aga_domatorka 06.06.2011 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Dziewczyny potrzebuję pomocy! Muszę już ostatecznie zdecydować jak montować listwy przysufitowe w salonie. Problem jest w tym, że nie wiem jak byłoby lepiej Listwa w rogu, karnisz pod listwą Czy karnisz do sufitu, zabudowany listwą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 06.06.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Głos oddaję na wersję nr 2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 06.06.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Jeśli listwa odpowiednio wysoka to wersja 2 pięknie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 06.06.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Witaj Aga ! Podglądam od dłuższego czasu i bardzo mi się podoba zwłaszcza ,że mamy tą samą inspirację kuchenną :)Jeśli chodzi o listwy to ja jestem za karniszami na suficie.Bardzo,bardzo lubię to rozwiązanie. U siebie też takie planuję .Może wiesz jaka ma być odległość okno-karnisz -listwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 06.06.2011 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Moja listwa ma 8 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 06.06.2011 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Witaj Aga ! Podglądam od dłuższego czasu i bardzo mi się podoba zwłaszcza ,że mamy tą samą inspirację kuchenną :)Jeśli chodzi o listwy to ja jestem za karniszami na suficie.Bardzo,bardzo lubię to rozwiązanie. U siebie też takie planuję .Może wiesz jaka ma być odległość okno-karnisz -listwa. Witam serdecznie Miło mi,że się wkoncu ujawnilaś Ciekawe jaki będzie finał naszych inspiracji U mnie odległość zredukowałabym do minimum. Okna w salonie gdzie planuję te listwy to wyjścia na balkon (nie ma parapetów, grzejników, niczego co wymagałoby odsuniecia karnisza od ściany). Myślałam też o roletach rzymskich i wtedy rozwiązanie nr 2 wydaje mi się najlepsze, bo byłoby miejsce, żebyje zwinąć i otworzyć okno. To są te okna: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 06.06.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Rozwiązanie nr 2 - uwielbiam:) U ciebie mogłoby super wyglądać, bo masz dużo okien (a moim zdaniem to warunek takiego zastosowania listw przysufitowych). Ale obawiem się, że 8 cm, to troche za mało:roll: Podsuwam kolejne rozwiązanie - takie mam w obecnym mieszkaniu, z którego pochądzą zdjęcia: http://i3.fmix.pl/fmi1597/0548b86a00081d6c4decaa62/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi360/5ccaf0e0001179194decaa79/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi2955/2a23ee01001f29124decaa8e/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 06.06.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Zdecydowanie propozycja nr 2, jest bardzo ciekawa, świetnie wygląda. Ale tak jak piszą dziewczyny 8 cm to trochę mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 06.06.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Aga, wersja druga - taka szlachetna. By the way, skąd to boskie zdjęcie??? Zdradź proszę!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 06.06.2011 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Rozwiązanie nr 2 - uwielbiam:) U ciebie mogłoby super wyglądać, bo masz dużo okien (a moim zdaniem to warunek takiego zastosowania listw przysufitowych). Ale obawiem się, że 8 cm, to troche za mało:roll: Dzięki . Przyjrzę się temu jeszcze:roll:. Ładne to twoje mieszkanko! Mąż po mnie dzwoni...lecę. Jade na budowę rozstrzygać sprawy z tapetami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.06.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Aga, zrezygnuj z faceta, jeżeli ma tak dalej kłaść tapety. Nie mam pojęcia ile kosztuje 1m2 jej położenia. Może dziewczyny Ci podpowiedzą Co do listew przysufitowych- wersja druga to klasyk, ale zobowiązujący. I 8 cm to stanowczo za mało- na zdjęciu jest ok. 20-25cm. Jeżeli zostają te 8 cm, to zrób wersję nr 1- też jest piękna:D Trzymam kciuki za negocjacje z tapeciarzem:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 06.06.2011 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Wydaje mi się że karnisz od okna ok 20cm a listwa od karnisza to chociaż 10cm żeby materiał swobodnie wisiał i ładnie się układał podpięty bo inaczej listwa będzie go uciskała i brzydko to wygląda .Też mam duże okna 360 cm fiksy wyjście na balkon obok.A listwa mus być szersza. Może można ją wymienić albo zamontować w innym pokoju:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 06.06.2011 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 (edytowane) Dobra baby kochane, już jestem. Madziu nie zdążyłam wczesniej podziekować gorąco: za wkręt na wtoim wątku i foty z twojego mieszania. Dzięki, dzięki, dzięki bogumil -Beato witam cię serdecznie i dziekuję za głos. aniu, foty gdzieś z netu wyłowiłam do swoich inspiracji, nie pamiętam już skąd, niestety. EDIT: zanlazłam http://www.weranda.pl/domy-i-ogrody/mieszkania/klasyczne/13199-apartament-w-pruskich-koszarach Maja drzwi i lampy w moim stylu Pokazaliśmy facetowi co nam się nie podoba. On stara się być miły i cierpliwie tłumaczy, że: a to temperatury wysokie suszą za szybko tapetę, a że jak kładli to było idealnie, i to brzegi są białe...kosmos Ja wiem że o kant d. te jego tłumaczenia.... Nie wiem co dalej, ewidentnej tragedii nie ma...musimy się z tym przespać. Problem w tym,że facet miał do końca tygodnia jeszcze listwy i tapetę położyć w salonie. Gdzieniegdzie coś podokańczać i miał się już zwijać. My w połowie miesiąca mamy zaplanowany 2 tyg. urlop. Aguś gdybym mogła wykańczać w spacerowym tempie...ale teraz szukanie kogoś nowego, znów w ciemno, koszmar Mieliśmy zamknąć już ten etap wykańczania i jak wrócimy montować podłogę w salonie i holu, kuchnię i drzwi. Mówię wam mam już czasem dość! Z listwą jest tak: sama wysokość od sufitu to 8 cm, a wysokość profilu-tego ozdobnego przodu to 12 cm. Tak sobie myślę, że świetnie by też wyglądała z roletami rzymskimi,co? Mi sie bardziej pooba wersja nr 2. Tylko to listwa faktycznie jak na całą scianę jest za niska. Ale też myślałam o takim rozwiązaniu, jak na wizualkach MadziZZZ,tj. wersja zmodyfikowana, czyli karnisz na suficie zabudowany i za nim wracamy listwą do ściany.To rozwiązanie może już nie wymaga tak wysokiej,20-to centymetrowej, listwy? Edytowane 6 Czerwca 2011 przez aga_domatorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 06.06.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 aguś, ja mam tak nie tylko na wizualkach, ale i w praktyce (już) świetnie to wygląda:yes: tylko, że ja mam listwę wysokości ok. 6 cm, a do tego sufit podwieszony na 12 cm (razem jest 18 cm). A u Ciebie to już sama nie rozumiem ile w końcu jest;) Ale wydaje mi się, że takie rozwiązanie byoby dobre:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 06.06.2011 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 aguś, ja mam tak nie tylko na wizualkach, ale i w praktyce (już) świetnie to wygląda:yes: tylko, że ja mam listwę wysokości ok. 6 cm, a do tego sufit podwieszony na 12 cm (razem jest 18 cm). A u Ciebie to już sama nie rozumiem ile w końcu jest;) Ale wydaje mi się, że takie rozwiązanie byoby dobre:yes: Widziałam twoje -są piękne, ale moje już takie wysokie nie będą, no i nie mam podwieszanego sufitu. Wklejam rysunek,będzie łatwiej Mi ten wymiar 11,3 w realu parę mm większy się wymierzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 06.06.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Tak czułam aga, że ten wymiar podajesz... Niestety, w tym wypadku naważniejsza jest wysokość listwy (tu jest 8 cm), bo to ten parametr wpływa na to, w jakim stopniu listwa będzie przysłaniać karnisz i zasłony. Ale ja bym zaryzykowała;) Tylko wg mnie powinnaś zrobić takie "skrzynki" na karnisze przy oknach, a potem iść normalnie po ścianie. (czyli tak jak u mnie;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 06.06.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 PS śliczne te listwy wybrałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 06.06.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Przypełzłam! Fajnie tu...no to dodaje do subskrybcji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.06.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Listwy śliczne rzeczywiście, Aguś i może faktycznie zrób, tak jak radzi Madzia Co do tapety, to... mogę tylko współczuć. Chyba jednak nie będziecie zrywać? Rozumiem, że goni was czas i do tego urlopy... ale czasami pośpiech jest złym doradcą. Przemyślcie sprawę, może wymyślicie jeszcze jakieś rozwiążanie? Facet od tapet trochę bajdurzy, w tak krótkim czasie od położenia szpary nie mogły powstać. Chyba, że miał złą technikę-niezgodną z rodzajem tapety i malował klejem tapetę, zamiast ścianę lub odwrotnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 07.06.2011 05:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Tak czułam aga, że ten wymiar podajesz... Niestety, w tym wypadku naważniejsza jest wysokość listwy (tu jest 8 cm), bo to ten parametr wpływa na to, w jakim stopniu listwa będzie przysłaniać karnisz i zasłony. Ale ja bym zaryzykowała;) Tylko wg mnie powinnaś zrobić takie "skrzynki" na karnisze przy oknach, a potem iść normalnie po ścianie. (czyli tak jak u mnie;)) Tak właśnie zrobimy Facet nie robi skrzynek z kg, tylko montuje listwy do karniszy z profilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts