anna-maria3 29.05.2012 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 dostałam cynka ,że jest tu link do mnie Kto doniósł? No właśnie chciałabym tę kwestię rozwiązać zanim działówki postawimy, żeby później nie trzeba było kombinować. Mnie się Twoje wersja też bardzo podoba, ale zawsze to jeden słupek mniej no i to kombinowanie trzeba przeżyć A brakuje mi 12 cm więc to nie problem... Widzę wszyscy za wersją słupkową głosują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 29.05.2012 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Ola, a jak u Ciebie z wymiarami? Ile ma ta ścianka pod zabudowę? Rozumiem, że nieco mniej niż 3m, bo widać, że też centymetrów brakuje do pełnego słupka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 29.05.2012 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Zobacz sobie np.Galerię Gumisiowej Byłam, obejrzałam i umarłam już przy pierwszym zdjęciu W sumie układ bardzo podobny do mojego, tylko u Gumisiowej te słupki stoją oddzielnie, a u mnie będą się łączyć z blatem roboczym... Świetnie wygląda ta zabudowa Jak ktoś nie wie, o czym mowa, to znowy linkuję TUTAJ Olu, ja mam właśnie 288 i zorientowałam się przy robieniu wizualek. Najpierw miała być zabudowa jak u Ciebie i wszystko byłoby OK, tylko właśnie jak o kawiarce zaczęłam myśleć, to zrobił się kłopot... A przy 5 słupkach wejdzie i piekarnik i kawiarka i mikro więc problem byłby z głowy... Myślę, myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 29.05.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 (edytowane) Aniu, super ze jestes:bye: Ja tez głosuje za wersja 5*60. U mnie zabrakło 30 cm i jest 3*60 i do tego cargo 30 i jakos muszę zyc z ta dysproporcją Edytowane 29 Maja 2012 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 29.05.2012 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Hazelku, a masz jakąś fotę? Bo sama juz nie wiem, czy widziałam tę dysproporcję, czy nie Tylko wiecie dziewczynki... Głosowanie głosowaniem i wszystkie argumenty wydają się logiczne, tylko jak zawsze przesunięcie ścianki spowoduje efekt domina i nad tym teraz myślę... Bo trochę zaburzę proporcje i wymiary tu i ówdzie... Ale chyba warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 29.05.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Aniu, wklejałam kuchnie w trakcie montazu niedawno: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?187479-Od-wizualizacji-do-realizacji...czyli-pogaduchy-u-hazel/page2 rozwazalam inne rozwiązania i nawet casting był wygrała wersja obecna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 29.05.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Aniu zrób tak jak u Hazelki U Oli Hazelkowej przerabialiśmy wszystkie wersje:) i według mnie chodzi o to , aby była to cała ściana z szafek:yes: więc jeżeli nie da rady ruszyć ściany o te 12 cm . zrób z jednym węższym podziałem.albo 3x60 cm ( środek) i po brzegach równe po 54 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 29.05.2012 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Monia, nie da się tak jak piszesz... To jest moja kuchnia. http://i2.fmix.pl/fmi1507/9472999d000219744ece2e04/zdjecie.jpg Patrząc od lewej musi być 60cm, bo ten słupek będzie się łączył z blatem pod oknem, później chciałabym 3*60 na piekarnik, mikro i kawiarkę, no i zostaje ostatni słupek... Brakuje 12 cm. A z przesuwaniem chodzi o to, że jak wysunę ścianę o 12 cm, to będę musiała wysunąć całą, żeby uskoków nie robić... http://i3.fmix.pl/fmi109/9e7a2eb90004975b4fc51628/zdjecie.jpg Czyli nie tylko ten "kawałeczek" przy kuchni, ale też ścianę oddzielającą garaż od WC, a WC nie chciałabym zmniejszać. Ale już tak sobie myślę, że mogę przesunąć tylko ten kawałek, na którym będzie futryna do drzwi, dalej dać uskok do garażu na jakąś wnękową szafę/półkę, a WC zostawić już w spokoju... Tylko nie wiem, czy nie za dużo tego kombinowania... Wyszłoby coś takiego... http://i1.fmix.pl/fmi1150/c04b978e0019aeb94fc517d0/zdjecie.jpg Muszę to sobie na budowie pomierzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 29.05.2012 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Ewentualnie wyjściem jest to, co planowalam na początku, czyli 3 słupki i reszta zabudowana KG. http://i1.fmix.pl/fmi2274/867c0c77001f2e824e23d6e9/zdjecie.jpg Oczywiście cała reszta juz się zdezaktualizowała. Chodzi tylko o wysoką zabudowę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 29.05.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Aniu przepraszam, że nie odpisałam , ale miałam jakiś beznadziejny czas (szczegóły u mnie). Chętnie umówię się na kawę (w każdym terminie Yoki, bo Ciebie to ciężko złapać zajęta kobieto ) fajnie byłoby się spotkać i poplotkować uściski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 29.05.2012 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Ola, szafa może być głębsza, bo wchodzę nią do garażu, który i tak jest długi więc mogę zrobić ją dowolnie błęboką. lasche, odbierz prywatną pocztę (nie gazetową, tylko wp), bo sprawę mam (pytanie) Byłam we Wrocku na majówkę, ale ponieważ nad morzem miałaś bawić to nawet się nie odzywałam. Poz atym byłam ze znajomymi więc nie miałabym jak wpaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 29.05.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Aniu, ja myślę, że bez problemu możesz tą ścianę przesynąć i będziesz miała piękne pięć słupeczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 30.05.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 ja myślę ,że jeżeli można ścianę przesunąc - to to zrób;)a już masz podłogi zrobione???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 30.05.2012 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 a już masz podłogi zrobione???? Umarłam Monia, ja jeszcze dachu nie mam Dopiero będą nam działówki stawiać więc fajnie, żeby postawili od razu we właściwym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 30.05.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Byłam, obejrzałam i umarłam już przy pierwszym zdjęciu W sumie układ bardzo podobny do mojego, tylko u Gumisiowej te słupki stoją oddzielnie, a u mnie będą się łączyć z blatem roboczym... Świetnie wygląda ta zabudowa Jak ktoś nie wie, o czym mowa, to znowy linkuję TUTAJ Olu, ja mam właśnie 288 i zorientowałam się przy robieniu wizualek. Najpierw miała być zabudowa jak u Ciebie i wszystko byłoby OK, tylko właśnie jak o kawiarce zaczęłam myśleć, to zrobił się kłopot... A przy 5 słupkach wejdzie i piekarnik i kawiarka i mikro więc problem byłby z głowy... Myślę, myślę Dziewczyny witam sie tutaj i strasznie sie zawstydzilam ze mi na innym nieznanym mi watku tak chwala:wiggle: Dom zapowiada sie bardzo interesujaco a kuchnia juz mi sie podoba;) Pozdrawiam i podgladam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 30.05.2012 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 (edytowane) Dziewczyny witam sie tutaj i strasznie sie zawstydzilam ze mi na innym nieznanym mi watku tak chwala:wiggle: No tak, znowu ktoś doniósł Witam, pozdrawiam, zapraszam do podglądania, choć nie zapowiada się, żeby spektakularne zmiany zaszły w najbliższym czasie Edit: Ale, ale... Ciut się zmieni Kupiłam dzisiaj 2 świerki Nidiformis. Reszty potrzebnych roślin nie było, ale zamierzam polować. Chcemy dokończyć zakątek pod lasem i zakątek koło drewutni. Tylko nie rozumiem dlaczego w zeszłym roku tuje kosztowały u nas nawet 2,99, a dzisiaj 24,99 i wcale nie są dużo większe Kupię więc jak znajdę w rozsądnej cenie... Edytowane 30 Maja 2012 przez anna-maria3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 30.05.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 tuje za 2.99????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 30.05.2012 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 tuje za 2.99????? W zeszłym roku były w takiej kwocie w Auchanie na przykład, takie 80-100 cm wysokie. Ale nie kupiłam, bo nie miałam z nimi co zrobić. Tylko to juz chyba sierpień był - wyprzedaże ogrodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 30.05.2012 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 (edytowane) I jeszcze info dla wszystkich, którzy aktualnie ogrodem żyją i nasadzenia robią. W Auchan są tuje 80-100 cm za 3 złote!!!!!!!!! I aż mnie skręca, że sami teraz nasadzeń nie robimy, ale po pierwsze panowie jeszcze nie skończyli i będą się po budowie kręcić nie patrząc na to, po czym deptają, a po drugie nie mielibyśmy ich jak podlewać a jest tak gorąco, że bez wody by się nie przyjęły... I sama na siebie zła jestem, że takiej okazji nie wykorzystam Monika, znalazłam tego posta i to dokładnie ten czas był co teraz - 3 czerwca więc możliwe, że w tym roku też będą... Edytowane 30 Maja 2012 przez anna-maria3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 30.05.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Monika, znalazłam tego posta i to dokładnie ten czas był co teraz - 3 czerwca więc możliwe, że w tym roku też będą...to czekaj !!!! bo się opłaca!!! ja dopołudnia zahaczyłam o ogrodniczy, na rowerze, więc nic nie kupiłam i pooglądałam roślinki. muszę jakieś do doniczek pokupować - może pelargonie zwisające, i coś do tego.... wybrałam i zapomniałam nazw:sick: a jakie fajne trawy są. Może sobie kupię na rabatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts