MarJel 30.08.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 U mnie jest ze względu na dzieci, bo ja jak się myję to wolę w całości, a nie na raty;) Mojego syna nie trzeba błagać żeby umył ręce tylko sam podbiega co chwilę szczęśliwy że nie trzeba go podnosić i może siam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.08.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 skończy się na tym, że pies albo kot będzie pił wodę z tych waszych bidetów... anie myśleliście może o bidettcie..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 30.08.2011 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 anie myśleliście może o bidettcie..? Nie. Nie wyobrażam sobie, po co miałabym coś takiego instalować. Lepiej wejść do wanny, albo pod prysznic po prostu. Bidet z dwojga złego praktyczniejszy mi się wydaje... I pewnie będzie - tak dla świętego spokoju - żebym potem nie żałowała, że nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.08.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 no my niestety nie zmieścimy w naszej "wagonowej" łazience... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 30.08.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 anie myśleliście może o bidettcie..? bidet wbrew pozorom nie służy tylko do mycia pupy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 30.08.2011 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 bidet wbrew pozorom nie służy tylko do mycia pupy:D Ja o tym w zasadzie wcale nie myślę Bardziej o mycie nóg mi chodzi, o to, żeby dzieci mogły samodzielnie ręce umyć i żeby było gdzie skarpetki zamoczyć, bo nie lubię misek, a w umywalce jednak przeszkadzają Kurcze, moze jednak się ten bidet przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 30.08.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) A pojenie psa z bidetu to dobry pomysł. Ja mam dużego psa i często wskakiwał łapami na umywalkę by pić zimną, świeżutką wodę. Ale teraz z racji wieku już nie daje rady, więc bidet będzie akurat Ja jakoś też nie wyobrażam sobie mycia w tym tego co myć się powinno. Aniu - tak w innym temacie. Jedna strona dachu położona dachówka na gotowo. I co będę pisać - PIĘKNIE JEST !!!! Dachówka bardzo mi się podoba. Dodam tylko że grafitowe rynny plastik fantastik super się komponują. Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.08.2011 05:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 No to super, że dachówka Ci się pdoba i fajnie wyglada. Wrzuć jkieś zdjęcie, bo ciekawa jestem, jak z tymi ciemnymi rynnami wyglada. I koniecznie potem z oknami chcę zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.08.2011 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Esiak, wracam do tematu okien... W tej chwili rozważam dwie oferty - CHEMPO i HeKa. Pierwsze, co zauważyłam, to szerokość skrzydła. CHEMPO ma 80mm, HeKa 83mm. W związku z tym pakiety szybowe w HeKa to 4-16-4-16-4, natomist w CHEMPO 4T-14Ar-4T-14Ar-4T i 3-16-3-16-3 dla mniejszych okien. Tu chyba minus dla CHEMPO. Kwestia druga - czekam jeszcze na odpowiedź od CHEMPO, ale przyjrzałam się wycenie i informacji o stalowych wzmocnieniach... Mam tylko wzmiankę, że takie wzmocnienia MOGĄ występować w NIEKTÓRYCH oknach, natomiast przy oknach dużych jest informacja, że wkład termiczny będzie wklejany, co chyba oznacza, że to są te NIEKTÓRE okna ze wzmocnieniami stalowymi... A to oznacza, że współczynnki lecą... Drugi minus dla CHEMPO. W tej chwili od podjęcia decyzji hamują mnie tylko współczynniki, bo w miejscowym salonie MS pani podała mi takie liczby, że aż się uśmiecham i są rzeczywiście lepsze niż HeKa (już je wcześniej wklejałam). Czekam natomiast, czy CHEMPO te współczynniki potwierdzi. Jeśli z uwagi na stalowe wzmocnienia