reni1980 02.08.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 anna ja ci przechowam tę lampę dopóki sobie nie kupię lampy nad stolik kawowy, początkowo taki tez miałam zamysł więc bardzo mi pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 02.08.2011 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 anna ja ci przechowam tę lampę dopóki sobie nie kupię lampy nad stolik kawowy http://emoty.blox.pl/resource/laie_67.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 02.08.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 wyraziłaś się bardzo dosadnie i wszystko jasne, zajefajna ta buźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 02.08.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 wyraziłaś się bardzo dosadnie i wszystko jasne, Anka pewnie już dzwoni do taty że zmiana adresu dostawy lamp, a cieszy się tak bo ma problem z głowy:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 02.08.2011 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Anka pewnie już dzwoni do taty że zmiana adresu dostawy lamp, a cieszy się tak bo ma problem z głowy:lol2: Tak, tak, radość okazywałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 02.08.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 MarJel - dobre, dobre. Aniu - buźkę sobie skopiowałam I gratulacje z przyspieszonego przyjazdu zakupowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 02.08.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 TO tylko babę może przyjazd lamp tak ucieszyć świetnie ...cieszymy się z Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 02.08.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Aniu no to Masz fajna niespodzianke:wiggle:odnosnie tych moich lamp set rawow to oni maja rozne wymiary, no i mozesz zamowic mat i w polysku , fajne swiatlo daja;) w lazience jest ok a nad blatem kuchennym idealnie.ja jestem zadowolona;). Dla mnie oswietlenie to byl najwiekszy problem w wykonczeniowce:sick:ciesze sie ze mam to za soba;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 03.08.2011 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Aniu - buźkę sobie skopiowałam atika, TUTAJ masz ich więcej TO tylko babę może przyjazd lamp tak ucieszyć Czyli klasyczna BABA ze mnie Dla mnie oswietlenie to byl najwiekszy problem w wykonczeniowce:sick:ciesze sie ze mam to za soba;) Anetko, ja właśnie taki cichy plan mam, żeby wybrać wszystko i rozplanować, zanim panowie elektrycy wejdą. Mam jeszcze trochę czasu. Myślę, że przynajmniej rok, ale do rozplanowania jeszcze trochę zostało... Chciałabym tak wszystko ustalić, żeby na etapie wykańczania tylko zawiesić lampy (ewentualnie kupić, ale wiedzieć już jakie kupować) i w miarę możliwości nie przesuwać kabli. I wiem, że tak się da, bo w obecnym domu się udało Tylko jeden kabel okazał się zbędny więc go obcięliśmy. Reszta trafiona A my po wizycie w "dachówkowni" Lżejsi o kilka tysiączków (niestety), ale jednak zadowoleni, bo udało nam się podpisać umowę na dachówkę w cenie jeszcze sprzed wakacji, a teraz już w górę wszystko idzie... W kwesti dachu zostało więc jeszcze do ustalenia, czy chcemy stopnie kominiarskie i ławkę oraz kwestia membrany, bo niby wybrana, ale pan w umowę nie wpisywał, bo membrany i tak na stanie mają więc nie trzeba czekać tak jak na dachówkę. Wstępnie mamy wpisany termin dostawy na kwiecień 2012 i moje największe marzenie na dziś to wyrobić się w tym terminie i rzeczywiście zrobić dach wiosną. Wiem, że niby marzeń się na głos nie mówi, bo się nie sprawdzają, ale to takie pitu, pitu. Nie jestem przesądna atika, zdecydowaliśmy się na kominek ceramiczny. Pan trochę na wyrost twierdził, że jest brzydki - mi jego wygląd (kominka, nie pana ) zupełnie nie przeszkadza, a zdecydowanie jest solidniejszy, bo ten plastikowy, jak się okazało, jest nie tylko plastikowy na końcu (grzybek), ale cała dachówka jest plastikowa. Ponoć nie różni się ona odcieniem od tej ceramicznej, ale plastik to plastik. Wolałabym go na dachu nie mieć. Po panele po raz któryś podeszłam, ale nadal ich nie ma... Tym razem ktoś zapomniał je z samochodu wyładować. Dziwne te tłumaczenia. Mam nadzieję, że tych 7 paczek dla mnie się znajdzie i że nie zeszły jeszcze z magazynów, bo się wścieknę. Tyle czekania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 03.08.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Aniu - dzięki za linka i za wiadomość o kominku Dobrze, że nie jest aż tak brzydki, bo już sobie niewiadomo co na dachu wyobrażałam. To w takim razie trzymam bardzo mocno ksiuki za dozbieranie na dach. A tych od paneli to bym http://emoty.blox.pl/resource/bandit.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 04.08.2011 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 I kolejne informacje. Dobre, ale kosztowne W przyszłym tygodniu gotowy będzie projekt techniczny ogrodu. Będę miała każdą roślinkę wrysowaną, z wymiarami, odległościami, żebym sobie sama mogła nasadzenia robić... I tym samym przymiarki robimy, żeby się chwastów pozbyć, bo po pas nam wszystkiego narosło O radę poprosiłam wujka, który na chwastach zna się jak mało kto i pierwszy zakup poczyniony - pojemnik do oprysków. Wiem, wiem, miało być własnymi ręcami, ale po rzucie oka na działkę stwierdziłam, że nie przekopię 1500 m2. Nie ma szans I w sumie ochoty też nie mam Będziemy pryskać, mam nadzieję za kilka dni. Efekt ponoć już po kilku godzinach widać. I mam nadzieję, że będę mogła wejść do domu nie przebijając się przez lebiodowy busz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 04.08.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Jeśli planujecie jakieś owoce to nie pryskaj w tym miejscu dobrze radzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 04.08.2011 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 (edytowane) Za pozwoleniem BetyGrety wklejam jej drzwi zewnętrzne jako dowód, że drzwi szare w środku też wyglądają dobrze. Widok na drzwi od wewnątrz Widok z wiatrołapu Tak sobie myślę, że zamiana dwukoloru na jeden byłaby sporą oszczędnością... Myślicie, że grafitowe drzwi w środku by zagrały? Czy jednak białe lepsze? Dla przypomnienia wiatrołap... Widok od strony drzwi http://i1.fmix.pl/fmi79/d9bce4d9000307bd4e1371f6/zdjecie.jpg I widok od strony szafy http://i1.fmix.pl/fmi2634/308be3c60020c9c54e3ac250/zdjecie.jpg I z szarymi drzwiami zewnętrznymi. http://i2.fmix.pl/fmi2106/25367e47000095c14e3ac254/zdjecie.jpg Mogłyby być te szare? Edytowane 4 Sierpnia 2011 przez anna-maria3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 04.08.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Przyszłam z rewizytą Cieszę się, że drzwi się podobają :0 A jakie dodatki planujesz? Stanęło na szarym wykończeniu siedziska czy różowym? Jak dla mnie to pasuje, a jak zrobisz szare dodatki to będzie super. Co do łazienki to kinkiet podoba mi się bardzo. Możesz mi napisać skąd on? Nie wiem tylko czy on do końca pasuje do tych gładkich okrągłych lamp. Może poszukaj też takiego długiego ale całego białego, coś jakby samą jarzeniówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 04.08.2011 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Ławka szara. Taka, jak sofy w salonie. Tylko nogi jeszcze nie na 100% wybrane, ale na 99% białe 1% zostawiam jeszcze, gdyby mi się koloru jasnego drewna zachciało. Upatrzyłam coś nawet Tylko oczywiście kolor obicia inny. http://i2.fmix.pl/fmi475/b5f59edd002c31f34e3acca4/zdjecie.jpg Kinkiet znaleziony na allegro. Paint long MB8094-1A. Też się zastanawiam, czy nie za dużo tego chromu... Może lepiej coś białego, żeby się na tle płytek nie odcinało... Coś takiego, jak Aneta pokazywała na przykład... Set Raw biały w połysku... http://i3.fmix.pl/fmi86/e081ba2900046bea4e3ac9a8/zdjecie.jpg Ja nie potrafię w tej chwili nic zdecydować, bo trawię jeszcze samą koncepcję kinkietu Jak się z tym oswoję to do tematu wrócę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 04.08.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Zdecydowanie lepszy ten ostatni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 04.08.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 A jak ławka będzie szara to śmiało możesz zrobić szare drzwi i od wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 05.08.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Podpisuję się pod tym co napisała BetaGreta - drzwi grafitowe od środka jak najbardziej na tak !!! Mnie się takie podobają i jak wiesz sama tak będę miała, wiec nie mogę napisać inaczej I wtedy szare nóżki w ławeczce będą naprawdę super pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 05.08.2011 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 I wtedy szare nóżki w ławeczce będą naprawdę super pasować. Szare obicie chyba, bo nóżki białe Ja się tylko martwię, czy nie za szaro będzie, ale z drugiej strony jak myślałam o białych drzwiach w środku, to koncepcja zupełnie inna była. Zupełnie nie myślałam, że coś szarego w wiatrołapie będzie. A tu proszę... Zobaczymy, jak wyceny. Jeśli rzeczywiście różnice sięgające 50%, to dam jednokolorowe i koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 05.08.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Ale Ty pędzisz! ławka bardzo fajna, z drzwiami nie pomogę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts