Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Home in my own way

Recommended Posts

A co z żyrandolem do sypialni. ostatecznie coś już wybrałaś, bo juz się pogubiłam :rolleyes: :)

Aguś nie kupiłam jeszcze, bo ten co chciałam wygadał ładnie tylko na focie. Jak go zobaczyłam na żywo w LM to mi ochota odeszła. Będzie tam jednak jakiś kryształkowy- jedyny taki w całym domu.;) Tylko muszę go znaleźć:lol2:

Aaa wybory tapet nadal są cuudne. Urzekła mnie ta błękitna do pokoju TV:cool:

• Odpowiedzi 567
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Śliczny. A teraz zadam kontrowersyjne pytanie. Czy tylko mnie denerwuje kształt tych żaróweczek z takimi psipsiami na końcach? No każdy żyrandol takie ma, a ja wolę takie bardziej owalne, smukłe...

"Psipsie" są superrrrr:lol2::lol2: A na poważnie to tylko jedna z opcji. Na pewno można wkręcić żarówkę- płomyk, ale gładką;)

Moje inspiracje:

13260_1294672946.jpg

13260_1294672940.jpg

Bajecznie :) Czy może ktoś ma jakieś ładne (pocieszające, że w mieszkaniu też może być pięknie), bo mieszkanie kupuje a niestety nie domek...

Jest jakaś osoba z Krakowa, która by mogła doradzić gdzie mieszkanie najlepiej kupić?

Jakieś opinie nt. developerów?

Bardzo ciekawy jest ten granit, chyba nigdzie takich ścieżek nie widziałam. Będzie na pewno oryginalnie!;) A trzeba go impregnować chroniąc przed brudem i deszczem?

Aguś, muszę sprostować to co wcześniej pisałam. Nasz pan kafelkarz mówi, że te płyty trzeba zaimpregnować (kładzie się trzy warstwy). Układamy je bez fug i na koniec woskujemy, żeby zabezpieczyć kamień przed łuszczeniem i wypełnić nim szczeliny między płytami.

Aguś, muszę sprostować to co wcześniej pisałam. Nasz pan kafelkarz mówi, że te płyty trzeba zaimpregnować (kładzie się trzy warstwy). Układamy je bez fug i na koniec woskujemy, żeby zabezpieczyć kamień przed łuszczeniem i wypełnić nim szczeliny między płytami.

A jednak... Właśnie się dziwiłam, że bez impregnacji i nawet pomyślałam, że fajnie bo to zawsze mniejszy kłopot;)

Impregnat jednak stanowi niezbędną ochronę.:)

Dziewczyny kochane, szukam stylowych drobiazgów do łazienek i kuchni. Znacie jakieś ciekawe sklepy internetowe? pleeeeease :rolleyes: :)

Aguś, ale czego konkretnie szukasz? Czy chodzi Ci np. o akcesoria łazienkowe, pojemniki kuchenne? Sprecyzuj to coś wymyślimy:D:yes:

Aguś, ale czego konkretnie szukasz? Czy chodzi Ci np. o akcesoria łazienkowe, pojemniki kuchenne? Sprecyzuj to coś wymyślimy:D:yes:

Chodzi mi np. o haczyki/wieszaczki na ręczniki, kubeczki na szczoteczki, pojemnik na mydło - to do łazienki off course ;) A do kuchni

pojemniki na herbtę, ciasteczka itp.:D

Edytowane przez aga_domatorka

Aguś, dziękuję ci serdecznie :hug: Bardzo podobają mi się komplety łazienkowe z ostatniego sklepu :)

W temacie Magdy ZZZ znalazłam adres do sklepu http://www.bellemaison.pl/Home.html Dużo tam ślicznych drobiazgów w rustykalnym francuskim stylu. Niektóre wpadły mi w oko.

Do kuchni:

110227092237941.jpg

110427220613781.jpg

I jeszcze te lniane zasłony:

110314115038831.jpg

Zachwyciły mnie Twoje inspiracje, ja planowałam w podobnym stylu sypialnię, ale nie wiem jak to wyjdzie w starciu z totalnie praktycznym mężem, który mówi taki żyrandol się kurzy, jak go będziesz myć, to musi być zamykane a to takie ehhhhh. Ja mam bzika na punkcie żyrandoli, a ten nad stołem mnie powala :)

Zachwyciły mnie Twoje inspiracje, ja planowałam w podobnym stylu sypialnię, ale nie wiem jak to wyjdzie w starciu z totalnie praktycznym mężem, który mówi taki żyrandol się kurzy, jak go będziesz myć, to musi być zamykane a to takie ehhhhh. Ja mam bzika na punkcie żyrandoli, a ten nad stołem mnie powala :)

Witam diana_teresa:bye: i dziękuję:) Fajnie,że wpadłaś :D Urządzacie się, opowiesz coś więcej?

No cóż 'życie to sztuka kompromisów', wszystkie o tym wiemy :yes:- mam nadzieję,że w tym przypadku twój mąż da się skusić i będziesz miała swój wymarzony żyrandol ;) :lol2:

Mi też bardzo podoba się ten żyrandol z inspiracji. A do swojej jadalni i salonu kupiłam takie

89034-diadema.jpg