spadną, to chyba HeKa będzie na prowadzeniu. Zwłaszcza, że pan Robert ma ode mnie ogromnego plusa za cierpliwość, wiedzę, błyskawiczny kontakt zwrotny, obsługę i wszystko co z nia związane. I jeszcze większego za doradzanie i podpowiadanie w wielu kwestiach i za otwartość na negocjacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 31.08.2011 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 mam pytanie w sprawie ocieplenia stropu, czy Wy perterowicze macie podobnie tzn,:ocieplacie tak jakby strop , a nie dach , jak to jest przy domach z użytkowym poddaszem, bo sie trochę pogubiłam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.08.2011 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 mam pytanie w sprawie ocieplenia stropu, czy Wy perterowicze macie podobnie tzn,: ocieplacie tak jakby strop , a nie dach , jak to jest przy domach z użytkowym poddaszem, bo sie trochę pogubiłam:( ulcia, dla mnie to za odległy temat więc nie pomogę Ale spytaj atikę, ona na pewno wie. Poza tym kojarzę, że pisała kiedyś o jakimś granulacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 31.08.2011 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Aniu - wrzuciłam - zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.08.2011 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 No i klops... Nie wiem, czy o wyborze oferty nie zdecyduje... kolor Rolety proponowane przez HeKa dostępne są tylko w kolorze 7016 http://i2.fmix.pl/fmi2696/56d687f3000bbb494e4d1d61/zdjecie.jpg lub 7001 http://i1.fmix.pl/fmi1631/4eae6a6e000d37854e4e34f3/zdjecie.jpg I ten 7001 wydaje mi się za jasny... Chociaż z drugiej strony BetaGreta wkleiła swoje drzwi 7001 i wyglądają tak http://i1.fmix.pl/fmi397/8e64b67b000e109f4e4d1d9c/zdjecie.jpg Te przekłamania monitora do szalu mnie doprowadzają. W sumie wiem, że nic nie wiem Edit: I jeszcze 7001 znalezione w sieci... http://i2.fmix.pl/fmi1955/dde109c8002ca2eb4e5dda77/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 31.08.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 (edytowane) ulciapulcia - jeśli chodzi o ocieplenie to mam nadzieję, że mogę tutaj. Aniu może Tobie też sie przyda. My "parterowicze z nieużytkowym poddaszem" ocieplamy strop/sufit.W moim i Ani przypadku jest to dolny pas wiązarów. Od strony użytkowej domu - salon, pokoje, itd będzie zrobiony sufit podwieszany z płyt KG- ja robię nie na stelażu, tylko na deskach. A na górze - na poddaszu nieużytkowym będzie w tym pasie dolnym ocieplenie. tak koślawo-obrazowo. My ocieplamy w tym miejscu: http://foto2.m.onet.pl/_m/e40390a25e042a68f6dbad5be71b337a,10,19,0.jpg Są różne opcje:- wełna mineralna - taka normalna z rolki- wełna wdmuchiwana pod ciśnieniem - takie strzępki- granulat styropianowy- granulat celulozowy - Ekofiber Ja decyduję sie na to ostatnie rozwiązanie. Przez wiązary dach to jedna wielka kratownica i nie wiem jak sprawny musiałby być człowiek by tam powciskać dobrze wełnę.Wiec wdmuchujemy celulozę. Jest ciepła, paroprzepuszczalna - więc nie trzeba folii między nią a płyty G-K, ma środki chroniące drewno - jakieś związki boru, jest niepalna. Ci co mają poddasze użytkowe, ocieplają pod skosami - tam idzie wełna wg upodobać z 20cm min. lepiej z 30. Można między piętra - na stropie położyć styropian - z 5cm - zwykły, lub jakiś dziękochłonny. Jak masz pytania to pisz. Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 31.08.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Aniu - kolor drzwi Bety jest fajny, ale ten z domu z netu już nie. Za jasny jest. Choć ten z wklejonych drzwi też jest jasny, ale w innym odcieniu i jest ładniejszy.Chyba nie ma co wybierać patrząc w monitor, bo przekłamania są spore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.08.2011 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 No i mam odpowiedź... W moim wzorcowym domu okna są w RAL 7037. Czyli tak pomiędzy 7001 a 7012. Ale od 7016 to już lata świetlne go dzielą Problem w tym, że 7001 nie do konca mi leży... Za mało szarego w szarym 7012 zdecydowanie lepszy, ale w tym kolorze rolet w przystępnej cenie nie ma http://i2.fmix.pl/fmi1510/976d78350014322b4e5dec84/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi2976/b1429f95000fa2644e5dec81/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi2457/5b6cbe79000069c54e5dec82/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi1673/8d3cde8b001b87914e5dec83/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 31.08.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Esiak, wracam do tematu okien... W tej chwili rozważam dwie oferty - CHEMPO i HeKa. Pierwsze, co zauważyłam, to szerokość skrzydła. CHEMPO ma 80mm, HeKa 83mm. W związku z tym pakiety szybowe w HeKa to 4-16-4-16-4, natomist w CHEMPO 4T-14Ar-4T-14Ar-4T i 3-16-3-16-3 dla mniejszych okien. Tu chyba minus dla CHEMPO. Kwestia druga - czekam jeszcze na odpowiedź od CHEMPO, ale przyjrzałam się wycenie i informacji o stalowych wzmocnieniach... Mam tylko wzmiankę, że takie wzmocnienia MOGĄ występować w NIEKTÓRYCH oknach, natomiast przy oknach dużych jest informacja, że wkład termiczny będzie wklejany, co chyba oznacza, że to są te NIEKTÓRE okna ze wzmocnieniami stalowymi... A to oznacza, że współczynnki lecą... Drugi minus dla CHEMPO. W tej chwili od podjęcia decyzji hamują mnie tylko współczynniki, bo w miejscowym salonie MS pani podała mi takie liczby, że aż się uśmiecham i są rzeczywiście lepsze niż HeKa (już je wcześniej wklejałam). Czekam natomiast, czy CHEMPO te współczynniki potwierdzi. Jeśli z uwagi na stalowe wzmocnienia spadną, to chyba HeKa będzie na prowadzeniu. Zwłaszcza, że pan Robert ma ode mnie ogromnego plusa za cierpliwość, wiedzę, błyskawiczny kontakt zwrotny, obsługę i wszystko co z nia związane. I jeszcze większego za doradzanie i podpowiadanie w wielu kwestiach i za otwartość na negocjacje co do okien z HeKi, możesz podpytać anke1977, była w weekend u mnie na oglądaniu z całą rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 31.08.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Dzięki Anulka za instrukcję Zaraz zacznę próbować reni, a co to za lodówki "przemysłowe" masz? Fajne:D I widzę, że wielkie, a na równo ustawione z zabudową (nie to co SbS, że potrzeba 15 cm z jednej, 30 z drugiej przerwy;) I jeszcze wysunięta:sick:) Magda ale moje to SBS firmy Miele, tak na równo mi zrobili ci od kuchni, a wysunięta nie jest bo ona boki ma dłuższe niż ta część docelowa więc jak patrzysz od góry to odstaje od ściany a jak patrzysz z boku to dotyka ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 31.08.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Bardziej o mycie nóg mi chodzi, o to, żeby dzieci mogły samodzielnie ręce umyć i żeby było gdzie skarpetki zamoczyć, bo nie lubię misek, a w umywalce jednak przeszkadzają Kurcze, moze jednak się ten bidet przyda właśnie ja robię dodatkowo w bidecie paznokcie u nóg, mój syn myje ręce a i moczymy skarpety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.08.2011 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Esiak, już do Ani napisałam Ja prawie zdecydowana jestem. Męczę jeszcze pana Roberta o te kolory. Zobaczymy, jak wyceni mi rolety w innej firmie (droższej niestety, ale takiej, gdzie każdy kolor na zamówienie zrobią). I zobaczymy, co dalej... reni, to jeszcze fajnie, żeby kibelek był dostatecznie blisko, żeby sobie na nim usiąść do robienia tych paznokci, hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts