Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

I budujemy... Projekt indywidualny.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

anna a ja tak teraz myślę i wiem, że mnie nie posłuchasz, ale ta ławka i te drzwi to jakaś inna bajka , drzwi nowoczesne a ławka nie

Co do ławki akurat się nie upieram, bo i tak narazie nie kupuję więc mogę Ciebie posłuchać i zmienić zdanie ;) Jak wpadnie Ci coś w oko to wklej ;)

Anulkaa, dokładnie ta? Bo szukałam u Ciebie, ale nie widzę :roll: Albo źle szukam, albo please, wklej fotkę :) Tylko u Ciebie nieco inny styl. Może rzeczywiście reni ma rację, że u mnie coś bardziej nowoczesnego powinno być. Chociaż mi się ta ławka bardzo podoba. Jest niby stylizowana, ale bez "ludwikowego" przepychu. No i cena jest rewelacyjna. Inne podobne ławki w okolicach tysiączka kosztują, niestety :roll:

Są panele i jest problem...

Panele super. Nie powiem, że idealne, bo muszę jeszcze podejść do sklepu z płytką i dokładnie zobaczyć, jak to w zestawieniu wygląda... Ale bez płytki bardzo mi się podobają. Problemem jest cena. Przed zamówieniem pani mówiła, że ponieważ jest to końcówka serii to na pewno będzie rabat minimum 5%. A teraz słyszę, że rabatu nie mogą dać, bo kierownik się nie zgdaza... Na panelach jest taka mała marża, że nie mają z czego schodzić... I w sumie powinnam się wycofać, bo tak się nie robi... Póki co powiedziałam, że muszę się zastanowić, bo w tej sytuacji będzie to inna kwota, niż się spodziewałam... :bash:

Jak Ci się podobają to nie rezygnuj - 5% to w sumie może i sporo - ale jak masz potem szukać innych to dolicz czas i koszt wydany na benzynę i może wyjdzie Ci to samo...

Tak, wiem, ale chodzi też o zasady. Umawialiśmy się na coś innego... Doceniam, że pani raz jeszcze próbuje z kierownikiem rozmawiać i negocjować. Przeczekam i zobaczymy, czy coś zaproponują :roll:

Szkoda, że Pani co innego, a kierownik swoje.... Mogła nie mówić o rabacie i byłoby po sprawie. A tak tylko nerwy Ci psują...

Pani twierdzi, że do 1 sierpnia dawały rabatu wedle własnego uznania. Miały ustalone jakieś kwoty, o ile mogą zejść i tego się trzymały. Ale od 1 sierpnia kierownik wszystko uciął, bo za dużo tych rabatów było... Tu posłużyłam się argmentem, że przecież po te panele to ja do nich od dobrych 2 miesięcy chodzę i 1 sierpnia też byłam, ale nie dojechały... Gdyby doszły tydzień wcześniej, to rabat by był...

Przyszłam z rewizytą :)

Cieszę się, że drzwi się podobają :0

Mam wycenę. Drzwi z dwoma bocznymi doświetleniami, wymiar całości 1900/2100. Drzwi proste, z poziomymi liniami (żłobieniami), z pochwytem ze stali nierdzewnej, sugerowałam takie jak Twoje, tylko bez szyby. Wszystko w RAL 7016. Cena na maila 6500-7000. Czyli już 3000-3500 mniej niz poprzednia wycena. Super. Ciekawe, jak mi wyceni ta "moja" firma, jeśli zmienię na jednokolorowe...

Wczoraj wieczorem nie obyło się bez nerwów... Mama zadzwoniła, że była na spacerze koło naszej działki i siatka w miejscu, gdzie panowie sobie drugą prowizoryczną bramę zrobili była cała rozwalona, otwarta. Mama wszystko naprawiła, zamknęła, ale trzeba było pojechać i zobaczyć, czy to ktoś sobie wszedł (w sumie nie wiem po co, bo póki co niczego nie da się z działki ukraść), czy po prostu wandale się nudzili... W sumie nie wiemy. Nic nie zginęło, bo nie miało co zginąć. Dom jak stał, tak stoi. Żadnych śladów obecności osób trzecich nie ma... I tylko mnie to do przemysleń skłoniło, bo stanęłam przed domem i zdenerwowana sytuacją pomyślałam PO CO MI TO! Mam już dom, nowy, dopiero wykończony... Może to wszystko niepotrzebne... I tak trwam w tym niezdecydowaniu... Chyba entuzjazm straciłam... Również z braku funduszy, bo podejrzewam, że gdyby budowa posuwała się do przodu, emocje byłyby inne. Ech, szara rzeczywistość http://emoty.blox.pl/resource/smutek.gif

Mam wycenę. Drzwi z dwoma bocznymi doświetleniami, wymiar całości 1900/2100. Drzwi proste, z poziomymi liniami (żłobieniami), z pochwytem ze stali nierdzewnej, sugerowałam takie jak Twoje, tylko bez szyby. Wszystko w RAL 7016. Cena na maila 6500-7000. Czyli już 3000-3500 mniej niz poprzednia wycena. Super. Ciekawe, jak mi wyceni ta "moja" firma, jeśli zmienię na jednokolorowe...

To chyba dobra cena.

Aniu - cena na drzwi super !!!! 2 doświetlenia i powierzchnia spora a cena wcale nie dużo wyższa niż zwykłych w Hormanie !! Wiec ofertę masz naprawdę dobrą....

A co do siatki.... pewnie jakieś gówn.... sie nudzili.... Niestety tak jest, choć nie zazdroszczę nerwów.

I głowa do góry - jak domek zacznie rosnąć to też inaczej na to spojrzysz !!! :)

Byłam w Komforcie. Pani, z którą rozmawiałam o panelach i ewentualnym rabacie, poszła na urlop :jawdrop: Decyzję o zakupie mam podjąć do wtorku rano, ale oczywiście pani do tego czasu się nie pojawi. Wkurzona zadzwoniłam do sklepu w innym mieście. Ponieważ dzisiaj nie ma kierownika informację o cenie mam mieć w poniedziałek/wtorek. Jak to jest, że towar leży na magazynie, nie jest już produkowany, a sklepom nie opłaca się dać rabatu po to, żeby się tych złogów magazynowych pozbyć?