aga_domatorka 06.05.2011 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Cześć! Jestem już spowrotem Aguś, troszke się naczekałaś, mam nadzieję,że sie jeszcze nie znużyłaś Miałam pokazać co wybrałam do łazienek Łazienka dzieci, była chyba najtrudniejsza.Trudno stworzyć wnętrze, które spełni oczekiwania przedszkolaka, a potem nastolatka. A poza tym będzie nawiazywać do reszty domu... Wybrałam więc takie płytki: Będą na wszystkich scianach, poza zabudową wanny i kibelka,które układaja się w L-tam damy coś 'wesołego' Do tego kolorowe dodatki, które z czasem, jak moi chłopcy dorosna można zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 06.05.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Znam jeden fajny przypadek łazienki do dzieci w domu rodziców znajomej (gdzie rodzenie dzieci przełożyło się na dwa pokolenia, ergo starsze mają obecnie 20-30 lat, a młodsze chyba jakieś 4-7), dla tych młodszych, która była caluśka biała i miała tylko kolorowe właśnie pasiaste, ale z przewagą amarantu dekory. Wyglądało to cudnie, bo nie była typowo dla dzieci, a jednocześnie była wesoła. Także pomysł przedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.05.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Czekałam cierpliwie Aguś Strasznie podobają mi się te jasne płytki z fakturką, które wybrałaś. Masz rację- to będzie świetna baza + coś kolorowego da super wyglądającą łazienkę na długie lata. Dodatki zawsze można zmieniać zgodnie z wiekiem dzieci:) Bardzo ciekawy jest ten granit, chyba nigdzie takich ścieżek nie widziałam. Będzie na pewno oryginalnie! A trzeba go impregnować chroniąc przed brudem i deszczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 06.05.2011 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Znam jeden fajny przypadek łazienki do dzieci w domu rodziców znajomej (gdzie rodzenie dzieci przełożyło się na dwa pokolenia, ergo starsze mają obecnie 20-30 lat, a młodsze chyba jakieś 4-7), dla tych młodszych, która była caluśka biała i miała tylko kolorowe właśnie pasiaste, ale z przewagą amarantu dekory. Wyglądało to cudnie, bo nie była typowo dla dzieci, a jednocześnie była wesoła. Także pomysł przedni. Dzieki Marzenko Ja nigdzie takiej nie widziałam. W sumie to jakoś mało inspiracji na dzięcą łazienkę znalazłam. Gdybym miała dziewczynki, chyba byłoby mi łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 06.05.2011 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Czekałam cierpliwie Aguś Strasznie podobają mi się te jasne płytki z fakturką, które wybrałaś. Masz rację- to będzie świetna baza + coś kolorowego da super wyglądającą łazienkę na długie lata. Dodatki zawsze można zmieniać zgodnie z wiekiem dzieci:) Bardzo ciekawy jest ten granit, chyba nigdzie takich ścieżek nie widziałam. Będzie na pewno oryginalnie! A trzeba go impregnować chroniąc przed brudem i deszczem? Mam nadzieję,że wyjdzie jak mówisz Zabudowa kibelka z półeczką z KG juz gotowa. (kibelek jest pod skosem i wychodzi tam wnęka wysokości ok. 35 cm). Teraz schnie podłoga, po układaniu mat pod ogrzewanie. Potem jeszcze zabudowa wanny i zaczna układać płytki. Nie mogę sie już doczekać,żeby zobaczyć, co z tego wyjdzie :wiggle:Płytki mają piekny kolorek, biały, ale nie chłodny alpejski, tylko jakby leciutko kremowy. Jeśli chodzi o płyty, w LM zapewniali nas,że nie trzeba tych ich impregnować, tak jak zwykłej kostki granitowej.Tak też piszą forumowicze na FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 11.05.2011 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 (edytowane) Zdaje się, że was zanudziłam tą dziecięcą łazienką Tym czasem zakupiłam sporo nowych rzeczy Miedzy innymi tą tapetę Niestety zdjęcie nie oddaje pięknego beżowo perłowego koloru, delikatnie połyskującego w słońcu Będzie na jednej (najwyższej) ze ścian klatki schodowej, dalej w holu (jedna ściana) i salonie(także jedna ściana). Ściany przechodzą jedna w drugą, a dokładniej pokryjemy zewnętrzne ściany łazienki. Mam nadzieję,że jasno się wyraziłam W holu na górze i na dole będą takie żyrandole Nad spocznikiem i w holu na dole znajdą się delikatne kinkiety. Choć oświetnenie to dwa różne style,to będą utrzymane w takiej konwencji w całym domu (czerń, srebro, kryształki). Myślę,że stworzą harmonijna całość. Resztę ścian wypełni beż. Edytowane 11 Maja 2011 przez aga_domatorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 11.05.2011 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 To zdjęcie klatki schodowej. Tapeta znajdzie się na ścianie po prawej stronie. Mamy tam już parapet (takie są też w sypialni i pokoju telewizyjnym, czyli wszędzie tam, gdzie okna nie sięgaja podłogi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 11.05.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Znam tą tapetę bardzo dobrze też się do niej przymierzałam w swoim salonie i holu ale jakoś nic z tego nie wyszło:sleep: śliczna jest. Oświetlenie też mi się bardzo podoba widać że zakupy pełną parą i dobrze szybciej zobaczymy efekt końcowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 11.05.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Są parapety to i parapetówka może będzie? Co Ty na to, Aga? Tapeta pięęęękna- to klasyka zawsze wygląda dobrze. Mam bardzo podobny wzór w sypialni tylko szaro- fioletowy z kolekcji Rasch:) http://ototapety.eu/2127-6418-large/soft-velvet-706772-tapety-scienne-rasch.jpg Żyrandol też bardzo mi się podoba- jest stylowy i doskonale wpisze się w Twoje wnętrza. Ja nadal nie mogę znaleźć niczego fajnego nad schody:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 11.05.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Zgadzam się z agawi - taka tapeta to klasyk:yes: Na pewno nie porzałujesz:) A kolor już na zdjęciu wydaje się byc bardzo ładny. Umiem sobie wyobrazić jego magnetyzm Cała reszta też super:) A parapety to trawertyn rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 11.05.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 A parapety to trawertyn rozumiem? A ja myślałam, że to marmur. Wygląda jak Breccia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 12.05.2011 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 (edytowane) Parapety są z trawertynu bianco. Ciekawa byłam co powiecie o tapetach Gdybym mogla sobie na to pozwolić to tapeta byłaby welurowa. Ale przy takiej powieżchni, to byłby ogromny koszt Pokażę wam resztę tapet Ta będzie pod skosem w sypialni (do wys. 160 cm), na jej tle stanie łóżko. Ma cudowną fakturę, taką jakby papirusowo filcową, a wzór wygląda, jakby namalowany był złotą farbą przy pomocy szablonu.Niestety znów nie jestem w stanie oddać koloru, jest beżowo szary jak naturalne włókna. Do pokoju telewizyjnego damy taką Kolorek szaro błękitny, wzór beż. Pięknie podkreśli kolor szafki tv, która stanie na jej tle. Reszta ścian w beżach. Edytowane 12 Maja 2011 przez aga_domatorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 12.05.2011 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Są parapety to i parapetówka może będzie? Co Ty na to, Aga? Żyrandol też bardzo mi się podoba- jest stylowy i doskonale wpisze się w Twoje wnętrza. Ja nadal nie mogę znaleźć niczego fajnego nad schody:bash: Parapetówka!!!!!!!! Taaaaak:wave: A co z żyrandolem do sypialni. ostatecznie coś już wybrałaś, bo juz się pogubiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 12.05.2011 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 (edytowane) Dzisiaj dzień pod znakiem kamienia do ogrodu. Przywiozą dolomit i duuuuże kawałki łupka w szarawym kolorze. A zadanie nr 2 na dziś to listwy przypodłogowe (oczywiście białe) i sztukateryjne... Potem pokażę jakie płytki wybralismy do pozostałych łazienek Edytowane 12 Maja 2011 przez aga_domatorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 12.05.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Mam pytanie: skąd ten żyrandol i jaka jest jego cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 12.05.2011 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Mam pytanie: skąd ten żyrandol i jaka jest jego cena? Maszenko, żyrandol znalazłam w LM. Nazywa się Nero. Kosztuje dokładnie 319,- Jest jeszcze wersja trój ramienna, pewnie troszkę tańsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 12.05.2011 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Maszenko, taki sam znalazlam w sklepie internetowym. Nieco drozej. Nero, firmy Alfa http://salonoswietleniowy.pl/Zyrandol_NERO_5-1648.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 12.05.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Może różnica w cenie stąd, że ten który wcześniej pokazywałaś aga (zdjęcia z LM jeśli się nie mylę i dobrze rozpoznaję żółte pricetagi?), był 3-ramienny, a ten ze stronki jest 5-ramienny. Większy ogólnie. Tak czy siak bardzo ładne te żyrandole:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 12.05.2011 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Może różnica w cenie stąd, że ten który wcześniej pokazywałaś aga (zdjęcia z LM jeśli się nie mylę i dobrze rozpoznaję żółte pricetagi?), był 3-ramienny, a ten ze stronki jest 5-ramienny. Większy ogólnie. Tak czy siak bardzo ładne te żyrandole:yes: No tak, byc może:) czasami juz sie gubię w tych zdjeciach. Nie wem nawet, czy to ten sam producent, ale zdaje się że tak. Na żywo to jakoś inaczej, lepiej, wygląda, tak jak na fotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 12.05.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Śliczny. A teraz zadam kontrowersyjne pytanie. Czy tylko mnie denerwuje kształt tych żaróweczek z takimi psipsiami na końcach? No każdy żyrandol takie ma, a ja wolę takie bardziej owalne, smukłe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts