kakusek 06.01.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 No tak przypuszzcałam ze sie monika machneła ale nie korygowałąs wiec...... Monia krajanko (krakowka ) jaki masz model?Ten do zabudowy? Czy kawa ekspresso z tego Siemensa jest gorąca czy letnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 06.01.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Anna, zrobiłam Ci focie skygardena inside Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 06.01.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 U mnie miedzy podstawka na którą kładzie się szklankę a głowicą z której leci kawa w maksymalnie podniesionej pozycji jest 12,5 cm, ja robię Machiatto w 13,5 cm - poprostu ją odrobinę przechylam. Dziewczynki dla jasnosci bo chyba nie do końca się zrozumiałyśmy - Jura ena 9...czyści się to całe ustrojstwo na mleko raz dziennie, nie po każdym mlecznym napoju ale, że mąż w tygodniu kawy w domu nie pija a ja tylko jedną mleczną dziennie to dla mnie to oznacza po każdym mlecznym napoju... i tak Ena 9 ma 4 przyciski - robo machiatoo, cappucino, zwykła i taką mega mocną , coś w stylu espresso, ma po prawej dyszę do goracej wody ale nie ma do spieniania mleka i nie ma mozliwości dokupienia takowej...Ena 5 jest ok 1 tys tańsza, robi jedynie zwykłą kawę i ma po prawej dyszę do spieniania badz do gorącej wody. Ja kiedyś używałam eny 5, mleko spieniałam w szklance na początku a potem do tej samej szklanki robiłam kawę, przy większej ilości przekładałam łyżeczką albo analogicznie za każdym razem najpierw mleko, potem kawa, wbrew pozorom to wcale czasochłonne nie jest...i jeszcze jedno, chocby ekspres kosztował majatek a ziarno kawy będzie "gówniane" to aromatycznej, pysznej kawy nie będzie...żeby się rozkoszować pyszną kawką musi być dobre ziarni i do tego niezły ekspres. Tak jak pisałam Jura to dla mnie nr 1 ze względu na bebechy, no i opinie ma swietne, uzywałam wcześniej więc wiedziałam co i jak no i design jak dla mnie też ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 06.01.2012 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Anna, zrobiłam Ci focie skygardena inside Lecę, lecę http://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_witch.gif Ena 5 jest ok 1 tys tańsza, robi jedynie zwykłą kawę i ma po prawej dyszę do spieniania badz do gorącej wody. I ten model by mi pasował Bez rureczki i bez mycia i jeszcze jedno, chocby ekspres kosztował majatek a ziarno kawy będzie "gówniane" to aromatycznej, pysznej kawy nie będzie...żeby się rozkoszować pyszną kawką musi być dobre ziarni i do tego niezły ekspres. Święta racja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 06.01.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 aneta, prawda prawda, ale moja lavazza pienaroma uważana za top kawę nie smakuje idealnie z ekspresu za 5tys To jest absurd co? Oczywiście jest dobra, są tacy którzy się u mnie kawą zachwycają, ale ja bym chciała pić prawdziwe gęste espresso Dlatego saeco - never ever Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 06.01.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Odnosnie Jury ...dla mnie idealnie by było gdyby ta dysza w Enie 9 do gorącej wody miała też funkcję spieniania jak ma Ena 5...myślałam nawet przez chwilę, że to jedynie kwestia dyszy, którą bez problemu można dokupić ale po tel do mojego sprzedawcy okazało się, że w Enie 9 nie da się zamontować dyszy spieniającej bo poprostu "wnętrze " ekspresu nie jest przygotowane na to no i mój plan padł...producent wyszedł z założenia, że skoro są guziczki to dysza zbędna a dla mnie idealnie byłoby stosować dyszę na co dzień a w weekendy i jak mam gości przyciski...no ale nie można mieć wszystkiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 07.01.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 No tak przypuszzcałam ze sie monika machneła ale nie korygowałąs wiec...... Monia krajanko (krakowka ) jaki masz model?Ten do zabudowy? Czy kawa ekspresso z tego Siemensa jest gorąca czy letnia? ja mam siemens TK76K572.DO ZABUDOWY . NIE PIJAM EKSPRESSO. dziś zrobię i odpiszę u Ani. w latte kawę mam gorącą aneta, prawda prawda, ale moja lavazza pienaroma uważana za top kawę nie smakuje idealnie z ekspresu za 5tys To jest absurd co? Oczywiście jest dobra, są tacy którzy się u mnie kawą zachwycają, ale ja bym chciała pić prawdziwe gęste espresso Dlatego saeco - never everoj tak machnęłam się!!!! OCZYWIŚCIE!!! Monia pisze relaksuje, a ja czytam zupełnie nie relaksuje:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 07.01.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 kurcze aniu mój mąż poczytał te wasze wywody i powiedział jura i żaden inny a ja chciałam do zabudowy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 07.01.2012 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 kurcze aniu mój mąż poczytał te wasze wywody i powiedział jura i żaden inny a ja chciałam do zabudowy, Reni znaczy się Mąż wie co dobre...mojemu było wsio ryba bo On kawy nie pijał wogóle...od kilku miesięcy - od kiedy mamy własną Jure nie jest w stanie oprzeć się pysznemu aromatowi i mam towarzystwo przy kawce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.01.2012 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Reni znaczy się Mąż wie co dobre...mojemu było wsio ryba bo On kawy nie pijał wogóle...od kilku miesięcy - od kiedy mamy własną Jure nie jest w stanie oprzeć się pysznemu aromatowi i mam towarzystwo przy kawce... chodząca, żywa, autentyczna reklama Reni, zmieniasz ekspres? Moni, taki mały mistake, relaksuje, zupełnie nie relaksuje ... who cares Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 08.01.2012 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 chodząca, żywa, autentyczna reklama To samo chciałam napisać Ty czasem z reklamie nie pracujesz? reni, a Ciebie ta rurka nie "oburza"? Wiesz, o co chodzi... Ja jej nie przełknę No, chyba że ten model Ena 5, bez rurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 08.01.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 kawa jest gorąca-ekspressso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 To samo chciałam napisać Ty czasem z reklamie nie pracujesz? reni, a Ciebie ta rurka nie "oburza"? Wiesz, o co chodzi... Ja jej nie przełknę No, chyba że ten model Ena 5, bez rurki nie jakoś mnie nie drażni, na razie ekspresu nie zmieniam ale jak się zepsuje to pewno tak, w nowym domu będzie nowy dom, od razu uprzedzam pytanie , nie wiem kiedy to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 08.01.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 DZiewczyny nie pracuję w reklamie...ale może powinnam sie upomniec u dystrybutura Jyry chociażby o darmową kawę....Ania ale o co chodzi z tą rurką? dlaczego jej nie przełkniesz? u mnie ona z reguły w szufladzie leżakuje, wyjmuję tylko do mlecznych napojów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 09.01.2012 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Ania ale o co chodzi z tą rurką? dlaczego jej nie przełkniesz? Bo mi się nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 12.01.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Aniu, tylko cichutko się u Ciebie pochwalę, że przyszły lampy i są piękne :yes: Piszę lampY bo udało mi się wynegocjować drugą taką samą lampę w cenie 255zł Co do Eny, rzeczywiście pyszna kawa... ale mi się te zwisające rurki też nie podobają i wkurza mnie to, że trzeba je szorować .................. A jak wygląda u Ciebie sytuacja z oknami... zdecydowałaś się już na jakieś? Ja właśnie przedwczoraj rozpętałam w domu wojnę, więc moje małżeństwo wisi na włosku póki nie dostanę nowej oferty na okna i drzwi... już miałam wpłacać zaliczkę, ale niefortunnie spotkałam kolegę na swej drodze i zaproponował mi inne rozwiązanie... no i oczywiście cała koncepcja materiałowa i kolorystyczna poszła w odstawkę:bash: Wrrr... wiem, czego małżowina się wkurzył, ale się przecież nie przyznam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 12.01.2012 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Hot, to mnie z czeluści odkopałaś Cieszę się z powodu lamp. Cieszę się, że mogłam pomóc. Ale gdybym też akurat na nie polowała, to nie wiem, czy by 3 wojny światowej nie było Okna... Chyba zdecydowałam, chociaż teraz i tak funduszy brak więc temat odłożony na "niewiadomokiedy". Myślę, że będą KBE, trzyszybowe, razem z roletami, całość w kolorze 7012. Do rozważenia pozostaje opcja profila, bo wyceniony mam 6 komorowy 88mm, ale w nim pakiet trzyszybowy ma 0,6 Ug (4/14/4/14/4). Jest OK, ale jeśli wystarczy kaski to chyba dopłacę do 8 komorowego 90mm i wtedy wejdzie pakiet 0,5 Ug (4/16/4/16/4). A u Ciebie jakie zmiany? Materiałowo piszesz... Czyżbyś w alu szła, albo w drewno? A co z kolorem? Zostaje? Napisz coś więcej, bo mnie zaciekawiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 12.01.2012 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Anulka, gdzie Ty sie podziewasz? ja jestem nadaktywna ostatnio na fm, a Ciebie nie ma:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 13.01.2012 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Anulka, gdzie Ty sie podziewasz? ja jestem nadaktywna ostatnio na fm, a Ciebie nie ma:D Olunia, bo u mnie i pracy dużo teraz i problemy zdrowotne więc więcej leżę niż siedzę, a poza tym na budowie i tak nic się nie dzieje i na razie dzieć się nie będzie więc nie ma o czym pisać... Ale podczytuję z doskoku co u Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 13.01.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Aniu, zdrowiej szybciutko... U nas też stagnacja na budowie Małżowina oswoiła się ze zmianami, zaakceptowała je więc jest super... chyba super Okna będą aluminiowe, kolor... no właśnie JAKI KOLOR??? Aniu pamiętasz jakie w standardzie krispol/aluprof/anwis/inne roletowe firmy mają kolory prowadnic, skrzynek i pancerza przy roletach zewn.... z tych szarych oczywiście, bo nie mogę dogrzebać się tych informacji:no: Coś mi się kojarzy, że tylko 7016 i jakieś srebrne ale nie jestem pewna Kolega załatwił nam rewelacyjną cenę na alu, porównywalną do pvc, więc żal by było pogardzić taką ofertą Tylko ten kolor mnie dobija, bo nie chcę dopłacać za kolor niepreferowany, więc pewnie zostanę przy tym 7016 dla bramy garażowej, drzwi wejściowych i rolet zewn. a ewentualnie dam nieco jaśniejszy odcień okien, ale tak minimalnie jaśniejszy... co o tym myślisz? nie będzie się to gryzło za bardzo? Małż odciął się od kolorów, więc muszę to sama 'posprzątać' no i jeszcze muszę zamówić i wpłacić zaliczkę za bramę bo jest ostatni dzień promocji aaaaaaaaaa Cieszę się, że nie miałyśmy starcia o te lampy bo walka byłaby zaciekła:p ale są piękne, świetnie wykonane... teraz poluję na 80 lub 100, z naciskiem na 80cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts