Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Home in my own way

Recommended Posts

Cześć! Jestem już spowrotem :)

Aguś, troszke się naczekałaś, mam nadzieję,że sie jeszcze nie znużyłaś ;) :hug:

Miałam pokazać co wybrałam do łazienek :)

Łazienka dzieci, była chyba najtrudniejsza.Trudno stworzyć wnętrze, które spełni oczekiwania przedszkolaka, a potem nastolatka. A poza tym będzie nawiazywać do reszty domu... Wybrałam więc takie płytki:

white2.jpg

Będą na wszystkich scianach, poza zabudową wanny i kibelka,które układaja się w L-tam damy coś 'wesołego'

w-colourret.jpg

Do tego kolorowe dodatki, które z czasem, jak moi chłopcy dorosna można zmienić

mongstad-lustro-pomaranczowy__0107575_PE257247_S4.jpg

fabler-wieszak--gaki-pomaranczowy__0099997_PE242693_S4.jpg

fabler-wieszak--gaki-niebieski__0083358_PE209541_S4.jpg

mata-lazienkowa-mini-sun_2363.jpg

• Odpowiedzi 567
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Znam jeden fajny przypadek łazienki do dzieci w domu rodziców znajomej (gdzie rodzenie dzieci przełożyło się na dwa pokolenia, ergo starsze mają obecnie 20-30 lat, a młodsze chyba jakieś 4-7), dla tych młodszych, która była caluśka biała i miała tylko kolorowe właśnie pasiaste, ale z przewagą amarantu dekory. Wyglądało to cudnie, bo nie była typowo dla dzieci, a jednocześnie była wesoła. Także pomysł przedni.

Czekałam cierpliwie Aguś:D Strasznie podobają mi się te jasne płytki z fakturką, które wybrałaś. Masz rację- to będzie świetna baza + coś kolorowego da super wyglądającą łazienkę na długie lata. Dodatki zawsze można zmieniać zgodnie z wiekiem dzieci:)

Bardzo ciekawy jest ten granit, chyba nigdzie takich ścieżek nie widziałam. Będzie na pewno oryginalnie!;) A trzeba go impregnować chroniąc przed brudem i deszczem?

Znam jeden fajny przypadek łazienki do dzieci w domu rodziców znajomej (gdzie rodzenie dzieci przełożyło się na dwa pokolenia, ergo starsze mają obecnie 20-30 lat, a młodsze chyba jakieś 4-7), dla tych młodszych, która była caluśka biała i miała tylko kolorowe właśnie pasiaste, ale z przewagą amarantu dekory. Wyglądało to cudnie, bo nie była typowo dla dzieci, a jednocześnie była wesoła. Także pomysł przedni.

Dzieki Marzenko :hug: Ja nigdzie takiej nie widziałam. W sumie to jakoś mało inspiracji na dzięcą łazienkę znalazłam. Gdybym miała dziewczynki, chyba byłoby mi łatwiej ;):lol2:

Czekałam cierpliwie Aguś:D Strasznie podobają mi się te jasne płytki z fakturką, które wybrałaś. Masz rację- to będzie świetna baza + coś kolorowego da super wyglądającą łazienkę na długie lata. Dodatki zawsze można zmieniać zgodnie z wiekiem dzieci:)

Bardzo ciekawy jest ten granit, chyba nigdzie takich ścieżek nie widziałam. Będzie na pewno oryginalnie!;) A trzeba go impregnować chroniąc przed brudem i deszczem?

Mam nadzieję,że wyjdzie jak mówisz ;) Zabudowa kibelka z półeczką z KG juz gotowa. (kibelek jest pod skosem i wychodzi tam wnęka wysokości ok. 35 cm). Teraz schnie podłoga, po układaniu mat pod ogrzewanie. Potem jeszcze zabudowa wanny i zaczna układać płytki. Nie mogę sie już doczekać,żeby zobaczyć, co z tego wyjdzie :wiggle:Płytki mają piekny kolorek, biały, ale nie chłodny alpejski, tylko jakby leciutko kremowy.

Jeśli chodzi o płyty, w LM zapewniali nas,że nie trzeba tych ich impregnować, tak jak zwykłej kostki granitowej.Tak też piszą forumowicze na FM.

Zdaje się, że was zanudziłam tą dziecięcą łazienką :p :D

Tym czasem zakupiłam sporo nowych rzeczy :rotfl:

Miedzy innymi tą tapetę

IMAG0175.jpg

Niestety zdjęcie nie oddaje pięknego beżowo perłowego koloru, delikatnie połyskującego w słońcu :( Będzie na jednej (najwyższej) ze ścian klatki schodowej, dalej w holu (jedna ściana) i salonie(także jedna ściana). Ściany przechodzą jedna w drugą, a dokładniej pokryjemy zewnętrzne ściany łazienki. Mam nadzieję,że jasno się wyraziłam ;)

W holu na górze i na dole będą takie żyrandole

IMAG0166.jpg

Nad spocznikiem i w holu na dole znajdą się delikatne kinkiety.

helen-mbm1567-1.JPG

Choć oświetnenie to dwa różne style,to będą utrzymane w takiej konwencji w całym domu (czerń, srebro, kryształki). Myślę,że stworzą harmonijna całość.

Resztę ścian wypełni beż.

Edytowane przez aga_domatorka

Są parapety :wave: to i parapetówka może będzie?:rotfl:

Co Ty na to, Aga?:)

Tapeta pięęęękna- to klasyka zawsze wygląda dobrze. Mam bardzo podobny wzór w sypialni tylko szaro- fioletowy z kolekcji Rasch:):)

http://ototapety.eu/2127-6418-large/soft-velvet-706772-tapety-scienne-rasch.jpg

Żyrandol też bardzo mi się podoba- jest stylowy i doskonale wpisze się w Twoje wnętrza. Ja nadal nie mogę znaleźć niczego fajnego nad schody:bash:

Parapety są z trawertynu bianco. Ciekawa byłam co powiecie o tapetach ;) :wiggle: Gdybym mogla sobie na to pozwolić to tapeta byłaby welurowa. Ale przy takiej powieżchni, to byłby ogromny koszt :yes:

Pokażę wam resztę tapet :lol2:

Ta będzie pod skosem w sypialni (do wys. 160 cm), na jej tle stanie łóżko. Ma cudowną fakturę, taką jakby papirusowo filcową, a wzór wygląda, jakby namalowany był złotą farbą przy pomocy szablonu.Niestety znów nie jestem w stanie oddać koloru, jest beżowo szary jak naturalne włókna.

31571_3.jpg

IMAG0212.jpg

Do pokoju telewizyjnego damy taką

40106_1.jpg

IMAG0216.jpg

Kolorek szaro błękitny, wzór beż. Pięknie podkreśli kolor szafki tv, która stanie na jej tle.

DSC06766.JPG

Reszta ścian w beżach.

Są parapety :wave: to i parapetówka może będzie?:rotfl:

Co Ty na to, Aga?:)

Żyrandol też bardzo mi się podoba- jest stylowy i doskonale wpisze się w Twoje wnętrza. Ja nadal nie mogę znaleźć niczego fajnego nad schody:bash:

Parapetówka!!!!!!!! Taaaaak:wave::stereo::wiggle: :lol2:

A co z żyrandolem do sypialni. ostatecznie coś już wybrałaś, bo juz się pogubiłam :rolleyes: :)

Dzisiaj dzień pod znakiem kamienia do ogrodu. Przywiozą dolomit i duuuuże kawałki łupka w szarawym kolorze.

A zadanie nr 2 na dziś to listwy przypodłogowe (oczywiście białe) i sztukateryjne...

Potem pokażę jakie płytki wybralismy do pozostałych łazienek ;)

Może różnica w cenie stąd, że ten który wcześniej pokazywałaś aga (zdjęcia z LM jeśli się nie mylę i dobrze rozpoznaję żółte pricetagi?;)), był 3-ramienny, a ten ze stronki jest 5-ramienny. Większy ogólnie.

Tak czy siak bardzo ładne te żyrandole:yes:

Może różnica w cenie stąd, że ten który wcześniej pokazywałaś aga (zdjęcia z LM jeśli się nie mylę i dobrze rozpoznaję żółte pricetagi?;)), był 3-ramienny, a ten ze stronki jest 5-ramienny. Większy ogólnie.

Tak czy siak bardzo ładne te żyrandole:yes:

No tak, byc może:) czasami juz sie gubię w tych zdjeciach. Nie wem nawet, czy to ten sam producent, ale zdaje się że tak. Na żywo to jakoś inaczej, lepiej, wygląda, tak jak na fotce ;)