aga_domatorka 27.04.2011 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Aga zdjęcie domku jak z katalogu, a jak jeszcze trawa dojdzie i ta kostka to dopiero będzie SZOK ....... Dziękuję Mi tez już się podoba, nie odrazu się w nim zakochałam . Gdybym sama wybierała projekt byłby trochę inny...Ale za wnętrze ma ujmujące;) Pokażę wam, jaki widoczek mam zaraz za płotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 27.04.2011 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 To możemy sobie rączkę podać Też mam taki plan, dlatego ja z kolei tradycyjne fronty kuchni zestawię ze szkłem lacobell do samego sufitu, zamiast tradycyjnych płytek nad blatem. Domek wygląda fantastycznie:yes: A granit tylko go podrasuje:wiggle: Ja też planuję szkło w kuchni, ale tylko nad blatem, zamiast płytek. Jakos nic innego mi nie pasuje do kamiennego blatu. Poza tym ściany w kuchni i jedną w salonie po tej samej stronie co kuchnia, chcę wyłożyć tapetą. Będzie troche glamour Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 27.04.2011 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Dziewczyny, mam dylemat. Wymyśliłam sobie fototapetę na klatce schodowej. Chciałabym, położyć ją na najwyższej ścianie (to w sumie wysokość kondygnacji x 2) i boję się czy taka tapeta zamówiona w necie (np. na http://www.fototapeta24.pl) nie będzie miała za malej rozdzielczości. Może macie jakieś doswiadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.04.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Aguś, a myślałaś o kamieniu łupanym, pięknie wygląda i wybór kolorów ogromny.Nie trzeba robic tylu ceregieli przy układaniu.(My musimy robić wylewkę) Tylko, że jest 'nierególarny'. A mi bardzo zależalo na tym, żeby taras miał równiutką płaszczyznę. Ja już myślę o wszystkim Aguś My wylewkę tarasu już mamy, ja chyba też wolę równą płaszczyznę, bo potem może być problem z głupim zamiataniem... Będę jeszcze szukać ... Dziewczyny, mam dylemat. Wymyśliłam sobie fototapetę na klatce schodowej. Chciałabym, położyć ją na najwyższej ścianie (to w sumie wysokość kondygnacji x 2) i boję się czy taka tapeta zamówiona w necie (np. na www.fototapeta24.pl) nie będzie miała za malej rozdzielczości. Może macie jakieś doswiadczenia? Ja nie robiłam, ale moja cioteczna siostra tak. Zamawiała fototapetę nad klatkę schodową, gdzie wysokość była ok. 3,5 m i wszystko wyszło fajnie:wiggle: Aga, najlepiej pytaj bezpośrednio w firmach, które to robią- jak będzie za mała rozdzielczość to Ci nie zrealizują zlecenia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 27.04.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Aguś Wybraliśmy szary granit, bo najlepiej pasuje do elewacji domu (kolor ścian trudno opisać, ale ma w sobie coś żółtego, waniliowego) To są płyty 40x40x2 cm. Na brzegach ścieżek i tarasu położymy kosteczkę 10x10 cm, ona ma dodatkowo jasno żółte drobinki. Kupiliśmy go w Leroy'u. Bardzo podobny kosztuje u kamieniarza 120 zł/m2. Specjalnie dla ciebie wklejam fotkę mojego domku (zrobione jesienią) Nastepna fotka, jak wzejdzie trawka Fiu,fiu aga domek bardzo ładny i na zewnątrz już prawie skończone pokaż nam co tam posadziłaś bo nie mogę dojrzeć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 27.04.2011 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Ja już myślę o wszystkim Aguś My wylewkę tarasu już mamy, ja chyba też wolę równą płaszczyznę, bo potem może być problem z głupim zamiataniem... Będę jeszcze szukać ... Jak już masz wylewkę to pół biedy, my dopiero zaczynamy ten temat. Zrobił się problem, jak tu betoniarą wjechać, a czy to potrzeba w ogóle robić, jak już to jak głęboko? ...Naliczyli nam betonu za 5 tysi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 27.04.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Fiu,fiu aga domek bardzo ładny i na zewnątrz już prawie skończone pokaż nam co tam posadziłaś bo nie mogę dojrzeć, Wszystkie roślinki sadził nasz developer Jest tam kalina, trochę płożących iglaków, wrzosy, kępy traw. Zrobili to po swojemu,ale zawsze to już coś W sumie nieźle to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 28.04.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Właśnie dlatego pytałam bo łądnie to wygląda a ten taras to jakiej wielkości macie bo 5 tys. za samą wylewkę to mi się wydaje sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 28.04.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Aga,taras to dość skomplikowana i droga rzecz, bo przecież musi być na fundamencie, stąd koszty.5 tysięcy policzyli Wam za sam beton? A co z robocizną?I jak duży planujesz taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 28.04.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Aga, nie wiem jak zaplanowaliście taras ale tam nie ma co inwestować w grubą wylewkę. Najlepiej podsypać gruzem i tam odpowiednią warstwę. Taras nie dźwiga wielkich ciężarów, owszem pracuje, ale w granicach rozsądku. Strasznie dużo Wam wyszło za ten beton. My planujemy taras wielkości 35 m2 i będzie kosztował nie więcej niż 2 tys. zł. Robocizny nie liczę, bo sami będziemy robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 28.04.2011 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Policzyli dość głęboko, z brzegami z cegły, transpotrem betonu z gruchy i takie tam...W sumie mamy 50m2 tarasu, bo mamy 2 balkonowe okna i taras będzie w literę L. Mają się jeszcze architekta poradzić. Moze wystarczy tak zrobić, jak mówi Yokasta. W końcu to nie podjazd dla samochodów. Do takich rzaczy to ja głowy nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 28.04.2011 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Mamy już info od architekta. Nie trzeba tyle tego betonu:wiggle: Tylko porządnie trzeba wylewkę uzbroić. Teraz trzeba koszt podliczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 28.04.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Tak myślałam ja na początku też liczyłam za dużo betonu i się przeliczyłam, bo jak mój tato powiedział "czołgiem tu nie wjedziesz, 1000 osób jedna na drugiej nie stanie" ot i problem z głowy (tymczasowo bo u nas też taras jest...w lesie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 28.04.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Mamy już info od architekta. Nie trzeba tyle tego betonu:wiggle: Tylko porządnie trzeba wylewkę uzbroić. Teraz trzeba koszt podliczyć... Aga, podłoże tarasu zależy też od rodzaju gleby. My też mamy taras ok. 30m2, nam jednak wyliczał to majster. Tutaj mam taki fajny artykuł, zobacz może coś pomoże;) No i pamiętaj o hydroizolacji pod płytki lub granit, która zabezpiecza płytki przed pękaniem i odpadaniem zimą. http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/1,113390,3256772.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 28.04.2011 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Aga, podłoże tarasu zależy też od rodzaju gleby. My też mamy taras ok. 30m2, nam jednak wyliczał to majster. Tutaj mam taki fajny artykuł, zobacz może coś pomoże;) No i pamiętaj o hydroizolacji pod płytki lub granit, która zabezpiecza płytki przed pękaniem i odpadaniem zimą. Dzęki Aguś Poczytam i mam nadzieję, że moi majstrzy wiedzą co robią Projektuję dziś łazienki. W pn. przyjdzie kafelkarz. Najpierw ułoży maty pod ogrzewanie podłogowe, więc mam jeszcze chwilkę. Muszę zdecydować, co i gdzie, jakieś półeczki, wnęki itp. (płytki mam już kupione). Jakoś nie mogę się skupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 28.04.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Dzęki Aguś Poczytam i mam nadzieję, że moi majstrzy wiedzą co robią Projektuję dziś łazienki. W pn. przyjdzie kafelkarz. Najpierw ułoży maty pod ogrzewanie podłogowe, więc mam jeszcze chwilkę. Muszę zdecydować, co i gdzie, jakieś półeczki, wnęki itp. (płytki mam już kupione). Jakoś nie mogę się skupić Nie ma za co:D Ciekawa jestem czy skończyłaś już z łazienką? Jak tam projekcik? Moje wnętrza poszły sobie w kąt, bo jest za ciepło i nie mam weny twórczej:lol2: Ogród górą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 29.04.2011 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Nie ma za co:D Ciekawa jestem czy skończyłaś już z łazienką? Jak tam projekcik? Moje wnętrza poszły sobie w kąt, bo jest za ciepło i nie mam weny twórczej:lol2: Ogród górą Wczoraj przewieźli kafle do górnych łazienek:wiggle: Projekty mniej więcej mam. Szykuję się do wyjazdu, nie zdążę już nic pokazać. Ale jak wrócę, pokażę co nieco Miłego weekendu dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka 14 29.04.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Witaj Aga! czy ja mogę prosić zdjęcie "na żywo" tej płyty granitowej ? Bardzo mnie one zainteresowały - jedyny minus to taki ze teraz są droższe- z tego co sie orientuje 15,90zł. Będziesz je dawać na ścieżki wokół domu tez? Uroczy domek z zewnątrz i w środku tez zapowiada sie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 29.04.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Wczoraj przewieźli kafle do górnych łazienek:wiggle: Projekty mniej więcej mam. Szykuję się do wyjazdu, nie zdążę już nic pokazać. Ale jak wrócę, pokażę co nieco Miłego weekendu dziewczyny Dobrze- poczekam na fotki Aguś Tobie też miłego i słonecznego weekendu http://forum.barcis.pl/images/smilies/sloneczko.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 06.05.2011 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Witaj Aga! czy ja mogę prosić zdjęcie "na żywo" tej płyty granitowej ? Bardzo mnie one zainteresowały - jedyny minus to taki ze teraz są droższe- z tego co sie orientuje 15,90zł. Będziesz je dawać na ścieżki wokół domu tez? Uroczy domek z zewnątrz i w środku tez zapowiada sie pięknie Witaj Inko, dziekuję Płyty wyglądaja tak oto: Będą z nich też ścieżki, na brzegu obłożone kostką 10x10 cm. Poszukaj jeszcze w innych marketach. Przez chwilę były też w OBI, nawet trochę taniej niż ja kupiłam w LM, ale nie miałam jeszcze gdzie ich składować, a oni nie chcieli przechować palet:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts