mariola3108 06.01.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 (edytowane) zdecydowanie odradzam w ogłoszeniu zawyżać powierzchnię, a podawanie powierzchni całkowitej jest takim zawyżeniem. Jest to niebezpieczne z kilku powodów, przede wszystkim zakłamuje treść. Ktoś kto szuka domu o konkretnej powierzchni będąc wprowadzonym w błąd albo opuści Twoje ogłoszenie, albo się nim zainteresuje, po czym uzyskując pełną informację - rozczaruje się. Po drugie w sytuacji, gdy wreszcie uzgodnicie szczegóły i powierzchnia użytkowa okaże się całkowitą, zostaniesz uznana za niewiarygodną, a w przypadku sprzedaży nieruchomości brak wiarygodności sprzedającego stanowi duży problem (bo mogłaś nie być szczera także w przypadku innych informacji). W ogłoszeniach dotyczących obrotu nieruchomościami podaje się przede wszystkim powierzchnię użytkową, zaś powierzchnię całkowitą można podać dodatkowo, jest to jak najbardziej cenna dodatkowa informacja, ale powierzchnia użytkowa domu bezwzględnie jest jedną z podstawowych z informacji.I wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2013!!! Mam nadzieję, że uda Ci się korzystnie sprzedać dom. Edytowane 6 Stycznia 2013 przez mariola3108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 06.01.2013 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Witaj Mariola, dziękuję za cenne uwagi. Ja w ogłoszeniach podaję obie informacje - osobno powierzchnia użytkowa, osobno całkowita. Zdecydowanie nie chcę potencjalnego klienta wprowadzać w błąd Chcę uczciwie i w miarę obiektywnie opisać wszystko, dlatego też pytam o rady, bo niektóre rzeczy mogą mi się wydawać nieistotne, a dla klienta będą ważne. Poza tym - umieszczając ogłoszenie w dziale DZIAŁKI problem powierzchni odpada, bo tam podaje się powierzchnię działki, a o domu piszę już w dalszej części więc jest miejsce na dokładniejszy opis Zerknęłam też, bo w jednym miejscu zamieściłam budowę w dziale DOMY, ale widzę, że wpisałam powierzchnię użytkową Dziękuję za życzenia. Tych dotyczących sprzedaży nigdy za wiele Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kogo to miejsce zauroczy tak jak nas (albo jeszcze bardziej). Lecę zerknąć do Ciebie, bo chyba jeszcze nigdy nie byłam Edit: Jednak byłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 06.01.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Lecę zerknąć do Ciebie, bo chyba jeszcze nigdy nie byłam Edit: Jednak byłam :lol2: ja też wpadłam do Ciebie po dłuższej nieobecności i potrzebowałam czasu by połączyć się z mózgiem, czy się znamy. Ale oczywiście, że się znamy. co do sprzedaży bądź dobrej myśli, nasze myśli naprawdę się materializują choć faktycznie rynek nieruchomości jest teraz w bardzo trudnym okresie wiem, bo sama od długiego czasu próbuję sprzedać nieruchomość i lipa, a dopóki mi się to nie uda, to mogę zapomnieć o moim marzeniu - własnym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 06.01.2013 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 co do sprzedaży bądź dobrej myśli, nasze myśli naprawdę się materializują choć faktycznie rynek nieruchomości jest teraz w bardzo trudnym okresie Staram się myśleć pozytywnie zwłaszcza, że dla mnie jest to przepiękne miejsce, fajny projekt z ogromnym potencjałem no i niezła okazja cenowa (podliczyłam tylko największe wydatki, jak działka, stan zero, mury - za te pieniądze nikt by tego domu do takiego stanu nie doprowadził Do tego w cenie jest już opłacona połowa więźby dachowej, czego na fotach nie widać ). W każdym razie uważam, że oferta jest ciekawa i atrakcyjna, ale ja obiektywna nie jestem To ja też trzymam kciuki, żeby i Tobie udało się sfinalizować sprzedaż - jak możesz to napisz, co sprzedajesz, bo ciekawa jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 06.01.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 to grunt, gdzie sama bym nie chciała mieszkać, bardziej pod developerkę. A rozmawiając z potencjalnymi klientami, mów o tym co sprzedajesz tak, jak mówisz tu na forum - z sercem.Jeśli ktoś coś realizował z sercem, to jest to na pewno wypieszczone i warte swojej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 10.01.2013 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Wrzucam LINK do ogłoszenia o sprzedaży. Może komuś się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 30.01.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Witam serdecznie anna-maria Sama tego chciałaś teraz, jak Siner zamknęła wątek, to ja już na prawdę zwątpiłam przypadek? Specjalnie tu przyszłam i trzymam kciuki za szybki koniec!!!! Teraz będę się tu szwędać i udzielać, jak będzie trzeba to się nawet oflaguję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 30.01.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 U mnie też możesz się poszwędać Zapraszam, choć nic ciekawego się tam nie dzieje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 30.01.2013 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 bogumil, zastanów się lepiej, bo wątek Ci się zamknie... Podobno z mayday taka czarodziejka mayday, jak ja marzę, żeby ten wątek zamknąć, bo będzie to oznaczało, że działka już nie moja i dom nie mój... Przecież nie będę o czyjejś posiadłości pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 30.01.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Aniu, Tobie, jak mało komu, życzę rychłego zamknięcia wątku A w szeregówce coś się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 30.01.2013 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Aniu, Tobie, jak mało komu, życzę rychłego zamknięcia wątku A w szeregówce coś się dzieje? Dziękuję Tak, dzieje się... Podłoga nam się rozjechała Mamy takie szczeliny w panelach, że wymiana jak nic nas czeka. Pewnie jeszcze trochę się z tymi szparami pomęczymy, ale docelowo muszę dobrze przemyśleć, co położyć, bo obecne panele wytrzymały raptem 5 lat Poza panelami ściany juz brudne, gdzie niegdzie popękane... Syn chce kolor ścian zmienić u siebie w pokoju więc malowanie latem chyba będzie. Ale poza tym znowu czuję się tu jak w domu i czuję, że za niczym nie gonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 30.01.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Ale poza tym znowu czuję się tu jak w domu i czuję, że za niczym nie gonię I to najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 31.01.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 jestem, jestem Aniu:hug: ale czy to oznacza sprzedaż domu? pisałaś coś o tym , ze jak zamkniesz wątek to dom sprzedany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.01.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Aniu, też trzymam kciuki cały czas. Dziś zajrzałam z nadzieją, że już, chociaż mi smutno – myślę o tym jak bym się czułą sprzedając swój dom. Czy wystawiłaś może domek na OtoDom ? Moje dzieciaki szukając swojego miejsca przeglądały ten portal stale i wiele ofert, które brali pod uwagę, było właśnie stamtąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.01.2013 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 pestko, ja na okres zimy w ogóle zdjęłam ogłoszenie, bo nie było sensu płacić za emisję, jeśli szanse na sprzedaż zerowe. Dopiero teraz zaczęłam wystawiać ponownie. Na otoDom też dałam. Mam nadzieję, że z poprawą pogody coś się zacznie ruszać, bo zimą absolutna cisza była. Pesteczko, to nie jest mój dom Miał nim być, ale teraz to już tylko budowa. Mój dom jest tu, gdzie mieszkam Reni, śmieję się, że wątek zamykam, bo się u mnie mayday pojawiła Podobno jak ujawnia się w wątku, to wątek pada. No więc niech padnie Chociaż na razie nic na to nie wskazuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 31.01.2013 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 a to teraz kumam widzę ze na propozycje cisza;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.01.2013 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 widzę ze na propozycje cisza;) Propozycja w innym wątku złożona i tam też odpowiedziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 31.01.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 a ja myślałm ze u ciebie to napisałam:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.01.2013 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 a ja myślałm ze u ciebie to napisałam:lol2: Skleroza to, czy starość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 31.01.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 cześć Aniu!!!! co tam???? sprzedajecie działkę dalej????? trzymam kciuki aby cos się ruszyło:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts