anna-maria3 09.11.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 My właśnie wczoraj przytargaliśmy zmywarkę do domu. Próby zmywania nie będzie, bo nie mam jej gdzie wstawić i podłączyć więc musi poczekać na przeprowadzkę, ale w środku jest bez zarzutu. Nie odniosłam wrażenia, żeby była delikatna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 26.11.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 WitamPROSZę PISZCIE O INNYCH PRODUKTACH MASTERCOOKA.Może coś o pralkach i lodówkach.Ja już zdecydowałam się na kuchenkę, płytę i zmywarkę o której mowa w tym wątku.Pan bardzo zachwala lodówkę z komorą zerową i pralkę .Co sądzicie o tych produktach, czy ktoś już użytkuję je?dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 29.11.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Czy nikt nie użytkuje innych produktów mastercooka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 14.01.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 tez jestem zainteresowana chociaż myślę też o Elektrolux 66020 Roszponko, zdecydowałaś się na tę zmywarkę? Może ktoś inny użytkuje ten konkretny model? pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadb 14.01.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 ja mam zmywarkę mastercook zbi3646A no i niestety popsuła się po pół roku od miesiąca serwis mi nie może jej naprawić wymienili jakąś część i dalej jest to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skasowany1955 25.01.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 AEG-ELECTROLUX FAVORIT CONTROL Vi – 1620 zł Mam tą zmywarke około roku, jest doskonała, cichutka, bardzo cichutka, doskonale zmywa. wszystko czyste i lśniące i suche..., programów nie ma wiele ale i tak używa się jednego plus program na tabletki.... co do mastercooka, przede wszystkim to fagor i niech się chowają bosche..., zmywarki w stosunku cena/jakość doskonałe mam kuchnię i płytę ceramiczną marki mastercook, sprzedawca rzekł że to fagor, żona szczęśliwa, wszystko piecze świetnie... po 6 latach zepsuła się nam pralka whirpoola, naprawiacz, ajbardziej narzekał na częste usterki bosch/siemens głownie dlatego że naprawy są tak drogie (a częste jak w innych markach) że wymienia się już sprzęt, po prostu powiedział, was naprawa kosztowała 180 zł, gdyby to był bosch naprawa kosztowałaby 800 zł, czyli kupilibyście nową.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryoosh 03.02.2008 01:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Witam PROSZę PISZCIE O INNYCH PRODUKTACH MASTERCOOKA. Może coś o pralkach i lodówkach. Ja już zdecydowałam się na kuchenkę, płytę i zmywarkę o której mowa w tym wątku. Pan bardzo zachwala lodówkę z komorą zerową i pralkę . Co sądzicie o tych produktach, czy ktoś już użytkuję je? dziękuję za wszelkie odpowiedzi. wiec pisze. kupilem mastercooka piekarnik m6e fx i plyte ceramiczna c3d60z x nie wygladaja zle, ceny na to sa dosc atrakcyjne(piekarnik 840 plyta okolo 1050) ja kupilem w zestawie czyli mniej 200 zlotych niz gdybym bral pojedynczo(nie licze przesylki:->) jak sie sprawuja nie powiem bo czekam na wykonczenie kuchni. za 2 tygodnie odpowiem jak chodza bo wtedy jakos sie wszystko zakonczy(narazie na meble czekam) pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a____om 03.02.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Zmywarki Mastercooka faktycznie są bardzo dobre,i stosunkowo tanie.Sam w domu uzywam własnie mastercooka i jestem bardzo zadowolony-myje dokładnie,od 3 lat zero problemów.AEG,Beko Ariston itp.raczej bym odradzał,mają drogie czesci,a serwis jest bardzo kiepski-a na to też nalezy zwracac uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryoosh 03.02.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 mam prośbę o opinię o tej zmywarka . Opinia na skapiec.pl jest o dziwo bardzo dobra. Czy ktoś wie gdzie produkują te zmywarki? Zastanawiam się nad zmywarką i co gorsza rozrzut mam różny: AEG-ELECTROLUX FAVORIT CONTROL Vi – 1620 zł AEG FAVORIT 65090 Vi – 2059 zł AEG FAVORIT 86080 Vi – 2420 zł ELECTROLUX ESL 68040 – 2190 zł ELECTROLUX ESL67030 – 2050 zł Bosch SGV 55M43EU – 2195 zł Bosch SGV 57T23 – 2579 zł Fagor LF-073IT – 2100 zł Mastercook ZBI 073 IT – 1520 Z tego co już wyczytałem na tym i nie tylko tym forum to zwielu programów nie skorzystam. Najważniejsze kryterium dla mnie to cisza (kuchnia łączona z salonem) oraz 3in1 oraz opcja połowy wsadu. Podkreślone wydają się najbardziej atrakcyjne cenowo. Podkreślone i pochylone mają za to więcej opcji (ale czy aby je wykorzystam???). Czy macie z powyższymi jakieś doświadczenia? ja zastanawiam sie nad mastercookiem zbi 3646A. troche bardziej okrojona niz 073, ale jak dla mnie wystarczajaca, bo po co mi np opoznienie startu 19 godzin, 3646a ma opoznienie 9h i to mi wystarczy. roznia sie tez tym ze 073 jest "supercicha" 45 dB, aczkolwiek 3646A ma 50dBwiec tez bedzie ok. no i tam jakies programy mycia ale juz mniejsza z tym. zamowie ja jakos za tydzien(pozniej tydzien na feriach w alpach) jak wroce remont powinien byc juz skonczony wiec ja tez opisze jak i piekarnik i plyte pozniej. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 03.02.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 A ja mam pytanie dotyczące modelu zmywarki jak w temacie... Użytkuję ją od jakiegoś tygodnia i nie do końca rozumiem, jak to jest z tymi tabletkami 3w1 itd... Niby zmywarka ma mozliwość korzystania z tych tabletek. W instrukcji jest nawet napisane co trzeba wlączyć, zeby zmywarka zmywała tabletkami, ale albo ja czegoś nie rozumiem, albo u mnei ta kombinacja klawiszowa nie działa... (zdaje sie pół zaladunku i klawisz opóźnienia startu) No i owszem, używam tabletek wkładając je po prostu w miejsce przeznaczone na proszek, ale czy zmywanie daje taki efekt jak powinno - nie wiem. Poza tym, brak mi opisu, jaki program kryje się pod symbolami P1, P2 itd... Jakoś do tego doszlam, ale powinno być to napisane. W instrukcji owszem, programy sa wymienione, ale wszystkie (to znaczy do wszystkich typow zmywarek Mastercooka). Będę wdzęczna za odpowiedzź uzytkownika bardziej zaprztyjaźnionego z ZBI niż ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 05.02.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 witam, od 2 miesięcy użytkuję sprzęt Mastercook by Fagor i jestem zadowolona : 1) zmywarka ZBI-073 IT - rewelacyjnie cicha ! Instrukcję mam do kilku modeli i jest dość ogólna, ale przy każdym programie wyświetla się czas mycia, a w niektórych można wybrać opcję pół wsadu (górny lub dolny kosz). 2)okap WK-SPOT 60X - rewelacyjnie wyciąga wszystkie zapachy 3) płyta ID 622S - dwa pola indukcyjne - super i dwa ceramiczne - PROBLEM, bo najgorsze jest smażenie na patelni. Może mam nieodpowiednie patelnie(Tefala, które działały na poprzedniej Amice) - olej się rozgrzewa, potem studzi i w efekcie np. kotlety sie topią w tłuszczu, a nie smażą - wrr. Do d5620s a u Ciebie jak to działa, jakich używasz patelni, garów ??? Mam nadzieję, ze w tym tkwi błąd 4) piekarnik MF-830X - o.k. szybko się nagrzewa, mnóstwo funkcji, z których może będę kiedyś korzystać. Jedyne co mi przeszkadza, to po wyłączeniu, przez dość długi czas chodzi dość głośno wentylator. Czy u Was też tak jest ? Pozdrawiam i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 05.02.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Martelia-na polach ceramicznych czy indukcyjnych tak ci się dzieje? bo geberalnie pola ceramiczne sa typowe jak w innych kuchenkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 05.02.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 na ceramice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 05.02.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 zatem wydaje mi sie ze to kwestia garnków. Moze masz takie co odksztalacają sie pod wpływem wysokiej temp i nie dotykają podłoża calą powierzchnią. Mam jeden taki garnek, niby grube dno a jednak krzywy,z tym ze u mnie na gazowej jeszcze kuchence chyba sie odksztalcil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 05.02.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 dokładnie pooglądałam patelnie i są one wygięte do góry na środku, czyli nie dotykają całą powierzchnią do płyty. Może o to chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 05.02.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 dokładnie pooglądałam patelnie i są one wygięte do góry na środku, czyli nie dotykają całą powierzchnią do płyty. Może o to chodzi ? myślę, ze tak...na próbę usmaż cos w garnku. Serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g0sia_k 12.02.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 WitamPrzeglądając różne rodzaje płyt indukcyjnych natknęłąm się na - moim zdaniem - bardzo ciekawą płytę Mastercook ID 84 STutaj link do instrukcjihttp://www.wrozamet.com.pl/work/product/docs/RO60wt.pdfPodoba mi się rozmieszczenie pól grzewczych - jest dużo miejsca na gary, poza tym sterowanie osobne dla każdego pola i aż 12 stopni mocy. No i cena nie powalająca.Czy ktoś miał do czynienia lub wie coś o indukcjach firmy Mastercook, a może ktoś coś może powiedzieć o tym konkretnym modelu.Czekam na opinie, bo ja w temacie indukcji dopiero raczkuję, a wybór sprzętu tuż tuż.PozdrawiamMałgorzata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomalx 13.02.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witam! Od listopada użytkujemy płytę indukcyjno-ceramiczną Mastercooka, model ID622s. Kupiliśmy płytę "mieszaną", gdyż mamy sporo fajnych garnków do których jakoś nie bardzo "kleił" się magnes. O awaryjności się nie wypowiadam, gdyż jak sama widzisz mamy ją zaledwie kilka miesięcy. Napisze tylko że płyta jak narazie działa bardzo dobrze, jest cicha (niektórzy na forum narzekali na dziwne odgłosy wydobywające się z płyt indukcyjnych), podczas pracy słychać cichuteńkie buczenie i równie ciche "pykanie" przekaźnika(?), wentylator pracuje prawie bezszelestnie. Jedyne do czego nie mogę się przyzwyczaić to sterowanie dotykowe (mam duże ręce, a czujniki wydają się być położone zbyt blisko siebie - żona nie ma takich problemów ). Na dzień dzisiejszy troszkę żałujemy że nie dopłaciliśmy do "pełnej indukcji", gdyż jak się okazało gotujemy 90% na indukcji a zaledwie 10% na ceramice. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bernas 13.02.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 A czy możesz sie podzielić z nami swoimi doświadczeniami i spostrzezeniami z użytkowania indukcji Czy faktycznie jest znacznie szybsza od zwykłej elektrycznej czy nawet gazowej ? Co uwazasz za jej najwieksze zalety a co za wady Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomalx 14.02.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 A czy możesz sie podzielić z nami swoimi doświadczeniami i spostrzezeniami z użytkowania indukcji Czy faktycznie jest znacznie szybsza od zwykłej elektrycznej czy nawet gazowej ? Co uwazasz za jej najwieksze zalety a co za wady Pozdrawiam + indukcji - natychmiastowe grzanie: kładziesz garnek np. z zimną wodą i już po chwili słyszysz że "coś się dzieje", ceramiczna musi najpierw rozgrzać siebie i spód garnka co w przypadku indukcji prawdopodobnie nie ma miejsca. + dzięki temu że gotowanie na indukcji nie odbywa się od spodu garnka, tylko niejako na jego dnie sam proces "podtrzymywanie ciepła" przy gotowaniu wydaje się oszczędniejszy. Jako przykład podam gotujące się ziemniaki lub ryż gdzie w celu podtrzymania wrzątku indukcja pracuje na 2 stopniu mocy zaś ceramika na stopniu 4 + (ogólnie kuchenek ze sterowaniem elektronicznym) to timer wyłączający zadane pole po określonym czasie (przed płytą używaliśmy kuchni gazowej gdzie tego rozwiązania niestety nie było) - naszej płyty to (jak już wyżej wspomniałem) sterowanie dotykowe, a raczej za bliskie rozmieszczenie sensorów (żona tych problemów nie ma a ja na szczęście gotuję bardzo rzadko ) - nie podoba mi się również blokada, którą załącza / wyłącza się przytrzymaniem przycisku "z kluczykiem", póki co dzieci nie mamy, ale koty rozpracowały blokadę w kilka dni i potrafią jakimś cudem ją wyłączyć, aby temu zapobiec kładziemy na zablokowanym panelu sterującym szklaną deskę do krojenia być może uruchamianie blokady za pomocą 2 przycisków rozwiązało by nasz nietypowy "problem" W szybkości samego gotowania wielkich różnic nie zauważyliśmy, na pewno czas skraca się o kilka minut, które kuchnia elektryczna potrzebuje na rozgrzanie siebie i dna naczynia w którym gotujemy. Ziemniaki gotują się 45 minut na indukcji, na elektrycznej max 5 min dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts