MarJel 04.01.2012 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Kaka, na mojego simensa nie dam se złego słowa powiedzieć, kawusia miodzio:rolleyes: Za pamięci, krzesła białe jyskowe co raz bardziej mnie wkurzają, brudzą się masakrycznie i nie można ich domyć Tez kupiłaś białe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.01.2012 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 I know I know Ale ja Jury też*nie używałam, wiem tylko jak jest wykonana i z czego i znam opinię, ale nie używałam Na podstawie samych opinii (z forum kawoszy) kupiłabym Jurę Teraz mam Saeco za grube kiedyś tysiące i dziś bym już drugi raz go nie kupiła Ekspresy firm robiących wszystko jakoś mnie nie przekonują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 04.01.2012 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Mnie sie taki wlasnie Siemens'ik marzy ale wlasnie sprawdziłam cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sayed 058 04.01.2012 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Ja mam ENA 9, poniżej zamieszczam link; http://www.brodasystem.pl/ekspres-jura-impressa-ena-9-metallic.html faktycznie jego cena przewyższa limit jaki sobie wyznaczyłaś, ale ja miałam takie same wątpliwości jak zaczęłam szukać ekspresu, też chciałam przeznaczyć 2500, ale po rozpoznaniu rynku (mój M ma firmę vendingową i rozmawiał z ludźmi z "branży") skusiłam się na droży ekspres i nie żałuję. Jura specjalizuje się w ekspresach no i to jest szwajcarska firma;) mój ekspres to jest jedyna rzecz jaka zabiorę do nowego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.01.2012 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Jura specjalizuje się w ekspresach no i to jest szwajcarska firma;) good choice sayed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 05.01.2012 01:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Marta to mnie pocieszylas bo oczywiscie mam tez biale Wlasnie dzis dostałąm telefon ze dowiezli kolejne 3 (siostra kupiła ostatnie 5 ) i teraz po Twoim wpisie zastanawiam sie czy je odbierac Dumałam nad tymi FLO ale cena z Jyska mnie skusila i teraz mam myslenice (moze FLO bylyby lepsze hmmmmmm ) Twoj ekspres byl moim marzeniem ale niestety kiedys trzeba zejsc z obłoków . Szukam wiec jakiejs fajnej alternatywy (za fajne pieniadze ) Znalazlam taki artykul i niestety siemens w porownaniu do Jury faktycznie robi "chłodna" kawe ( kilka osob narzekalo na niezbyt gorace ekspresso) http://www.logo24.pl/Logo24/1,85828,7574552,Test_ekspresow_do_kawy.html Ma jednak zalete ze mozna pod niego postawic wysokie szklanki do latte a ja wlasnie na taka kawke mam najczesciej ochote Sayed faktycznie troche przekracza ten moj ubogi budzet Troche sie pogubilam bo widze ze ta twoja 9 robi latte z jednej dyszy i ma podlaczony osobny pojemnik na mleko.Do czego wiec sluzy dysza po prawej stronie ? Monsanbia czemu nie wybralabys drugi raz Saeco? Psuje sie czy robi wg Ciebie niezbyt smaczna kawe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 05.01.2012 01:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Wiecie co chyba mi odbija (wlasnie maz przechodzil i postukal w czoło) Mialam wybierac piec do kotlowni a siedze i doktoryzuje sie w ekspresach jakbym juz conajmniej kuchnie miala robiona Dobranoc wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.01.2012 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Monsanbia czemu nie wybralabys drugi raz Saeco? Psuje sie czy robi wg Ciebie niezbyt smaczna kawe? Działa 6 lat, więc nie o psucie się tu chodzi Nie spełnia moich wymagań po prostu Używam kawy Lavazza Pienaroma i z tych ziaren dobry ekspres robi wspaniałą kawę Saeco ma plastikowe bebechy (Jura stalowe) i jest to taki Philips wśród Pioneerów, niby dobry, ale to nie to Za jego cenę miałabym teraz dobrą Jurę, z Eny 9 jeszcze sporo by zostało, stąd moje frustracje Ale mówi się trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 05.01.2012 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Mój mąż za to za serce się łapie jak widzi z jakiej półki cenowej oglądam ekspresy do kawy . Wole poczekać i uzbierać niż kupić tańszy ekspres i żałować. Mam nadzieję, że małż na zawał nie zejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.01.2012 01:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 rere, ja się nawet nie przyznaję, że serce mi mocno bije na myśl wymiany mojego na coś lepszego Ale przed samą sobą, bo mąż akurat z tych rozrzutnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 05.01.2012 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 a jak ktoś nie lubi stojących wizualnie ekspresów?????ja mam siemens i akurat nie piję mocnej kawy. dla mnie kawa siemensa jest pyszna:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 05.01.2012 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Działa 6 lat, więc nie o psucie się tu chodzi Nie spełnia moich wymagań po prostu (...) Za jego cenę miałabym teraz dobrą Jurę, z Eny 9 jeszcze sporo by zostało, stąd moje frustracje Ale mówi się trudno Podpisuję się czterema kończynami. Nie psuje się, kawę parzy OK, ale 6 lat temu kosztował tyle, co teraz jedne z droższych modeli Jura. I tylko o to mam nerwa rere, ja się nawet nie przyznaję, że serce mi mocno bije na myśl wymiany mojego na coś lepszego Ale przed samą sobą, bo mąż akurat z tych rozrzutnych U mnie podobnie. W dodatku to mąż jest kawoszem, a ja się tylko przyłączam więc ekspres na bank będzie musiał być dobry. Saeco mąż kupował, ja w tym czasie, mając świadomość ceny, dostawałam zawału w sąsiedniej alejce sklepowej http://emoty.blox.pl/resource/boisie.gif A mąż już teraz przebąkuje zmianę, ale dla mnie to bez sensu, bo marzy mi się kawiarka w zabudowie więc lepiej najpierw na kuchnię poczekać i z resztą sprzętu ją zgrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sayed 058 05.01.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Good choice sayed merci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sayed 058 05.01.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 . Szukam wiec jakiejs fajnej alternatywy (za fajne pieniadze ) Znalazlam taki artykul i niestety siemens w porownaniu do Jury faktycznie robi "chłodna" kawe ( kilka osob narzekalo na niezbyt gorace ekspresso) http://www.logo24.pl/Logo24/1,85828,7574552,Test_ekspresow_do_kawy.html Ma jednak zalete ze mozna pod niego postawic wysokie szklanki do latte a ja wlasnie na taka kawke mam najczesciej ochote Sayed faktycznie troche przekracza ten moj ubogi budzet Troche sie pogubilam bo widze ze ta twoja 9 robi latte z jednej dyszy i ma podlaczony osobny pojemnik na mleko.Do czego wiec sluzy dysza po prawej stronie ? Monsanbia czemu nie wybralabys drugi raz Saeco? Psuje sie czy robi wg Ciebie niezbyt smaczna kawe? Ja z ekspresu robię tylko latte (a mój M tylko cappuccino;) ), faktycznie dysza choć regulowana nie podnosi się zbyt wysoko, używam szklanek z Wołomina ; http://123-agd.pl/product.php?id_product=1402 Dysza po prawej stronie służy do podgrzewania szklanek gorącą wodą ( na początku M w to się bawił, ale później zmienił w ustawieniach, że kawa jest super gorąca ). Używam tej samej kawy co monsanbia i wiele razy piłam ją u mojej mamy z ekspresu Saeco i muszę przyznać, że widzę różnicę Ja za Jure zapłaciłam 3,5 tys. pozdrawiam, Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 05.01.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) Aniu super to ogrodzenie będzie:).przesuwna brama jest super wygodna. U mnie trochę podobnie jak u Ciebie bramka, brama i bramka na smieci, na szczęście brama choć ogromna to po otworzeniu nie wjeżdza na bramkę śmietnikową, jesli Chcesz to daj Maila a podeślę Ci fotki.Na Twoim miejscu pewnie i tak dałabym przesuwną bo z bramki śmietnikowej korzysta się zazwyczaj i tak przy zamkniętej bramie wjazdowej;) Dziewczynki co do ekspresów to dla mnie nr 1 to . Jestem szczęsliwą posiadaczka Eny 9 jest super , kawka pyszna ale jest jedno ale...ma przycisk do cappucino i machiatto - wychodzi niezłe ale raz dziennie trzeba to ustrojstwo przepłukać detergentem (nie tanim zresztą bo butelka 750 ml kosztuje ok 75 zł, jednorazowo zuzywa się 15 ml preparatu) no i prawdę mówiąc dla mnie to dość kłopotliwe jest:rolleyes:. Ja uwielbiam machiato:) , piję z reguły 1, maksymalnie 2 kawy dziennie i dla mnie samej nie chce mi sie tej opcji używać bo czyszczenie...więc robię zwykłą kawę i dodaję mleko ale w wekendy jak Mężuś w domu no i dodatkowi goscie to ta opcja się sprawdza:). to jedyna różnica pomiędzy Eną 9 a Ena 5 a różnica cenowa to ok tysiąc zł...nie mało...dodatkowo w enie 9 przez te dodatkowe przyciski jest tylko dysza do goracej wody, nie ma opcji spieniania mleka, która jest e enie 5 no i eny 9 nie robia białej, troche pomarudziłam jednemu panu i mam wyjatkowo enę 9 w białej obudowie eny 5...dzisiaj pewnie kupiłabym ene 5:rolleyes: Edytowane 5 Stycznia 2012 przez aneta s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 05.01.2012 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Anetko, śle maila na prv. Kurcze, to będę miała dylemat... Juyra, czy kawiarka w zabudowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.01.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 wow ale tu ekspresowo, witaj aniu anetko i ja bym chciała focie bo u mnie w tym roku zaczynamy myśleć o ogrodzeniu, mój mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.01.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 aniu ja bym dzis zrobiła w zabudowie, teka z tej serii co ja mam, ma tez ekspers w zabudowie ale nie wiem jak się spisuje, trzeba by było poczytać jakies opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 05.01.2012 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Ja też myślę, że w zabudowie bardziej funkcjonalnie, estetycznie. Jednak ekspres wolnostojący sporo miejsca zajmuje... Ale najważniejsza w ekspresie jest kawa, a nie sam fakt jego wyglądu więc w odpowiednim czasie zgłębię temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 05.01.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 no właśnie ja u siebie jak zrobiłam za i przeciw to padło na wolnostojącą Jurę ale u mnie z zabudowa byłby problem bo ja mam wszystko białe i póki co białej kawiarki do zabudowy nie widziałam a na Miele mnie poprostu nie stać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts