Kuna 06.04.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) Podoba mi się działka rolna na którą są wydane warunki zabudowy . Właścicielem jest Gmina .Jak spowodować aby Gmina wystawiła rzeczoną działkę na przetarg ? Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez Kuna Błędy stylistyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 07.04.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Najprościej - udać się do Burmistrza , Wójta na rozmowę. Burmistrz (Wójt) musi uzyskać zgodę Rady Miejskiej (Gminy) na sprzedaż. A potem to juz z górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 07.04.2011 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Dziękuję aglig . Wiesz może jak długo trwa uzyskanie zgody Rady gminy na sprzedaż ? I kto zwraca się do Rady o wyrażenie zgody ? Ja czy Wójt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 07.04.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Proponuje wizytę w Gminie i sprawdzenie czy owa działka już nie jest ujęta na liście nieruchomości do sprzedaży.Procedura jest taka. 1.Wójt sporządza listę nieruchomości do sprzedaży ( wcześniej dla każdej nieruchomości musi być sporządzony operat rzeczoznawcy)2. Listę taką Wójt przedstawia na sesji Rady Gminy w celu zatwierdzenia ( może to być poprzedzone konsultacjami z komisją gospodarki)3. Rada Gminy zatwierdza listę4.Lista podlega publikacji i jest czas na wnoszenei uwag5. Wójt publikuje ogłoszenie o przetarguCałość może trwać pół roku albo i znacznie dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 07.04.2011 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Jestem po wizycie w gminie . Rozmawiałem z wójtem . Działka jest na liście przeznaczonych do sprzedaży . Była już wystawiana na przetarg . Nie było na nią chętnych . Wójt obiecał wystawić ją na przetarg . Mam nadzieje , że i tym razem nie będzie więcej chętnych niż ja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 08.04.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 A nie mówiłam że trzeba zacząć od rozmowy. Teraz tylko pilnuj żebyś nie przegapił ogłoszenia. Na stronie internetowej na BIPie będziesz miał je wywieszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts