Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Home in my own way

Recommended Posts

• Odpowiedzi 567
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a jak;) no chciałoby się aguś mieć na imię, oj chciałoby się dołączyć do tego kółka wzajemnej adoracji;):lol2:

Jesteś przyjęta, Madziuś:D:D

Aga, podrzucam jakieś linki, może wyszperasz coś dla siebie...;)

http://www.colonialinteriors.net/

http://www.oldhouseonline.com/colonial-revival-interior-design/

http://www.weranda.pl/aranzacje/salon/6034-meble-kolonialne

Dzięki dziewczyny, każda stronka się przyda. Zawsze może chociaż jakiś malutki element zainspirować. Z tych wszystkich stronek Farma Kolonialna ma zdecydowanie najciekawszą galerię i najbardziej zbliżona do moich wyobrażeń o moim domu :yes: :cool:

Pokażę później na jakie meble już choruję :)

Yokasta smacznego :) To jest ciasto pewniak,musi się udać :stirthepot::)

No i dajcie znać jak wam smakowało. A jeśli macie życzenie to truskawki z powodzeniem można zastapić dowolnymi owocami :yes:

Dziewczyny mam jeszcze pytanko, czy macie jakieś doświadczenia z tapetami?

U mnie wyszły mikroszparki na łączeniach. Ale przy ciemnym tle to niestety z bliska widać, a przy jasnej na łączeniach tapeta jest lekko ciemniejsza, jakby przybrudzona. To tez nie jakoś mocno, ale jednak. Ja mam obawę,że facet mi to spartolił. On oczywiście twierdzi, że "inaczej sie nie da..."

Edytowane przez aga_domatorka

Przy jasnej pewnie jest tak, bo jest robiona na zakładkę może? Wtedy na łączeniu ciemniejszy pasek się robi.

Z ciemnymi nie miałam niestety do czynienia :no:

Nie :no: na zakładkę nie jest. Parę razy już widziałam w różnych domach,że wyszło jak u mnie. Ale zdaje mi się, że to jakiś błąd w sztuce:confused:

Edytowane przez aga_domatorka

ej no, masz tapety i się jeszcze nie pochwaliłaś:mad: dawaj zdjęcia, i to już;)

ja doświadczenia z tapetami nie mam (jeszcze;)), ale wiem, że się wścieknę jak jakieś szparki będą:lol2:

Foty już są, można komentować ;) A co do szparek, to ja myślę,że oni ją troszkę naciąglęli jak była wilgotna, a jak wyschła to się z powrotem do swoich rozmiarów skurczyła. Szparki są mikro, ale przy ciemnej tapecie to jednak z bliska (ok. 20 cm) widać.

Edytowane przez joliska
;)

Ja tam nic nie widzę :lol2: świetnie wyglądają. Wasza sypialnia przypomina mi kształtem naszą gościnną :yes:

Gdybyś zobaczyła, to by znaczyło, że jest bardzo źle ;). Z daleka nie widać, tylko jak się z bliska przyjrzy. gdyby nie to,że to ciemna tapeta to pewnie byłoby bez znaczenia.

Aguś- najpierw info-zrobiłam cisto z Twojego babcinego przepisu i wyszło pyszne:D Szybka fotka jest u mnie, zrobiona zaraz po wyjęciu z pieca:yes:

A teraz Twoje tapety-obie piękne:yes: szczególnie ta w pokoju TV cudo:jawdrop:

My kładliśmy tapetę, tzn mój luby, nasze są na fizelinowym podkładzie, ale żadnych mikro- szparek nie mamy i wiem, że nie powinno ich być. Facet od tapet ewidentnie zrobił Ci fuszerkę i powinnaś się z nim targować przynajmniej o koszty robocizny. Szkoda zrywać całą tapetę.

Moja kuzynka miała podobny problem z tapetą, też "fachowiec" jej kładł i malusieńkie szparki powstały. Rozwiązali to w ten sposób, że zostały zamalowane jakąś farbką w identycznym kolorze i kompletnie nic nie znać. Nie wiem czy się odważysz na taki krok?:(

Aguś, dzięki za pochwały. Na tle tej tapety w pokoju tv, stanie długa szafka w stylu kolonialnym. Myślę, że to dla niej piękne tło będzie.

Co do tapet będę dziś z gościem o nich rozmawiać. Szczerze mówiąc trochę się stresuję. Mam jeszcze 9 rolek tej beżowo- czarnej do położenia i już nie wiem czy facet da radę ją dobrze położyć. Gość jest z tych co mają o sobie duuuuże mniemanie. Jeśli błędy mają się powtórzyć to niech już nic nie robi.

Dam znać popołudniu, jak poszły negocjacje.

Orientujecie się, ile średnio kosztuje położenie tapety?