszna kawka? A moze nie upierac sie przy tym jednym przycisku do latte i wybrac ekspres gdzie recznie spienia sie mleko? Chyba właśnie tak ma ekspers ENA 5 http://www.ekspresyjura.pl/produkty.php?menu=1&subm=10&model=2 Poradzcie prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 04.01.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 kakusku, nie pomoge, bo sie nie znam...teraz mamy w domu na kapsułki i never again! Aneczko, u mnie tez tak jest z ta brama-mamy identyczny uklad, no i otwiera sie do wewnatrz a nie na bok.Niestety, mnie to akurat wkurza-a nie mamy jeszcze siłownika załozonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sayed 058 04.01.2012 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Dziewczyny macie juz pewne doświadczenie wiec poradzcie na co zwrocic uwage przy kupnie ekspresu? Czy firmy Bosch lub Siemens produkuja dobre ekspresy czy raczej szukac w innych firmach? Chce kupic ekspres wolnostojacy robiacy latte macchiato i cappucino (najlpeiej przy pomocy jednego przycisku ) do ok 2,5 tys zl . Znalazlam takiego Boscha http://www.electroworld.pl/produkt/bosch-tes-50621rw-51743/ i siemensa http://www.siemens-home.pl/TE506201RW.html Czy wg Was to dobre ekspresy i bedzie z nich pyszna kawka? A moze nie upierac sie przy tym jednym przycisku do latte i wybrac ekspres gdzie recznie spienia sie mleko? Chyba właśnie tak ma ekspers ENA 5 http://www.ekspresyjura.pl/produkty.php?menu=1&subm=10&model=2 Poradzcie prosze Witam się nieśmiało;) Od dawna jestem uzależniona od forum i podczytuję w oczekiwaniu na realizację własnych planów budowlanych. Od półtora roku mam ekspres jura ENA i mogę go w 100% polecić. Kawka z niego jest przepyszna i wszystkie kawki robi się przy użyciu jednego przycisku;) Uważam, że jest to bardzo ważne ponieważ mleko przelewając się przez dyszę wraz z kawą jest podgrzewane i dzięki temu kawka jest ciepła;) No i jeszcze pianka wychodzi mega duża nawet z 1,5% mleka; Jedyny minus to rozmiary ekspresu, niestety zajmuje sporo miejsca, ale jeżeli masz gdzie go postawić to polecam i pozdrawiam gorąco Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.01.2012 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Ja bym ekspresu Siemens czy Bosh nie kupiła. Ufam firmom które siedzą w temacie, nie we wszystkim. Tak mamEna nie znam, ale skoro koleżanka pisze że OK, warto się zainteresowaćJa bym kupiła Jurę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 04.01.2012 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) Monsanbia ta Ena to własnie ekspres Jury . Zasugerowalam siemensa bo wiele osob na forum ma tego do zabudowy i chwali sobie kawusie.Nie wiadomo tylko czy ten wolnostojacy bylby rownie dobry Sayed a ktory dokladnie masz model? Z tego co widze w Jurze5 aby zrobic sobie latte macchiato nalezy samemu przekładac szklanke albo pod spieniacz (z prawej strony) albo pod podajnik z kawa (a moze ja sie myle?) czyli nie tak jak w pokazanych wczesniej ekspresach gdzie wszystko odbywa sie pod jednym dyszą. Hazelku to poczytaj co dziewczyny doradzaja i bedziesz wiedziala jaki kupic nastepny Edytowane 4 Stycznia 2012 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts