Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Home in my own way

Recommended Posts

• Odpowiedzi 567
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aguś dziękuję :hug: Jak już ten łuk stanął, to go sobie nie mogłam wyobrazić inaczej wykończonego :yes:

Ach, urlop fantastyczny. Przez 2 tyg. nie dzwoniliśmy na budowę. Odpoczęliśmy psychicznie, a w słonku doładowaliśmy akumulatorki ;)

Witam, inspiracje są super.Biała kuchnia -moja wymarzona(chodzi o kolor).Zapowiada się pięknie.Mam pytanie odnośnie frontów kuchennnych-z czego będą zrobione (nie dojrzałąm nigdzie na wątku) i jeśli mdf-to lakierowny,oklejany.Dopytuje się,bo jestem na etapie szukania wykonawcy mojej kuchni i muszę zdecydować.Jeśli można to na ile około wycenili taką kuchnię?(można na priv).Ja mam jedna wycenę-lekko kosmiczną(ale może to standard).Pozdrawiam.Magda

Cześć Magda :welcome:

Moje fronty będą z lakierowanego mdf-u. Żadnej okleiny ci nie polecam, jeśli kuchnia ma służyć na lata, i jeśli oczywiście finanse na to pozwalają. Moje są z 8 letnią gwarancją na lakier. Jeśli myślisz o drewnianych frontach to koniecznie dobrej jakości. Ja uznałam, że jak mają być białe to szkoda dokładać do drewnianych, żeby to drewno potem i tak zamalować ( takie moje osobiste odczucie).

Jeśli chodzi o koszty to cenę podnoszą: narożne szafki, szuflady, mechanizmy, carga, lakier połysk (to dodatkowe 10%) i wszystkie ozdobniki: korona, listwy, pilastry. Powiem ci tak: moja kuchnia na starcie była wyceniona na 18 tyś ( meble-mam dużo szuflad, tandemboxy,segregator na śmieci, barek z litego dębu, lakier mat). To tyle ile kosztowałaby kuchnia z Ikea (liczyłam robiąc projekt, tak dla porównania). Jeśli chcesz zmniejszyć wydatek, może da się zredukować któryś z tych większych kosztów.

Aniu :) (nawet bym nie pomyślała, że coś nie tak ;) )

Edytowane przez aga_domatorka

Aguś dziękuję :hug: Jak już ten łuk stanął, to go sobie nie mogłam wyobrazić inaczej wykończonego :yes:

Ach, urlop fantastyczny. Przez 2 tyg. nie dzwoniliśmy na budowę. Odpoczęliśmy psychicznie, a w słonku doładowaliśmy akumulatorki ;)

Nie ma za co:D Bardzo dobrze, że nie dzwoniliście na budowę w czasie urlopu. Trzeba kiedyś odpocząć:yes:

To kiedy przeprowadzka?:lol2:

Aga to Twoje budowanie to chyb ajedno z najbardziej ekspresowych na tym forum i jakże udane zarazem :yes:

Zgadzam się z anbamą, Aguś:yes::D

Podłoga jest po prostuprze-pię-kna:lol2: Nie mogę się doczekać kuchni:yes:

Tobie też miłego weekendu i szybkiej przeprowadzki:hug:

Długo mnie nie było.

Sprawy się niestety skomplikowały i już mi się nawet gadać o tym nie chciało. Kuchni na razie nie będzie :cry:. Przeprowadzka przesunie się o miesiąc :bash: Czuję sie teraz dokladnie tak :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :cry:

Ręce mi opadają, wszystko już było przygotowane...niestety nie wszystko od nas zależy.

Edytowane przez aga_domatorka

Ojej Aguś, strasznie mi przykro z powodu opóźnienia...:hug:

Ja myślałam, że Ty się pakujesz i dlatego Cię nie ma a tu taki klops:mad::mad:

Co to za firma, która opóźnia Ci kuchnię o miesiąc? Mam nadzieję, ze wyegzekwujesz jakieś kary, bo to jest do niczego nie podobne, żeby tak traktować klienta:spam:

Drzwi są cudne pod każdym względem. Szyk i elegancja:yes::D

Ale Twój aniołeczek cudniejszy:lol2: Piękny masz kolorek na ścianie na ostatnim zdjęciu. Szkoda, że mam już wszystko pomalowane:p

Co to za firma, która opóźnia Ci kuchnię o miesiąc? Mam nadzieję, ze wyegzekwujesz jakieś kary, bo to jest do niczego nie podobne, żeby tak traktować klienta:spam:

Dzięki Dziewczyny :hug:

Firma od kuchni jest ok. Nawaliły finanse, a konkretniej moi klienci. Najważniejsze, że to jedynie opóźnienie :rolleyes:

Firma od kuchni jest ok. Nawaliły finanse, a konkretniej moi klienci. Najważniejsze, że to jedynie opóźnienie :rolleyes:

No szkoda, ale dobrze, że firma okazała się Ok. Aga, nie ma tego złego...

Miesiąc to nie tak długo i Magda ma rację, że że zdążycie się przeprowadzić jeszcze w lecie:yes::D

No, znam temat opóźnień w płatnościach za zlecenia od podszewki:mad:

Ale Aga, głowa do góry, bo

-masz cudną podłogę

- piękną stolarkę drzwiową

- fantastyczną kuchnię w niedalekiej realizacji

- a przede wszystkim blond cudo z ostatniego zdjęcia:)

Ot co!