Gajoss 02.03.2004 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Witajcie! a mnie przyszedł do głowy taki pomysł: - kupić w tartaku drewno (bale)- znaleźć ekipę cieśli- przywieźć wszystko i wszystkich na działkę- niech budują no i teraz takie pytania: 1. Jak obliczyć ilość (objętość) drewna potrzebnego na dom?2. Jaka jest cena gotowych bali, powiedzmy grubosci 25 cm?3. czy ktoś w ten sposób kombinował/kombinuje? piszcie pozdrawia Gajoss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajoss 02.03.2004 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 ech... miało być w wątku o domach z bali. Nieważne. Sens tego jest taki, że chcę budować domek z bali, oczywiście całoroczny no i właśnie stad pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 17.10.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 Podobnie zrobiłem. Kupiłem w tartaku gotowe drewno (zamówiłem bale o przekroju 26x32 cmx600-900cm ) w okresie zimowym - najłatwiej jest wtedy ponoć cos takiego wykonać. Co do ceny wytargowałem korzystną. Znalazłem ekipę cieśli którzy postawią mi dom. Na ich terenie za drobną opłatą drewno przeleży 3-4 lata i później postawią dom. jeśli chodzi o cenę drewna świerkowego, jodłowego - może się wahać od 600 do nawet 1000zł. Są to dośc spore przekroje. Wykonane belki są przekroju prostokątnego. Wiadomo, że popękają, ale przecież to jest drewno. Za 3-4 lata przeschną - należy pamiętać o tym, żeby drewno przekładać 2 razy w roku. Zajmie się tym ekipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts