Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Home in my own way

Recommended Posts

• Odpowiedzi 567
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

o mamuniu, AGA, jakie wnętrza!!!!

Ania Orłowska ma świetny styl. I w wizażu, i dekoratorstwie.

No to czekamy na dalsze foto-newsy od Ciebie.

Czy ja dobrze widzę, że masz białe schody????

Na newsy niestety jeszcze trzeba poczekać. Na razie za wiele się nie dzieje. Luby uzupełnia listwy po montażu drzwi, a ja sprzątam łazienki, myję okna itd.

O, całkiem zapomniałam- jutro montaż balustrady na schodach :lol2:

Schody są jaśniutko beżowe :)

Aguś no nie przejmuj się...kanapy tak zaraz nie kupię. Najpierw się przeprowadzimy, potem ostatecznie podliczymy i dopiero będę wiedziała, czy w najbliższym czasie będziemy mogli sobie na meble do salonu pozwolić :yes: A ja przejażdzałam, po drodze na wakacje, obok Farmy w Wawie...ale byłam w podróży i późna pora była...:bash: Jak będziesz miała okazję :yes: :) ...a może oni też próbki wysyłają. Zadzwonię i wypytam :)

Aguś, jak będę miała okazję to pamiętam o Tobie i dam Ci znać:yes::D

Mieszkanko Ani Orłowskiej suuuperrr...:rolleyes: Ciekawe skąd jest ten chesterfield, bo chętnie bym taki u siebie widziała, tylko w innym kolorze:yes:

Zasłony widać, że są z tafty, piękne, choć jedna z forumek Beauty też takie zrobiła i nie jest do końca zadowolona, bo nie wolno tej tafty dotknąć wilgotną ręką, bo zostają plamy:( Ja się cały czas waham między taftą a aksamitem:D

Aguś, jak będę miała okazję to pamiętam o Tobie i dam Ci znać:yes::D

Mieszkanko Ani Orłowskiej suuuperrr...:rolleyes: Ciekawe skąd jest ten chesterfield, bo chętnie bym taki u siebie widziała, tylko w innym kolorze:yes:

Zasłony widać, że są z tafty, piękne, choć jedna z forumek Beauty też takie zrobiła i nie jest do końca zadowolona, bo nie wolno tej tafty dotknąć wilgotną ręką, bo zostają plamy:( Ja się cały czas waham między taftą a aksamitem:D

Dzięki Aguś :hug: Będę bardzo wdzięczna :D Chość wyglada na to, że prędzej czy później bedziemy misieli sie sami pofatygować, bo w domowym rankingu ta sofa z Farmy zwycięża i... męski fotel oczywiście ;)

A chesterfield A. O. jest z Almi Decor :)

Tafta jest piękna, ja miałam zamiar uszyć lniane zazłony, ale teraz się waham. No i koniecznie takie mocno maszczone zrobię :yes:

Aksamit też jest piękny :yes:,choć dość ciężki. Tafta lżejsza i chyba mniej zdominuje wnętrze :)

Dzien dobry z kawa ;)

Miłość do Chesterfielda podzielam, :)

ja rowniez kocham chesterfieldy i mam w planie takowy zakup i nie wiedzialam nawet ze sa na allegro w tak przystepnej cenie :)

Dla mnie najpiękniejsze Chesterfieldy jakie kiedykolwiek widziałam, to te pokazane kiedyś przez Darcy:

z australijsiej strony;)

Magda to samo sobie wczoraj pomyslalam :) ta sofka jest piekna, taka ... inna.. moze te nozki dodaja jej uroku, bo ja znam chesterfieldy stojace "bezposrednio na podlodze" i juz sie nawet zastanawialam jak takowe stopki by zamontowac hihi ;)

Nieśmiało planuję zakup kanapy do salonu. Od dawna wiem już jaka będzie...zakochałam się od pierwszego wejrzenia ;)

Mięciutka, alsamitna i szara...chesterfield

size_478.jpg

Aga_domatorka czy ta sofka jest w PL dostepna?

U Ani Orloweskej jest cudnie, zakochalam sie w firanach i tym wielkim lustrze, wiecie gdzie mozna takowe kupic?

Te firany to tafta czy surowy jedwab... hmmm ?

Spadam na zakupy, ale jesli pozwolicie to jeszcze wpadne na pogaduchy do klubu chesterfieldek ;)

pozdrawiam, gosia

Etam, to ja szybciutko dodaję kolejny news,a nikt nic nie pisze :(

Zawiedzione jesteście?

Gdzie tam zawiedzione:no: Aguś, barierka jest śliczna:yes: Ja uwielbiam kute, zresztą wiesz...:lol2:

Zamąciłaś mi w głowie tymi chesterfieldami i zaczynam się nad nimi zastanawiać... Mnie się podobają od zawsze, ale nie wiedzieć czemu lubemu nie bardzo. Ale ja go jeszcze przekonam- ma się tą silę perswazji:D:lol2:

Dzięki dziewczyny za miłe słówka :hug:

Bardzo chciałam, żeby było oryginalnie. A jak mój luby zarządził 'nie drewniane' schody,to było oczywiste, że oryginalnie będzie :yes:

Foty, no wiem, że dobre nie są :( Zrobione komórką przy marnym świetle. Światła na razie nie mamy, bo Energa zmienia przyłącza i wszyscy będą szczęśliwi, jak wyrobią się w 2 m-ce. Czyli skończą za ok.3 tyg. Jak tylko będę mogła zrobię lepsze :yes:

Gosiu76 miło mi cię przywitać w naszym gronie :) Sofa jest ze sklepu http://www.farmakolonialna.pl :) Co do zasłon zgadzam się z agawi, że są z tafty :yes:

Gdzie tam zawiedzione:no: Aguś, barierka jest śliczna:yes: Ja uwielbiam kute, zresztą wiesz...:lol2:

Zamąciłaś mi w głowie tymi chesterfieldami i zaczynam się nad nimi zastanawiać... Mnie się podobają od zawsze, ale nie wiedzieć czemu lubemu nie bardzo. Ale ja go jeszcze przekonam- ma się tą silę perswazji:D:lol2:

Pracuj kochana, pracuj :lol2:

Mój luby nie każdego chesterfielda zaakceptuje, ale akurat ten z Farmy mu się podoba ;):lol2:

A jeśli nie chesterfield, to co bierzesz pod uwagę, Aguś?

Madziu,twojego risotto to już nie wypada nie spróbować ;):lol2:

Edytowane przez aga_domatorka

Mam ostatnio świra na punkcie "lawendowych" dodatków ;) (-do kuchni, łazienki lub ogrodu).

Co myślicie o takiej donicy? Posadziłabym w niej zioła i postawiłabym na parapecie kuchennego okna :yes:

EP16028LN3.jpg

Znalazłam też:

Dozownik na płyn do zmywania z miejscem na gąbkę

ZF10X00313.jpg

Zegar

HLC293075.jpg

itd.

2003001R-5.jpg

HK08091BR.jpg

FWS49-P9.jpg

FWS51-P9.jpg

Pracuj kochana, pracuj :lol2:

Mój luby nie każdego chesterfielda zaakceptuje, ale akurat ten z Farmy mu się podoba ;):lol2:

A jeśli nie chesterfield, to co bierzesz pod uwagę, Aguś?

Będę!:lol2: Aga, na razie nic nie mam na oku, jeżeli chodzi o sofy...:( Wybór jest marniutki szczerze mówiąc...

Podoba mi się jeszcze jedna z Farmy, może widziałaś?

http://www.farmakolonialna.pl/produkt/571

Aaa lawendowe dodatki cudne, pomysł z tą donicą i ziołami jest bardzo dobry moim zdaniem:)

Jeszcze wracając do sof, to Ci pozaśmiecam:lol2: Widziałam kilka fajnych w Wobeline (również chestery);)

http://www.wobeline.pl/c/pl/21_82/2/1/0/long/sofy.html

http://www.wobeline.pl/photo/product_big/3/3/7/1_337d4930a12a.jpg

http://www.wobeline.pl/photo/product_big/2/c/1/1_2c154d9581a6.jpg