ulciapulcia 08.07.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 o tą pierwszą mi chodziło bardzo dziękuję, jesteś kochana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 09.07.2011 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Miłego weekendu wszystkim Ja dzisiaj rano zorientowałam się (dość późno ), że od roku mam w domu osłonę na donicę identyczną jak moje nowe meble ogrodowe. Jakoś wcześniej o niej nie pomyślałam... Tak więc obok sofy i foteli na tarasie stanie pewnikiem jakiś piękny kwiat w donicy http://i2.fmix.pl/fmi241/00ec29d70018a4c04e180574/zdjecie.jpg A dzisiaj ważny dzień. Jadę na negocjacje Mam ofertę na dachówkę z dwóch firm. Jednej na kliencie zależy mniej i tam już nie negocjuję, a drugiej bardziej... Mąż zażartował, jaką kwotę chciałby osiągnąć i jak powiedziałam panu, że jak zejdzie z ceny do XXX, to mogę dachówkę kupić nawet dzisiaj, to kazał przyjechać z gotówką i powiedział, że chętnie porozmawia No więc jadę Nie nastawiam się, że wiele ugram, bo cena już i tak jest dość fajna, ale może na jakąś nowa lampę zaoszczędzę O kciuki proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 09.07.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Swego czasu kręciłam się wokół tych donic - ale są takie drogie Zazdroszczę, zapowiada się naprawdę pięknie i zupełnie w moim stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 09.07.2011 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Swego czasu kręciłam się wokół tych donic - ale są takie drogie Zazdroszczę, zapowiada się naprawdę pięknie i zupełnie w moim stylu Ilonka, wiem ile dałaś za designerską wyciskarkę do soku więc chyba mojej donicy nie uznałabyś za drogą Dałam za nią około 50 zł, a nawet mniej, bo pamiętam, że z przodu "4" było, czyli pewnie 49,90 Kupowałam na przecenie w Jysku, chyba ze stówki była przeceniona... Ale to już jakiś rok temu było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 09.07.2011 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 A dzień dzisiejszy bardzo owocny... Po pierwsze udało mi się dorwać panele do łazienki na wystawce, czyli widziałam wszystkie możliwe kolory. Dla przypomnienia podobał mi się dąb biały, ale miałam "problem" z V-fugami - jakoś wolałabym bez... No i dzisiaj okazało się, że jest wersja tego dębu białego bez fug, czyli wychodzi jak jednolita podłoga, ale niestety został wycofany z produkcji i na magazynach w Polsce zostało go 48 m2 Konkluzja jest taka, że muszę zdecydować, czy go kupić i pod schody wrzucić, czy zaryzykować, że za 2-3 lata coś nowego będzie, co mi się spodoba i co do łazienki będę mogła dać... Myśląc obiektywnie chyba powinnam je jednak zamówić Po drugie byłam negocjować ofertę na dachówkę. Jestem bardzo zadowolona, bo obecna oferta jest niższa prawie o 17% od poprzedniej Co w rachunku kwotowym daje ponad 4000 zł Muszę jeszcze sprawdzić kilka rzeczy i mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu powstanie oferta ostateczna i tym samym podpiszemy umowę i wpłacimy zadatek, żeby nam się już ceny nie zmieniły... I jak sprawdzę parametry taśmy kalenicowej to możliwe, że wycena jeszcze trochę niższa wyjdzie I tak jeszcze myślę, że gdybym brała tę dachówkę razem z ułożeniem, to VAT byłby 8% zamiast 23% więc może uda mi się porozmawiać z ekipą od dachu albo moją firmą budowlaną i wtedy to już by pełnia szczęścia była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 09.07.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 łał jakie nowinki, negocjator z Ciebie na 102, ciekawe jak ja sobie kiedyś poradzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 10.07.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Aniu o dachówce już pisałam .... Ale donica świetna !!!! Ale będziesz miała ładnie na tarasie. Mówisz, ze w JYSKU są takie donice ?? muszę się rozejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 10.07.2011 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 (edytowane) Witam niedzielnie Dziewczyny, wypowiedzcie się proszę, która lampa sufitowa najbardziej pasuje? Bankierka i trójnóg już jest (tak dla przypomnienia piszę ) więc chodzi tylko o zwis. Kundalini Tripod jasny http://i1.fmix.pl/fmi1507/b65fc660000765554e19647c/zdjecie.jpg Kundalini Tripod ciemniejszy http://i1.fmix.pl/fmi306/b773c677001e22794e196480/zdjecie.jpg Tolomeo Mega Sospensione - nie wiem czemu, ale ta lampa jakaś taka kuchenna mi się wydaje, mimo że zdecydowanie pokojowa jest i ma dokładnie kształt klosza na trójnogu... http://i3.fmix.pl/fmi2411/d69619260007edaf4e196485/zdjecie.jpg Valencia Ecrue http://i2.fmix.pl/fmi1298/f23029070015db874e19648a/zdjecie.jpg Typ mój i męża - numer 4 Czy słusznie? Edytowane 10 Lipca 2011 przez anna-maria3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
india83 10.07.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Gratuluje wynegocjowania ceny dachówki, trzymam kciuki za dalsze sukcesy co do lampy hmm... a co tam wypowiem się.... dla mnie nr 1 lub 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 10.07.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 (edytowane) Ilonka, wiem ile dałaś za designerską wyciskarkę do soku więc chyba mojej donicy nie uznałabyś za drogą Dałam za nią około 50 zł, a nawet mniej, bo pamiętam, że z przodu "4" było, czyli pewnie 49,90 Kupowałam na przecenie w Jysku, chyba ze stówki była przeceniona... Ale to już jakiś rok temu było... Ja widziałam właśnie za ponad 100 zł wszędzie, a że potrzebuję takich minimum 4, to robi się dosyć poważna kwota Chyba pójdę za radą Reni i rozejrzę się za czymś w Ikei, ale to na przyszły sezon dopiero, bo teraz nie warto już sadzić kwiatów. Do Jyska też zajrzę, a nuż i mi trafi się w końcu jakaś przecena? Edit: Lampa 1 lub 4 - trudny orzech do zgryzienia Edytowane 10 Lipca 2011 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 10.07.2011 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 (edytowane) Ilonka, ja byłam wczoraj w Jysku i technorattanowych donic nie było, ale było za to mnóstwo kamiennych, ceramicznych i metalowych/palstikowych wyglądających jak kamiennie/betonowe. Wszystko wyprzedażowe. Ceny chyba od 39,99... a co tam wypowiem się.... dla mnie nr 1 lub 4 Edit: Lampa 1 lub 4 - trudny orzech do zgryzienia Oooo, jeśli takie będą typy, to zdecydowanie najłatwiejsza decyzja mojego życia będzie Lampa pierwsza 1200 $, lampa druga 800 PLN. Same rozumiecie Edit: Uciekam z rodziną na działeczkę. Dzieci do piachu, a my trochę porządku zrobić, palety pozbierać, folie powyrzucać i może ze dwa chwasty wyrwać Edytowane 10 Lipca 2011 przez anna-maria3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 10.07.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Dla mnie 1 i 4, ale widzę że będzie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 10.07.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Ja te z za 1 albo 4.... Czyli decyzja podjęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 10.07.2011 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Ano raczej podjęta Numer 1 będzie tylko pod warunkiem, że znajdę jakąś super hiper okazję i cena będzie niższa niż numeru 4, w co wątpię... Poza tym nie wiem, czy będę okazji szukać, bo w czwórce są dwie żarówki więc oświetli z góry większą część biurka, co w gabinecie jest bardzo na plus... A ja właśnie z działki wróciłam. Fizycznie zmęczona, ale praca dała mi sporo przyjemności. Efekt... Deski od szalunków zebrane w jednym miejsu - wcześniej walały się po całym terenie działki http://i1.fmix.pl/fmi2508/4fcbe13200298e1f4e1992dc/zdjecie.jpg I widok przed domem - ułożone palety (były wszędzie, zarośnięte gdzieś w trawie, wyrzucone za płot, porozrzucane gdziekolwiek...), resztki materiałów i śmieci. http://i3.fmix.pl/fmi2511/706d9aef001782344e1992d2/zdjecie.jpg Teraz tylko panowie muszą to sobie pozabierać i będzie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 10.07.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Aniu - nie będę oryginalna - dla mnie też 1 lub 4. Ale tych budowniczych za ten bałagan to bym opierdzieliła !! A porządek zrobiliście super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 10.07.2011 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 U nas też był bałagan, wszystko się walało, porozwiewane przez wiatr. Te palety http://republika.pl/blog_tt_4087841/5564587/tr/farma_rolnika.gif chętnie bym przygarnęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 11.07.2011 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 yokasta, myślałam o Tobie układając te palety, ale wśród nich były może ze 2-3 takie, które do czegoś by się nadały. Reszta spleśniała w trawie, podgniła nieco, a poza tym większość to nie są "oryginalne" europalety, tylko samoróbki z jakichkolwiek desek, rozklekotane, brzydkie, bez ładu i składu... Tak więc nie masz czego żałować atika widzisz... Chwaliłam ekipę bardzo (i nadal chwalę) ale okazało się, że pod paletami i deskami sporo smieci poupychane było. Wcześniej był tylko ogólny nieład, a jak zaczęlismy te dechy podnosić i układać, to wyszło, co tam pod nimi siedzi... Jakieś puszki i opakowania po jedzeniu, mnóstwo butelek po wodzie, pełno folii... Teraz się zastanawiamy, czy ekipa to wszystko co poskładaliśmy ze sobą zabierze (bo chyba powinna), czy będziemy musieli jakiś kontener zamówić i jeszcze za wywóz zapłacić Myślimy intensywnie o chwastach. Wczorach obeszłam cały teren i dokładnie się przyjrzałam. Tego jest tyle, że za nic w świecie nie porwę się na ręczne wyrywanie... Musimy zrobić jakiś oprysk, poczekać aż uschnie i wtedy przekopać i powybierać resztki... Poza tym trzeba będzie trochę ziemi nawieźć, bo z tyłu działki mamy lekki spadek a chcielibyśmy mieć całość ogrodu na poziomie podłogi w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 11.07.2011 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 A najbliższe dni, a szczególnie dzisiejszy, upłyną pod hasłem paneli do łazienki i dachówki... Otóż... Myślę i myślę i chyba najrozsądniej (choć to wcale nie jest takie rozsądne) będzie te panele kupić po prostu. Podobają nam się, znalazłam bez V-fugi, a to był dla mnie wizualnie największy problem, pasują do płytki, nie są już produkowane więc za 2-3 lata nie będzie ich z pewnością na magazynach a nie mam pewności, czy ktos wymyśli coś nowego, co będzie nam pasowało, bo z panelami do łazienki jest baaaaardzo ciężko. Wszystko co jest na rynku juz widziałam i ten dąb biały to jest jednyna rzecz, jaka mi pasuje... Wczoraj sobie takie zestawienie zrobiłam, jakie kolory drewna pojawią się w tej łazience (podłoga, rama lustra, żaluzje) i wyszlo mi, że chyba pasuje Tonacja podobna w każdym razie więc nic nie będzie się znacząco odcinać... http://i3.fmix.pl/fmi2726/417dcc430004979c4e1a8a92/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 11.07.2011 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Sprawa druga - dachówka. Muszę ustalić kwestię kominków wentylacyjnych, średnicy rynien i ilości sztucerów, bo mam dwie wyceny, każda z innymi parametrami, każdy broni swego, a projekt i tak jeszcze trzecią wersję przedstawia... Tak więc wizyta u architekta konieczna No i chciałabym stworzyć ostateczną wycenę żeby wiedzieć, ile zadatku szykować, bo chcielibyśmy umowę podpisać... Ech, małymi kroczkami do przodu... W każdym razie widziałam LIVE rynny Lindab Grafit i bardzo mi się podobają. Nieco jaśniejsze od dachówki, ale w kolorze okien będą więc mam nadzieję, że wszystko zagra Tak wygląda kolor w katalogu http://i2.fmix.pl/fmi2999/6d75a76900239a7b4e1a8c94/zdjecie.jpg A tak rynna prezentuje się juz na dachu/elewacji http://i3.fmix.pl/fmi2687/b9d07a7300138cc64e1a8c9e/zdjecie.jpg Z tytancynku skutecznie się wyleczyłam, bo jest brzydki To teraz poranna kawka i do roboty! http://i3.fmix.pl/fmi1310/fa470f7600017db34e1a8d78/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 11.07.2011 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Ach, zapomniałabym dodać. Założyłam skarbonkę Ustaliliśmy, że wrzucamy do niej każdą "dotknięta" dwójkę i piątkę. Nawet jak dawałam synowi kieszonkowe to zamieniłam mu drobne na grubsze, bo akurat dwie piątki w portfelu miał więc mi się oczy zaświeciły, jak je zobaczylam Póki co w skarbonce niewiele, bo od dwóch dni stoi, ale jak będzie to dochodowy interes, to w każdym kącie po jednej rozstawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts