Jarek30 01.04.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Hej. Właśnie jestem nowym użytkownikiem zmywarki mastercooka. Mam pytanie: czy używacie tylko tabletek czy oprócz tabletek używacie jeszcze soli i nabłyszczacza? Czy zależy to od twardości wody? A test twardości robiliście n a samej wodzie czy z dodatkiem tabletki - jak pisze w instrukcji. Nie wiedziałem że zkup zmywrki zrodzi tyle pytań - a miało być prościej hehe A macie jakis dobry sposob na czyszczenie inoxu z paluchów? Pozdrawiam wiosennie JArek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENE-ENES 02.04.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Hej. Właśnie jestem nowym użytkownikiem zmywarki mastercooka. Mam pytanie: czy używacie tylko tabletek czy oprócz tabletek używacie jeszcze soli i nabłyszczacza? Czy zależy to od twardości wody? A test twardości robiliście n a samej wodzie czy z dodatkiem tabletki - jak pisze w instrukcji. Nie wiedziałem że zkup zmywrki zrodzi tyle pytań - a miało być prościej hehe A macie jakis dobry sposob na czyszczenie inoxu z paluchów? Pozdrawiam wiosennie JArek zmywarka jakiej jest firmy to chyba bez znaczenia. twardość wody należy sprawdzić przed pierwszym uruchomieniem zmywarki (sama woda) i ustawić odpowiednio twardość w samej zmywarce. ważne są trzy rzeczy jaki są potrzebne do mycia - sól, nabłyszczacz i tabletka (ew. proszek). >> sól - niezbędna. odpowiedzialna jest za zmiękczanie wody do mycia i ochrony zmywarki przed osadzaniem się kamienia (u mnie woda jest mega twarda i opakowanie 1,5kg starcza na miesiąc, mycie codziennie) >> nabłyszczacz - jak sam nazwa mówi nabłyszcza umyte już naczynia, nigdy nie próbowałem bez, ale chyba wolę mieć takie "świecące" naczynia jak na reklamie >> tabletka - moim zdaniem też nie jest bez znaczenia. używam somat standard tabs 5w1, choć muszę stwierdzić, że somat soda effect 7w1 nieco lepiej usuwają pozostałości po herbacie z białych kubków etc. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 11.04.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 mam jedno ważne pytanie w kwestii tej zmywarki : w opisie podana jest wysokośc - 85 cm. Czy rzeczywiście jest taka wysoka? Mogę prsić posiadaczy o zmierzenie wysokości blatu nad tą zmywarką? Ja chce blat nieco niżej tak właśnie 85 cm i jeśli mi się zmywarka pod nim nie zmieści chyba muszę z niej zrezygnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 14.05.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 chętnie skorzystam z opinii nt. okapow firmy Mastercookniektóre mają całkiem dobre parametry za przystępną cenęmam na oku takie:http://www.ceneo.pl/340081http://www.ceneo.pl/340076http://www.ceneo.pl/340080 jeszcze jedno pytanie czy 60dB to już naprawdę głośny okap i lepiej sobie odpuścić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 14.05.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 ale ten WKBS 60 ma tylko 49 db ja myślę że jest to bardzo dobry winik i też będę go kupował, tylko nie wiadomo na którym biegu ten poziom hałasu jest mierzony. wydajność 800m3/h jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 14.05.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 tak wiem ,ze ten akurat jest "cichutki" ale są też inne ,ktore mi się podobają ,ale są niestety głosniejsze często w granicach 60bd właśnie , stad moje obiekcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 14.05.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 wszysrko zależy od osoby słuchającej:)Ja mam WKBS 90 i tak:na pierwszym biegu cichutko, ale też mam wrażenie, że "nic nie wciąga"dwójka - już trochę hałasuje, nas po dłuższym czasie zaczyna irytowaćtrójka - dla mnie tragedia, nie używamy, bo się nie da normalnie rozmawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASIAIZBYSZEK 15.05.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witam, My mamy ten okap WKBS60X i jest OK.nie drogi ładny i nie głośny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 16.05.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 na trojce troche halasu ale to pestka w porownaniu z innymi okapami ktore maja gorsze parametry.Wyobrazcie sobie jak wyja te, ktore na pierwszym biegu maja np 53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 16.05.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 właśnie jak to jest z tą głośnością i wskazaniami producenta? czy głosność wg producenta, to ta która generowana jest na najwyższym mozliwym biegu, czy jakas usredniona?zastanawiam się, bo skoro niektórzy twierdzą ,że sprzęt o głośnosci 48-49db jest głośny, to jak mozna wytrzymać przy tych które maja 60 db a nawet więcej, a takich nie brakuje przecież na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 16.05.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 generalnie to glośnośc niby usredniona ale faktycznie to na najnizszym biego. Moja koleżanka zachęcała mnie do TEKA -w okolicy 58 db-jest znacznie glosniejszy niz moj. Ale ludzie przyzwyczajaja się do pociagu 100m od domu to i wyjacego okapu po roku uzytkowania moga nie słyszec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrabeusz 14.12.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Znalazłem strasznie tanio płytę Mastercook ID4 R (1233 zł).http://www.zadowolenie.pl/zobacz,19899,kat,335,mastercook-id4-r- Czy jest tu jakiś haczyk? Jakie będą różnice między tą płytą, a dwa razy droższą Boschową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 14.12.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Kolega taką kupił, i wszystko działa. Ja w podobnej cenie kupiłem ID63S. Bosch na pewno rożni się napisem, może to mieć ogromne znaczenie.Zobacz na allegro - znajdziesz jeszcze tańsze płyty. Za rok-dwa będzie spory wybór płyto w cenie poniżej 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka.Cyganka 14.12.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Ktos mi powiedzial , ale nie wiem czy to prawda , ze porzadne np bosch siemens od tych tanich roznia sie tym ze gdy wlaczamy moc srednia to tanie grzeja pulsacyjnie ( jak stare mikrofalowki ) tzn moc na full , potem kilka sekund przerwy i znowu full , a lepsze grzeja ciagle na mniejszej mocy. ( jak jak podobno lepsze mikrofale )Jesli to prawda to spora roznica , to takie grzanie na fullto chyba niefajne w smazeniu , moze sie przypalac , itd.Ale nie mam pewnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 14.12.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Tańsze płyty niezależnie od firmy która się na nich podpisała, przy niższych poziomach mocy dodatkowo taktują zasilanie. Nie jest to włączenie i wyłączanie pełnej mocy, ale praca na poziomie 20-30% mocy max. plus przerywanie. Jeśli garnek ma dnoi trochę grubsze niż papier, to się tego w praktyce nie zauważa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulasiek 17.04.2009 04:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Witam.natknęłam się na ciekawą ofertę AGD Mastercook by Fagor. Zastanawiam się nad kupnem okapu ( WK UMBRIEL 90XN ), piekarnika ( MF-196CX ), mikrofali z ramką ( MM23GEX ) i zmywarki ( ZBI-0685 IT ). Wiem, czytałam - zmywarka najlepiej Boscha, ale ta ma bardzo ciekawe funkcje... czy Ktoś mógłby sie wypowiedzieć co do obsługi i użytkowania produktów Mastercooka? Szukam i szukam na necie opinii i nic nie mogę znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulasiek 17.04.2009 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 temat odwiedziło kilka osób, ale jakoś nikt się nie wypowiedział.... szkoda.bardzo mi zależy na opinii jakiegoś użytkownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadb 18.04.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 mam płytę i piekarnik fagor - egzemplarze wyprodukowane w Hiszpanii - użytkuję już 3 lata i wszystko jest ok zmywarkę mam mastercook zbi3646a i popsuła się miesiąc przez końcem gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 18.04.2009 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 mysle ze to kwestia ceny .... przyznam szczerze ze marka mastercook jakosc mnie nie przekonuje i wybierajac sprzet omijalem ja ... podaj ceny za kazdy z tych sprzetow i bedzie wtedy mozna stwierdzic czy mozna kupic cos lepszego w takiej kwocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavlo09 08.05.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 WitamJestem zainteresowany kupnem tej lodówki.Chciałbym się zapytać czy ktoś z forum jest posiadaczemtego modelu lodówki i prosiłbym o opinie czy jest niezawodnajak sie sprawuje i czy ktos z państwa jest w pełni zadowolony. http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1567577 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts