anna-maria3 01.09.2011 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Kolor na dużej powierzchni wychodzi zupełnie inaczej niż na małej. Na etapie okien nie rozważałam żadnego innego koloru niż 7016, a teraz żałuję, że nie wzięłam jaśniejszego. Musieliśmy zrobić ciemniejszą elewację, bo przy ciemnych oknach prawie biała biła straszliwie po oczach. Dzięki, że tak szczerze o tym piszesz... Ja właśnie tego "bicia po oczach" się boję. Jeśli rolety SKS wyjdą koszmarnie drogie, to chyba pozostanie mi umówić się z panem Robertem na oględziny gdzieś, gdzie 7001 montował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.09.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Madeleine, proponuję Ci zebyś obejrzała sobie sbsy na żywo. Ja szybko się wyleczyłam z 90-tki kiedy zobaczyłam że część chłodzarki jest węższa (i to sporo) od mojej obecnej lodówki. Nie wyobrażam sobie pogarszać komfortu użytkowania lodówki. Pojemność jest duża, ale wynika z tego, że chłodziarka jest od góry do dołu i to samo z zamrażarką. Ale nic nie zmienia faktu że są wąskie Anna ile waży ten kamień od lampy. Tak circa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.09.2011 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Anna ile waży ten kamień od lampy. Tak circa? Na stronie piszą, że 65 kg. A mnie się wydaje, że co najmniej tonę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 01.09.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 (edytowane) Monsambia, a jakby tak zamówić dodatkowe półki? (najgorsze, że mam miejsce na 120cm. Mógłby być liebherr. Ale nie wiem, czy mój mąż by to zniósł. Znaczy cenę) Anna Maria, chyba Rasia też ma jasnoszare okna. A w ogóle wrzuć sobie w google: RAL 7001 site:forum.muratordom.pl trochę wychodzi wyników, możesz napisać do ludzi o zdjęcia Edytowane 1 Września 2011 przez Madeleine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.09.2011 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Madeline, ja zdjęcia 7001 mam. Problem w tym, że mi się kolor nie podoba Musiałabym go na żywo zobaczyć, bo w necie na jasny i za mało szary Napisałam już do rasi. Ciekawa jestem, co ona ma, bo wygląda dość fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka1977 01.09.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 W związku z tymi kotwami.... oczywiście bardzo możliwe, że byłam połowicznie głucha bo moja młodsza córka u Esiaka awantury robiła ... ale niech się Esiak wypowie co z tym montażem, bo Pan Robert będzie u mnie w razie czego montował tak samo jak u niego. Najważniejsze, że będą w niektórych miejscach poszerzenia ramy okiennej + styropian lub styrodur i będzie roleta super ciepło zamontowana oraz nie będą się przewiercać przez ramy. Jeżeli chodzi o spoiny to nawet w Chempo maja wystawione z grubymi spoinami a u Esiaka są cieniutkie jak niteczka. No i wiem, że to jest ta sama klasa okien ale Heka są dla mnie po prostu ładniejsze. Cenowo MS i Heka dla mnie są na tym samym poziomie i jeżeli o to chodzi to w ciemno wybieram Heka ...no ale się przyplątał ten Drutex, który wiem, że jest duuuużoooo gorszy ale dużooooo tańszy a, że małżonek kasę wydziela bo ja za rozrzutna jestem to mam nadzieję, że jednak postawi na jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.09.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Anka, a co tam wyszło z wierceniem studni? do instalatorów i elektryków się dodzwoniłaś...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 01.09.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Aniu, wszystko zalezy od koloru dachowki. Jesli ma byc bardzo ciemny, moze rzeczywiscie nie przeginac z ciemnym odcieniem okien? ja troche zaluje, ze nie mam szarych, ale te orzechowe...tak czy inaczej mi sie bardzo podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.09.2011 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Esiak, to napisz coś o swoim montażu. hazeleyes, dachówka też bardzo ciemna. Taka sama jak u atiki - u niej już na dachu można zobaczyć Ja nie twierdzę, że okna orzechowe są brzydkie, tylko to zupełnie inny kierunek niż teraz planuję więc trudno je ze sobą porównywać Dlatego też o zdjęcia nie proszę, bo każdy detal i tak będzie zupełnie inaczej wyglądał, niż gdyby okna były szare... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 01.09.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Aniu, ja nawet tak tego nie odebrałam, no co Ty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.09.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Monsambia, a jakby tak zamówić dodatkowe półki? (najgorsze, że mam miejsce na 120cm. Mógłby być liebherr. Ale nie wiem, czy mój mąż by to zniósł. Znaczy cenę) To pomyśl nad osobną lodówką i zamrazarką, razem 120. Tak jak robi np Anula. Dodatkowe półki nie rozwiążą sprawy, bo tu chodzi o to że to wszysto jest takie wąskie i niewygodne. No sama musisz zbadać temat. Anna, no to kawał kamienia. Bardzo jestem ciekawa efektu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.09.2011 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 (edytowane) Aniu, ja nawet tak tego nie odebrałam, no co Ty! Mam odpowiedź od rasi. Tak jak przypuszczałam, to nie jest 7001. rasia ma 9007. Kolor nazywa się ciemne aluminium i wygląda tak: http://i1.fmix.pl/fmm2187/04a6acb0002993cf4e5f6d73/zdjecie.jpg I na drzwiach http://i1.fmix.pl/fmi1755/8593e373000352334e5f6c73/zdjecie.jpg I chyba jest pomiędzy 7001 i 7012. Przy nim nawet 7012 wydaje się ciemny Fajny ten rasi kolorek 7001, 7012, 9007. http://i1.fmix.pl/fmm123/5af4771a001d11d94e4e34f3/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmm36/3c876f3f0009ad284e4d1d9c/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmm683/a9a279a3000fafec4e5f6c73/zdjecie.jpg Wiecie co... Te okna 7012 w necie też dość ciemno wypadają... http://i2.fmix.pl/fmi175/7b8c386f002a9b094e5f6fc1/zdjecie.jpg Pzry 7016 są jasne, ale przy 9007 i 7001 to już ciemny szary jest... Edytowane 1 Września 2011 przez anna-maria3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.09.2011 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Dostałam odpowiedź od MS w sprawie współczynników. Tak jak myślałam. W ofercie inaczej i na oficjalnym dokumencie z pieczątką inaczej...Porównuję w tej chwili współczynniki MS z wkładką termiczną (pierwsze) i HeKa (drugie) - 1.0 - 1.03- 0.9 - 0.91- 0.94 - 0.87- 0.87 - 0.87- 1.03 - 1.08- 0.97 - 0.95- 0.99 - 0.9 Przy czym współczynniki HeKa są z oferty - nie potwierdzone. Ale różnica żadna. Natomiast jak współczynniki MS podane były w ofercie to różnice były spore. Na każdym oknie nawet do 0.4-0.5. Muszę jeszcze poprosić HeKa o potwierdzenie. Jeśli chodzi o wzmocnienia stalowe, to byłyby tylko w suwance. Reszta z wkładką termiczną. W dodatku w MS rolety mają tylko Krispola więc muszę wybierać między 7016 lub 7001. Innych nie zrobią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.09.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Anna, a co Cię interesuje w sprawie montażu...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.09.2011 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Te wysięgniki... Ty masz normalny montaż, czy na kotwach? Niwelowałeś jakoś mostki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.09.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 mam montaż na kotwach, ale standardowy, w licu ściany, bez wysuwania w ocieplenie...oczywiście w tym przypadki będą zrobione węgarki ze styropianu podczas ocieplania...jeżeli okna mają być tylko trochę wysunięte stosuję się po prostu przedłużone kotwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.09.2011 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Czyli masz wysunięte w ocieplenie tylko prowadnice i kawałek ramy, ale bez wysięgników, tylko zwykły montaż? To mi tak samo pan Robert proponuje, bo na wysięgniki mam za mało ocieplenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.09.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 no ja też mam 15cm ocieplenia i dokładnie jest jak mówisz, prowadnice i kawałek ramy jest wysuniętej, bo zlicowana jest skrzynka od rolet, ja mam mury 24cm, więc tył skrzynki roletowej jest zlicowany.... http://cyberia.eu.org/Lapis_dziennik/205.jpg http://cyberia.eu.org/Lapis_dziennik/204.jpg http://cyberia.eu.org/Lapis_dziennik/211.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.09.2011 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Czyli o tym samym piszemy Fajnie, że zdjęcia wkleiłeś. Ja w sumie nie mam zdania jeśłi chodzi o wygląd tych okien. Ani mnie nie zachwycają jakoś szczególnie, ani nie uważam, że są brzydkie. Mają profil dość charakterystyczny, ciekawy, inny niż typowe okna więc trzeba się przyzwyczaić. Nie widziałam ich też na żywo w szarościach więc nie wiem, jaki będzie efekt wizualny... Gdyby ktoś postawił przede mną ten profil i jakiś bardziej tradycyjny to nie wiem, który bym wybrala. Natomiast ważna dla mnie jest jakość, w tym przypadku również marka, współczynniki i kolor. Kształt profila zaakceptuję jeśli wszystkie powyższe będą na najwyższym osiągalnym dla mnie poziomie. I tyle w temacie W dalszym ciągu męczę pana Roberta o różne rzeczy i mam nadzieję, że sprawa się wyklaruje i zapadnie ostateczna decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.09.2011 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Marcin, Ty roletki widzę ręczne masz? Wszystkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts