Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Home in my own way

Recommended Posts

Ja też jestem spokojna o Twoją sypialnię, Aguś:lol2::lol2:

No to wyżywaj się do woli na biednym łóżeczku i nie zapomnij pokazać nam efekt swojej pracy;):)

Spóźniłam się na głosowanie nad pięknym kominkiem, generalnie wolę wykończenia w starym złocie, ale w tym wypadku też jestem za chromem:)

Pani w sklepie przekonywała mnie,że ten ciepły kolor ceramiki to tylko ze złotem...Mógłby być połysk lub mat. Gdyby to był złoty patynowany to inna historia, ale nawet ten mat byłby taki "żółty". W sumie łączę u siebie bęże z chromem, patynowanym srebrem, czernią, więc to by nie zagrało :no:

Mam nadzieję, jak już się wyżyję, że to się da to pokazać ;)

• Odpowiedzi 567
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zdaje się, że forum nam padło :bash: A ja chciałam napisać MadziZZZ że świetne fotele sobie upatrzyła. Nietuzinkowe i oryginalne, że świetnie wpiszą się w styl eklektyczny.

Miałam też przepis na truskawkowe tiramisu dla Agawi...eh, spróbuję jutro.

Dobrej nocki :)

Edytowane przez aga_domatorka

:hug: jejku aga, tylko do ciebie udało mi się wejść. Cieszę się, że to nie tylko mi padło, bo już myślałam, że dostałam bana od joliski;):lol2: Ale widzę, ze to ogólny problem na FM. No to czekamy na lepsze dni:popcorn:...

Dziękuję za opinię o fotelach. To bardzo ważny głos, bo już zaczynałam w nie wątpić, a jednak bardzo chcę je jutro kupić:D Buziaki:hug:

Edytowane przez MagdaZZZ

Widziałam i baaaardzo dziękuję http://forum.barcis.pl/images/smilies/kwiatek.gif

A co tam słychać u Ciebie, Aguś? Jak wykończeniówka?;)

Bardzo proszę :hug:

Wykończeniówka idzie dobrze i zgodnie z planem, prawie ;) Na razie bez spektakularnych efektów. Ale strych ocieplony i ma podłogę, będzie tam świetny schowek :) Ściany wygładzone, elektryka poprawiona, schody wypoziomowane( mamy betonowe, ale stopnie były zaciapane). Taras wylany.

Teraz dopiero zacznie się robić ciekawie ;) :lol2:

Teraz to prawdziwa jazda będzie:lol2: Żartuję- teraz to najfajniejsza i najprzyjemniejsza część:lol2: I chyba też najbardziej kosztowana niestety:bash:

Będą jakieś foty, Aga?:hug:

Rzeczywiście najprzyjemniejsza :) Wkońcu można zobaczyć efekty swojej pracy nad stylem. Mam nadzieję,że się nie rozczaruję :rolleyes: Im więcej czasu mija tym więcej wątpliwości, że może trzeba było inaczej wybrać :bash: Ja jakos sobie to wszystko układam w całość, ale moja połówka, wogóle:no: :lol2:

W sumie wszystko już kupione/zamówione.

Więc tak: na piętrze wszędzie będzie wykładzina- ma być mieciutko, komfortowo i cicho. Dodamy więc podkład z pianomatu i będzie mega komfort :yes: Wszędzie będą beże. W sypialni bardzo jasna "włochata" w holu z krutszym włosem. A u dzieci typu boucle, ma być trochę marynistycznie :)

1CADDDPF1.jpg

Aguś :hug:foty będą, jak już będzie co pokazać, na razie jeszcze są tynki i betony. Ale juz niedługo...:wave:

Więc tak: na piętrze wszędzie będzie wykładzina- ma być mieciutko, komfortowo i cicho. Dodamy więc podkład z pianomatu i będzie mega komfort :yes: Wszędzie będą beże. W sypialni bardzo jasna "włochata" w holu z krutszym włosem. A u dzieci typu boucle, ma być trochę marynistycznie :)

1CADDDPF1.jpg

piątka:D - u mnie też wykładziny w sypialniach będą królować;)

Chciałabym jakąś wizualkę pokazać, ale nie mam czasu tego wszystkiego poskładać w kolaż. I tak FM pożera mi dużo czasu... ;)

Może spróbuję tak, jak już pokoje będą pomalowane powklejam meble i dodatki...

A na razie pokażę łazienkę dzieci. Jeszcze to surowo wygląda i nie wszędzie są fugi, ale wierzę w waszą wyobraźnię ;)

IMAG0246.jpg

IMAG0247.jpg

W sumie ma nowoczesny styl, tylko biała płytka z "dziurkami" łączy ją z resztą domu

white2.jpg

Po prawej stronie, przed wanną będzie jeszcze wstawiona kabina, a po lewej duża umywalka z szafką i oczywiście lustro :)

image_func.jpg

teraz trzeba 'udomowić' i dołożyć dzecięce akcenty, które kiedyś zmienimy na bardziej dorosłe ;)

Podoba mi się podłoga i to, że jest jaśniutko w środku. Lubię kiedy do łazienki wpada dużo światła :wiggle:.

Kolorystycznie nie moja bajka ale wydaje mi się, że masz dość fajny układ w środku łazienki :yes:

To co mi się nie podoba to narożnik wanny - co jest w tym miejscu?

Super wyszło!!!:D Bardzo mi się podoba:yes:

Dzięki Madziu twoje zdanie jest dla mnie bardzo cenne :hug:

Podoba mi się podłoga i to, że jest jaśniutko w środku. Lubię kiedy do łazienki wpada dużo światła :wiggle:.

Mi też bardzo na tym zależało, bo łazienka jest mała i jeszcze skos...ale się udało :wiggle:

Kolorystycznie nie moja bajka ale wydaje mi się, że masz dość fajny układ w środku łazienki :yes:

To co mi się nie podoba to narożnik wanny - co jest w tym miejscu?

W tym miejscu jest chromowana listwa.Ze względu na to,że płytki są twarde i szkliwione, trudno je było szlifować i szkliwo na brzegach odpryskiwalo(podobno;)) kafelkarz doradził nam listwę. W tej łazience mnie to nie razi, bo dodatki chromu będą przy kabinie i bateriach.

Trudno mi tak naprawdę ocenić, czy nas naciągnął, bo mu się zwyczajnie nie chciało szlifować i miał łatwiejszą robotę...czy rzeczywiście było jak mówił. W sumie przyklada się do roboty i nie mogę narzekać.

Aguś śliczne początki.:yes::D Łazienka dzieciaczków fajnie się zapowiada, jasna i z pomysłem. Dodatki będą granatowo-niebieskie?

Dzieciowa wykładzina również bardzo oryginalna:)

My się nie zdecydowaliśmy na wygładzinę na piętrze w sypialniach, chociaż pierwotnie był taki zamysł. Na pewno z wykładziną jest przytulniej, ale trochę się napatrzyłam na te domy w wykładzinach jak byłam w Anglii- tam kładą ją nawet w łazience:jawdrop:

U nas ze względu na podłogówkę mogłaby być tylko na specjalnym podkładzie i raczej cienka, także sama widzisz, że odpada.

Puchatej bardzo Ci zazdraszczam:yes::D

Tak myślałam, że listwa. Nie znoszę tego w łazienkach - szczególnie tych plastikowych. Jak aluminiowa to spoko, zwłaszcza że dojdą jeszcze takie elementy. Jasniuutko jest :yes: i to jest super!

Kafle szlifuje się tam gdzie nie ma szkliwa - po "wewnętrznej stronie" pod odpowiednim kątem ;) da się to zrobić w zasadzie w każdych jednych, ale lepiej że zrobił tak jak umiał niż miałby Wam coś zepsuć i narażać na dodatkowe koszty :).

Aguś :hug: dzięki, bardzo się cieszę, że ci się podoba :lol2: :) Bardzo mi zależało na tym, żeby nie była za poważna. Wkońcu to chłopaki i psoty-chociaż kochane;) :lol2:

Więc miała być nieco zwariowana.

Myślałam o marynistycznych dodatkach w granacie i bieli, może odrobinkę czerwieni. Ale nie jestem pewna, czy granat tam pasuje, jak myślisz?

Rozumiem cię jeśli chodzi o wykładziny. Moi rodzice też to przerabiali. Tyle, że u nich podłogowe jest tylko na dole. Ale za to po sezonie grzewczym, można sobie jakiś puchaty dywan położyć ;) Ja mam teraz u siebie deskę barlinecką i nie mogę znieść hałasu :bash: Marzę o cichutkiej miłej podłodze w sypialniach. Kocham też drewno i kamień i to będę miała na dole. Z wyjątkiem pokoju tv, tam też wykładzina :)