anna-maria3 02.09.2011 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Jakby ktoś miał wątpliwości, to wklejam dla porównania Nawet kominek tak samo usytuowany http://i2.fmix.pl/fmi2404/6a7c49c700179ce24e608cfd/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi397/0152d857002aa1234e608d08/zdjecie.jpg Nie oszukujmy się. Nawet, jeśli bym wcześniej na ten projekt trafiła, to i tak bym go nie budowała, bo jest ogromny. Ma 370 m2 powierzchni. Ale też tak masz, że jak szukałaś projektu, to takich fajnych nie było? Wszystkie do d... I na indywidualnym się skończyło, bo jak miałam zacząć coś przerabiać, to juz lepiej od podstaw było projekt robić... A teraz same pereki znajduję. TEN juz wcześniej wklejalam. Bardzo mi pasuje. Ostatnio TAKI wyszukałam. Tylko do naprawdę drobnych zmian. Po prostu z (9) zrobiłabym gardrobę ogólną i trochę zmian w układzie łazienek. Reszta OK. A ja jak rok temu szukałam, to kurcze nawet o parterówkę z czterema pokojami ciężko było. A teraz wysyp normalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 02.09.2011 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Dzięki za info o płytach. Przyda się za jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 02.09.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Boooooooski projekt. TUTAJ Wklejam, bo moze kiedyś się przyda To co, kiedy ruszacie z budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 02.09.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Ania ja odkad zaczelam budowe staram sie nie przegladac projektow (czasem jeszcze kusi ) bo natrafilam na kilka fajnych domkow i mi zal bylo ze ich wczesniej nie znalazlam (nie bylo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 02.09.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Super projekt Zarówno na zewnątrz jak i w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 03.09.2011 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Dziewczyny, ale mój jest równie piękny Nada kocham go miłością pierwsza - wszak wyszedł spod mojej ręki Pewnie gdybym drugi raz go rysowała, to jakieś niuanse bym zmieniła, bo póki co wszystko mi pasuje... A płaskiego dachu i tak nie mogłabym mieć (wtedy dom z przeszkleniami zupełnie innego wyrazu dostaje), bo u nas w WZ minimum 30 stopni... Ale oczyma wyobraźni widzę, że mój dom z płaskim dachem od strony ogrodu wygldałby baaaaardzo podobnie więc w rzeczywistości buduję taki właśnie rozłożysty, przeszklony domek z patio, tyle, że w kompromisie z warunkami zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.09.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 super ten dom z zewnątrz, zajefajny ale jak dla mnie dużo za duży, przelecialam po oknach i już wiem ile będą kosztować, ło matko boska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.09.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 No tak, mnie też zniechęcił metraż Nie miałabym ochoty ani tego sprzątać, ani tym bardziej ogrzewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 03.09.2011 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 super ten dom z zewnątrz, zajefajny ale jak dla mnie dużo za duży, przelecialam po oknach i już wiem ile będą kosztować, ło matko boska No tak, mnie też zniechęcił metraż Nie miałabym ochoty ani tego sprzątać, ani tym bardziej ogrzewać Ale pomarzyć można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 03.09.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Aniu, masz superowy układ pomieszczen i to atrium jest extra. Czy ono jest zadaszone? Jeden moj znajomy ma atrium centralnie w srodku domu.Bardzo fajny efekt. Jutro mam spotkanie z p. od dachu (podbitki) i zobaczymy co powie na wytyczne, ktore dostalam od Roberta. A a propos Roberta:-), kiedy wizja lokalna w sprawie koloru okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 03.09.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 370m2 powierzchni....brzmi imponująco....ale po co aż tyle a zbieżność rzutów....aż nieprawdopobna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 03.09.2011 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 hazeleyes, to Wy już na TY jesteście? No, no, no... My chcieliśmy podjechać dzisiaj, ale pan Robert nie mógł. Teraz natomiast my przez jakiś czas nie możemy więc spotkanie najwcześniej po 18 września. Chcemy najpierw podjechać 7001 zobaczyć, bo to jednak najtańsza opcja w tej sytuacji. A nuż się spodoba Swoją drogą ja mam w okolicy kilka budynków (sklepów), w których szarość okien bardzo mi pasuje, ale pracownicy oczywiście nie wiedzą, jaki to kolor RAL Nasze atrium jest zadaszone, ale otwarte. To znaczy nie jest oszklone, tylko na powietrzu. Taki kawałek zadaszonego tarasiku. "Wcięcie" w budynku Tutaj je widać... Mniej więcej po środku http://i1.fmix.pl/fmi502/640339c200205d4e4e5fcf6f/zdjecie.jpg A ja dzisiaj byłam w sklepie i siedziałam na Chesterfieldzie. Bomba! Wygodny, twardy, głęboki, więc można wygodnie usiąść. Ten wybór to z pewnością dobra decyzja Nie siedziałam na fotelu, ale "macałam" i też bardzo nam się podobał. queene, zbieżność rzutów podniosła mnie nieco na duchu Że jednak mam jakąś namiastkę tak pięknego projektu I tak sobie myślę, że gdyby go nieco zmniejszyć, zabrać kilka metrów w każdym pomieszczeniu, to może jego budowa byłaby bardziej realna dla przeciętnego Kowalskiego. Bo teraz, to utopia jakaś. I podczas budowy i potem, jako utrzymanie domu. Ale piękny jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 03.09.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 hazeleyes, to Wy już na TY jesteście? No, no, no... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.09.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 (edytowane) Ania, kurczę, nie znam się na projektach, bo nie szukałam;) Ale gołym okiem widać, ze ten z linku jest dramatyczny i nawet nie można go porównać do Twojego:no: Dla mnie Master Bedroom za ścianą telewizyjną salonu to jakaś totalna porażka - kto chciałby tak mieszkać? Od wejścia do salonu prowadzi wąski korytarzyk przez cały dom - mijasz kible, część sypialnianą - no masakra jakaś Dom musi mieć tak wydzielone strefy jak Twój: wchodzisz i kierujesz się prosto na salon z jadalnią i kuchnią, dopiero stąd albo w przeciwnym kierunku możesz dostać się do części sypialnianej, najlepiej odizolowanej. Niby główne wejście spełnia te warunki, ale idę o zakład, ze nikt nigdy nim nie wejdzie;) Goście będą przekonani, że wejściejest od przodu przy garażach, a właścicielom nie będzie się chciało obchodzić pół domu;) - beznadzieja:no: Ten projekt to porażka:no: Edytowane 4 Września 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 04.09.2011 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 nawet nie można go porównać do Twojego Miło mi, że tak piszesz Madziu, ja raczej jako główne wejście traktowałam to z wiatrołapem. Wtedy układ salonu i części dziennej jest jak u mnie. Wchodzisz bezpośrednio na salon i jadalnię, a część nocną masz całkowicie osobno, z boku. Sypialnię za salonem potraktowałabym jako pokój gościnny, a jeden z czterech pokoi w części nocnej jako gabinet. Ten projekt zrobił na mnie wrażenie, bo po prostu mi się spodobał, tak bez wnikania w szczegóły, bo i tak nigdy go nie wybuduję. Ale jak patrzę na niego okiem krytycznym, myśląc o jego potencjalnej budowie, to widzę sporo wad Poza metrażem - brak garderoby ogólnej, słup między kuchnią a jadalnią - nie znoszę słupów, stosunkowo mała kuchnia jak na taki metraż domu - mało szafek w niej będzie, za duża łazienka przy "sypialni rodziców" a za mała w części nocnej domu, gdzie korzystać z niej będą 3-4 osoby. I pewnie jeszcze kilka innych by się znalazło... Tyle, że każdemu wedle potrzeb... Dla wielu moje wady mogą być zaletami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 05.09.2011 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Znaleziony w googlach RAL 7001. http://i1.fmix.pl/fmi2835/9f2026e90007b8e04e648889/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi704/54ace14f0014ae3c4e64888c/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi1451/c69c5dfa0021f4d54e64888f/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi2775/b1a3b8b20008720c4e648898/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi1954/429cda7500156bad4e648895/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi1341/2ac62b3b001475554e648893/zdjecie.jpg Zczynamy się lubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 05.09.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Ten kolor to najbardziej mi się podoba na ostatnim zdjęciu. Jest ciemniejszy od pozostałych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 05.09.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 a mnie na pierwszym, zresztą drzwi też całkiem całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 05.09.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Tak, drzwi fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 05.09.2011 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Tak, te drzwi też mi się podobają. I ten HS z bliska pokazany - kolor jest OK. Szperam w poszukiwaniu fotek, żeby się jakoś nastawić i przygotować do wizji lokalnej. Mój portfel byłby mi bardzo wdzięczny, gdybym 7001 wybrała, zamiast do 7012 dopłacać... Ale nic na siłę Chciałabym jeszcze coś z białą elewacją znaleźć,*żeby kontrast zobaczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts