Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

I budujemy... Projekt indywidualny.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak, kupiłam. Mam dwa kinkiety i plafon 50cm, ale żadne z nich nie jest lampą Azzardo.

Kinkiet kupiłam przez allegro - wystawiany był jako Acrylio Silver - na metce ma napisane Silver dla Black Red White. Kupowałam u tego sprzedawcy.

Plafon zakupiony na e'bayu. Sprzedawany jako Caboche style Acrylic lamp. U nich chyba nie ma Azzardzo więc to pewnie jeszcze jakaś inna firma robi... Ale nie powiem Ci dokładnie kto, bo plafon zostanie mi przekazany dopiero w grudniu :)

Kinkiety mogę polecić. Gdzieś na wcześniejszych stronach są dokładne zdjęcia, jak chce Ci się przekopywać :D

Sporo tych wspólnych mianowników w naszych domach :lol2:

Gdzieś na wcześniejszych stronach są dokładne zdjęcia, jak chce Ci się przekopywać :D

Chyba będzie szybciej, jak jeszcze raz wkleję. Są fajnie wykonane. Nie mam żadnych zastrzeżeń.

http://i3.fmix.pl/fmi985/e408ca52001445fe4dfcf1e8/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi2384/761b8cb500184f574dfcf202/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi1637/842cbc070004dc3f4dfcf21c/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi996/a92769380025f0234dfcf35a/zdjecie.jpg

Ania napisz ile zapłaciłaś za plafon i kinkiety jak możesz.

Oj Ania, Ania, wspólny mianownik to już dawno odkryłam :lol2::p Ja za Twoim wątkiem nie nadążam, ale zaglądam regularnie i muszę przyznać że gust mamy podobny, ale ty chyba odważniejsza jesteś w swoich wyborach.

Wszystko co do tej pory kupiłaś, lub zaplanowałaś na swoich cudnych wizualkach, zapowiada piękny gustowny dom:D, no zupełnie w moim stylu:lol2:

Teraz już mogę napisać, bo lampy zakupione, zapłacone, przysłane :D Kinkiety po 259 zł, ale nie wiem, czy pamiętasz akcję z podnoszeniem ceny przez panią... Na szczęście udało się kupić w starej cenie...

Plafon wylicytowałam za 56 funciaków. W tej chwili już ten sprzedawca licytacji nie wystawia, bo chyba mu się nie opłacało :lol2: Można fajne okazje na BuyNow trafić, ale nie wiem, czy aż tak fajne jak moja :oops: Dlatego kupiłam :D

MarJel, to jest obecnie chyba najlepsza cena za kinkiet... Tutaj masz jeszcze w takiej samej cenie na allegro. Nie wiem, czy taniej znajdziesz...

Dzięki Aniu, właśnie w tej cenie znalazłam wcześniej, tyle że nie mogłam pisać bo usypiałam synka:D

Kurcze, ale Ci się super ceny trafiły, no prawie pół darmo:P

Ja planuję wiszącą do wiatrołapu, plafon zaraz w korytarzu za wiatrołapem, a kinkiet jeszcze pod znakiem zapytania czy akurat ten :rolleyes:,ale jakby co, też w korytarzu na czarnej ścianie.

Dzisiaj dodatkowo zawisł mi żyrandol w salonie i dwa wielkie abażury w jadalni i tak się napaliłam żeby resztę zamawiać i żeby powoli z oczu znikały mi dyndające kabelki:D

Ciekawe czy Renia kupiła tą lampę wiszącą, bo chyba też się zastanawiała?

Ciekawe czy Renia kupiła tą lampę wiszącą, bo chyba też się zastanawiała?

Chyba nie kupiła, bo teraz kostkę robi więc kasa idzie...

Kurcze, ale Ci się super ceny trafiły, no prawie pół darmo:P

Właśnie dlatego kupiłam. Gdyby były w normalnej cenie to mogłabym z zakupem poczekać. Ale 56 funtów to jakieś 250 złotych, czyli plafon mam w cenie kinkietu. Żal byłoby taką okazję przepuścić :p

Mi się strasznie te Caboche podobają, ale nie chcę przesadzić więc tylko w WC będą. W sumie to nawet nie miałabym już ich gdzie powiesić. Wiatrołap już obkupiony, jadalnia też, w kuchni będzie coś halogenowego, w salonie też coś delikatnego w podwieszeniu, bo pierwsze skrzypce stojący Flos ma zagrać... Na upartego te małe zwisy do łazienki spa mogłabym przemyśleć, ale chcę coś innego, żeby wszędzie się kulkowo/akrylowo nie zrobiło :D Ale 399 za kinkiet to też nie jest jakiś rozbój. Cena w miarę przyzwoita. Tylko zwisy i plafony drogie :roll:

Wiesz co zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz a propos plafonu 50cm i jego wysokości:rolleyes:

Na tej aukcji http://allegro.pl/plafon-acrylio-nowosc-2011-i1696571086.html za 890zł wysokość plafonu=19cm

Natomiast tutaj http://www.cudownelampy.pl/sklep/2065,pl_lampa-sufitowa-acrylio-firmy-azzardo-va5-026-500.html za 990zł wysokość plafonu 29cm

Wiesz jaką wysokość ma Twój?

Napisałam do taty, żeby zmierzył. Jak odpisze, to Ci napiszę :)

Wydaje mi się, że plafon jest wyższy od kinkietu... Kinkiet ma 19,5 cm wysokości, a na wysokość ma 2 lub 3 kulki (na przemian). Na plafonie widać, że ma tych kulek więcej (chyba 3 i 4)... Chyba, że są w mniejszych odległościach... Z drugiej strony myślę, że 29cm to za dużo... Strasznie wielki musiałby być ten plafon...

Tak sobie jeszcze myślę... A może plafon jest jeden, tylko wysokość różnie mierzona... Jak zmierzyć po łuku, to rzeczywiście może wyjść 30 cm... Jak razem z przylegającą do sufitu częścią, to 21-22, a jak same kulki to około 19... Ale wymyśliłam :rotfl: Edytowane przez anna-maria3

Tak sobie jeszcze myślę... A może plafon jest jeden, tylko wysokość różnie mierzona... Jak zmierzyć po łuku, to rzeczywiście może wyjść 30 cm... Jak razem z przylegającą do sufitu częścią, to 21-22, a jak same kulki to około 19... Ale wymyśliłam :rotfl:

:lol2: no coś w tym jest:lol2:

Dwa okna w nocy nie pomogą ;) jak nie lubisz standardowych rozwiązań (nie lub , nie lub) to może zwis odjechany nad wanną i coś (kinkiet/ nie narzucający się zwis) koło lustra...a to lustro to do golenia i makijażu ? (sorry to schiza odziedziczona po praktycznym małżonku )