Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Home in my own way

Recommended Posts

• Odpowiedzi 567
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pokażę wam, jaka kuchnię sobie wymyśliłam. Ułożona jest w kształcie litery U, z półwyspem od strony jadalni i salonu.

Na półwyspie będzie kuchnia i okap wyspowy.

13260_1294672974.jpg

Interior_White_Kitchen_009449_.jpg

Barek będzie wyższy niż blat z kuchnią. Tak jak tu:

38_wloskie_kuchnie.jpg

Ogólnie image szafek taki:

38342.jpg

Fronty białe (a dokładniej kremowe, ale takie jaśniuteńkie, jakby złamane beżem), blaty z czarnego kamienia, barek z ciemnego grewna.

ijgwg.jpg

Edytowane przez aga_domatorka

Fajnie ,że macie duży pokój dzienny...a końcu używany jest najwięcej.Jedynie zastanawiałabym się nad otwartą kuchnią .Miałam tak w starym domu i niestety nie sprawdziło się .Hałasy z kuchni,zapachy przeszkadzały reszcie domowników w oglądaniu np.tv. Poza tym ja nie lubię jak przychodzący goście patrzą mi na ręce ,no chyba ,że lubicie gotować razem...Nad olejowaną podłogą w kuchni zastanów się dobrze.Jest trochę przy niej pracy,wbrew pozorom.A przeszklenia?cudne

Bardzo mi się podoba Wasz projekt :)a powierzchnia myślę że w sam raz dla czteroosobowej rodzinki bo taką chyba masz?

Okna rzeczywiście boskie i pomyśleć że ja się dałam przekonać żeby swoje pozmniejszać :eek:

Dzięki anbama :)

Zgadza się 2+2. Ja w mniejszości, zdominowana przez facetow;)

Projekt superasty....i teraz można się wyżywać wnętrzarsko....:wiggle:

Okana zajefajne u mnie też są wielgachne okna, ale jest jeden malutki, taki drobny problemik z tymi oknami.......... MYCIE ;):lol2: i to jest ten jeden szczegół ,którego nie lubię w moich wielgachnych oknak ....ale ogólnie jak Ty UWIELBIAM JE ....:D to światło ,które wpada i ten deszcz, który zlewa się po szybach....

Edytowane przez Juszczakówka

Dzięki anbama :)

Zgadza się 2+2. Ja w mniejszości, zdominowana przez facetow;)

No to witam w klubie ;) u mnie tak samo. A tam........ zdominowana to raczej oni zdominowani;)

Właśnie ze względu na ich wszędobylskie bałaganiarstwo nie mam otwartej kuchni bo taki pedant jak ja by tego bałagany nie przeżył. U nas akcja sprzątanie zaczyna się 10 min przed moim powrotem. A jak jeździłam w weekendy do szkoły to sprzątali w niedzielę na godzinę przed moim powrotem ...... te moje chopy:bash:

Kuchnie śliczniutkie.... wszystkie

A co do praktyczności ja się uparłam na gres polerowany chociaż wszyscy mi go odradzali nawet sprzątaczka w sklepie z płytkami ;) I mam, dalej mi się podoba chociaż fakt trochę więcej uwagi potrzebuje :yes: Dzisiaj też bym go położyła. To już chyba tak jest że ładne nie rzadko idzie w parze z praktyczne.

Edytowane przez anbama

Projekt kuchni "się robi" będzie w przyszlym tygodniu :) Jak tylko będę go miała to wam pokarzę. :)

Deski sobie wymarzyliśmy, będziemy pielęgnować i dopieszczać,żeby nas cieszyły ;)

Jak wybralismy Chapela, to się okazało,że wśród znajomych też leży :yes: Jedni mają go w kuchni i mówią,że jest ok. Trzeba tylko szybko ścierać mocno barwiące rzeczy, jak jagody, wino,czy barszcz. Damy radę:yes: W sklepie, gdzie kupowalismy podłogę, mają Chapela przy ladzie. Ludzie chodzą tam w butach, moczą i brudzą piaskiem, a decha wygląda ekstra:yes: Ale Chapel ma to do siebie,że jest już stary, zanim my go postarzymy i w tym uroda tych desek ;)

O otwartą kuchnie się nie martwię. Teraz mamy taką i bardzo nam to pasuje. Ale z oglądaniem tv masz rację Beauty, dlatego telewizor wyląduje w drugim pokoju. My w zasadzie w ciagu dnia nie oglądamy tv, wolimy cieszyć się spokojem. Jedynie dzieciaki czasem, jakąś bajkę obejrzą (wiecie o co chodzi ;) elektroniczna niania,czasem nas odciąża, niestety). Ale jak oni oglądają w drugim pokoju,to my tym bardziej cieszymy się spokojem. A z drugiej strony, jak już są z nami to mamy 'siebie dla siebie' :)

A co myślicie o frontach? Połysk, czy mat?

Witaj Ago,

Baardzo przyjemny projekt i bardzo ładne inspiracje. Wg mnie, błyszczące fronty wyglądają dobrze tylko w nowoczesnych, gładkich kuchniach. Na inspiracjach masz fronty tradycyjne, frezowane i chyba wszystkie bez wyjątku są matowe. Jeśli planujesz kamienny blat, to one są błyszczące i to wystarczy.

A co do otwartej kuchni, to od pokoju dziennego jest oddzielona jadalnią, więc nie powinno być problemu. To nie to samo co aneks kuchenny w bloku.:)

obawiam się, że u mnie byłoby to samo, a jeszcze nie zapomnijmy o naszych kochanych brzdącach i tu byłoby gorzej ;)

U mnie największy problem jest pod stołem :D A i my dorośli też czasem rozrabiamy :lol2:

nihiru Dziękuję i witam u siebie :)

Edytowane przez aga_domatorka

Matko kochana chwilkę mnie nie było, a tu tyle nowości :lol2:

Aga- za pamięci ja też stawiam na mat;)

Kuchnia zapowiada się pięknie- deski, no cóż wyjdzie Ci w praniu czy są praktyczne czy nie. Zawsze kiedyś, możecie położyć przecież płytki...:) Fajnie, że chcesz połączyć białe fronty z brązowym barkiem- lubię taki zestaw:cool: