Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tzintzin

Recommended Posts

Z serwisem miałem do czynienia tylko w przypadku piekarnika z którego samoczynni wyjeżdżała prowadnica z rusztem, a po zamknięciu drzwiczek jej część czołowa dotykała szkła. Serwis jak serwis, raz trafisz na zarozumialca, a raz na porządnego człowieka, któremu nie musisz tłumaczyć dla czego tak jest źle. Ja musiałem przytoczyć specowi odpowiedni zapis w instrukcji mówiący, że stykający się ruszt ze szkłem nie jest normalnym stanem. Mamy wszystko z Mastera i na dzień dzisiejszy mogę polecić wyżej wspomnianą zmywarkę, która jest cicha i skuteczna w działaniu, okap Omega jest wydajny i w miarę cichy, piekarnik sprawdza się idealnie, a mikrofala spełnia swoje zadanie w 100%. Płyta indukcyjna działa lepiej niż przypuszczaliśmy.

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 153
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Jestem "chyba" też blisko zakupu płyty indukcyjnej i piekarnika- "chyba" bo właśnie wysiadły nam 2 pola płyty ceramicznej i dolna grzałka w piekarniku (ale służyły przez 10 lat więc nie narzekam) a wątpię czy naprawa byłaby opłacalna....

Po przeglądnięciu różnych modeli różnych firm- wydaje mi się,że Mastercook ma ciekawe oferty cenowe a jakość jak czytam tutaj też niezgorszą....

Tylko pojawia się problem bo piekarnik chciałem dobrać w wersji RETRO a niestety taki design u Mastercooka niezbyt mi się podoba-

więc warto dobierać do płyty piekarnik innej firmy czy lepiej szukać kompletu?

I jeszcze jedno- wymiary podawane przy płytach to wymagane wymiary otworu w blacie? a jeśli tak to jakie przy płycie ceramicznej mogą być różnice?

bo nie pamiętam wymiarów w moim blacie (musiałbym zdemontować płytę) a blat mam kamienny....więc przeróbki raczej odpadają....;)

A może wypowiedzą się użytkownicy jak z jakością serwisu? Czy reklamacje są załatwiane czy firma "zrzuca" winę na użytkownika, że sprzęt się psuje?

Nasz sprzęt ma (o ile mnie pamięć nie myli) 2 lata. Serwis wzywany raz - do zmywarki. Przestały się domykać drzwiczki, zmywarka startowała, ale woda wylewała się na zewnątrz. Serwisant przyjechał po 3 dniach, pomarudził nieco, że pewnie nie wsuwamy do końca koszy, bo się mechanizm zamykający rozregulował. Pomarudził kilkanaście minut, naprawił i pojechał. Zmywarka działa.

Płyta IDE 64Z S raz zaszwankowała - płyta się "zawiesiła" - żaden przycisk nie działał. Po jakiś dwóch godzinach się odblokowała, bez potrzeby wzywania serwisu.

• 2 weeks później...
Kupując kuchnię gazowo-elektryczną napotykałem w sklepach głównie 2 firmy: Mastercook i Amicę. Amicę skreśliłem z miejsca, ponieważ nie ufam tej marce. Zdecydowałem się zatem na kuchnię Mastercook, model Dynamic Inox. Sprawdza się bez zarzutu. Polecam.

• 9 months później...
  • 3 weeks później...
Witam.

Interesują mnie lodówki Mastercooka z opcją cytuję "Możliwość wbudowania w meble z zachowaniem jednej linii zabudowy".

Robił ktoś taką "możliwość". Czy producent dodaje do sprzętu jakiś system montażu płyt szafy do drzwi i boków?.

myślę że tu chodzi o coś innego - mianowicie wysokość linii podziału lodówka/zamrażarka

Piekarnik MF-880 ATCX.

Po miesiącu zepsuł się. Panel sterujący głupieje, zawiesza się. Głośny wentylator.

W użytkowaniu... trzeba się sporo naklikać, żeby ustawić pieczenie. Żałuję, że nie wybraliśmy piekarnika z dwoma pokrętłami. Ustawianie czasu zgrubnie/dokładnie to porażka.

Licznik kWh pokazuje bzdury (prawdopodobnie wina oprogramowania).

W oczekiwaniu na serwis....

• 2 weeks później...

No to możemy wszyscy, jako posiadacze sprzętu tej marki, mieć problem. Mija rok od zakupu mojej pralki, a w kuchni na razie bezawaryjnie, śmiga sprzęt Mastercooka. Chyba już bez serwisu i gwarancji : /

http://wyborcza.biz/pieniadzeekstra/1,134972,14943979,Masz_w_domu_sprzet_firmy_Mastercook__Bedziesz_mial.html#MT

Markę Mastercook można sobie chyba już odpuścić planując zakup sprzętu AGD do domu. http://agdlab.pl/aktualnosci,357/upadlosc-fagormastercook,60770.html

Nie wiem czy wiecie ale takie sytuacje nie oznaczaja ze wszyscy ktorzy posiadaja sprzet tej firmy zostaja na lodzie. Wystarczy spojrzec na sytuacje Saaba ktory mial juz x razy problemy, upadal itd. ale to w zadnym wypadku nie oznaczalo ze nagle nie bedzie gdzie naprawic ich samochodu i marka zupelnie zniknie.