yokasta 10.04.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Ja mam ponad 2m blatu między zlewem a kuchenką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 10.04.2011 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 (edytowane) Nemi, miło cię przywitać dziękuje za pochwały Zdjątka wkleiłam raz jeszcze, powinno już być ok Dziewczyny, tak sobie myślę, jesli jest dobrze przygotowane drewno nie może być źle (oczywiście nie mówimy o gatunkach iglastych). Przecież nawet deski toaletowe są drewniane. Sama mam taką z Ikea. Traktuję ją ciągle od 3 lat domestosem i wygląda bez zarzutu Producenci piszą,czy dana podłoga nadaje się do kuchni, holu, czy restauracji. Jeśli parkiet robi stolarz to myślę,że jeden przygotuje drewno lepiej inny gorzej, użyje innych środków na powierzchnię...itd. Jeśli chodzi o kuchnię: tą kuchnię to ja sobie tam na półwysep na własne życzenie przesunęłam. Miała być na środkowej części (na samym dole U). 1) bardzo mi się to podoba, (choć mam obawę, ile się nasprzątam po smażeniu np.steka)' 2) naczytałam się,że ułożenie blatu w U jest najkorzystniejsze do zachowania dobrego dostępu do poszczególnych miejsc w kuchni, 3) u mnie odległość między bocznymi blatami to zaledwie 120 cm, czyli takie minimum (więc wszędzie blisko) 4) bardzo często gotujemy 'na cztery ręce' i potrzebuję dużo przestrzeni na blatach pomiędzy głównymi 'przystankami'(lodówką, zlewem, i kuchnią) Dla ciekawych dobre rady, jak rozplanować kuchnię: http://www.comfoline.pl/pages/funkcjonalna-kuchnia2.php Edytowane 10 Kwietnia 2011 przez aga_domatorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 10.04.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Dla ciekawych dobre rady, jak rozplanować kuchnię: http://www.comfoline.pl/pages/funkcjonalna-kuchnia2.php Aga, dzięki za linka. Już sprawdzam, jak to u mnie wygląda Fajnie, że są rozrysowane różne kształty kuchni. Każdy znajdzie coś dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 10.04.2011 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 (edytowane) Dziewczyny, mam nowy 'gorący' temat: beże, czy szarości? Ja powiem tak, świetnie czuje się w beżach. Ale ciągnie mnie dla odmiany w stronę szarych barw,byle nie ciemnych. Myślę teraz o kolorach do salonu z kuchnią i holu... a może by tak jedno z drugim połączyć Na przykład tak: Edytowane 10 Kwietnia 2011 przez aga_domatorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 10.04.2011 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 (edytowane) Kombinuję sobie tak: Drewniana podłoga Szare ściany, a na ich tle meble w kolorze orzecha: Białe: fronty kuchenne i drzwi oraz listwy przypodłogowe, czarne blaty i klosze lamp na srebrnych nogach... Kanapy w beżu lub kremie i dodatki w kolorze fuksji (poduchy, orchidea, świeca itd.) Edytowane 10 Kwietnia 2011 przez aga_domatorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 10.04.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Łącz Byle ciepłe szarości, greige bardziej ... Plany masz piękne, ale co innego mogę napisać, mając to, co mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 10.04.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Aga, ja nade wszystko kocham beże i brązy, ale rozumiem Twoją chęć odmiany:) Ja też jestem za delikatnym i umiejętnym połączeniem kolorów, ale moim zdaniem do szarości pasują chłodne beżowe odcienie. Ciepłe są trochę za mdłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 11.04.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam greige jest super Pss, sama mam agawa74 joliska pisała o ciepłych szarościach nie beżach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 11.04.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 agawa74 joliska pisała o ciepłych szarościach nie beżach Tak, wiem:) Ja nie pisałam odnośnie joliski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 11.04.2011 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 (edytowane) jaksie,witam Aga,ja od razu pojęłam, co masz na myśli;) Może spróbuję znaleść szary ciepły kolorek i połączyć go ze spokojnym beżem(nie wpadającym w brzoskwinię, ani brąz). Sprawdzam połączenia na str. Dulux, spiszę te kolorki i zobaczę na paskach w sklepie. Byłam dziś w zakładzie kamieniarskim , wybrałam kamień do kuchni -star galaxy(oryginalną nie będę) i na parapety jasny trawertyn. Są przecudne! Muszę teraz znaleść szary, który będzie grał z trawertynem,albo może chłodny beż złamany szaroscią Sama już nie wiem, ciepły szary, czy chłodny beż...? Muszę je zobaczyć... Edytowane 11 Kwietnia 2011 przez aga_domatorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 11.04.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 na parapety jasny trawertyn. Są przecudne! Muszę teraz znaleść szary, który będzie grał z trawertynem,albo może chłodny beż złamany szaroscią Sama już nie wiem, ciepły szary, czy chłodny beż...? Muszę je zobaczyć... Zgadzam się co do trawertynu też bardzo lubię ten kamień na parapety mam nadzieję, że trawertyn będzie gładki bez porowatości i pamiętaj musisz go bardzo dobrze zaimpregnować ponieważ chłonie wszystko do siebie i trudno go będzie umyć ( dlatego ten impregnat :yes: ) Jak będziesz miała próbkę parapetu to najlepiej z nią chodź po sklepach i łatwiej będzie Ci dobrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 12.04.2011 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Zgadzam się co do trawertynu też bardzo lubię ten kamień na parapety mam nadzieję, że trawertyn będzie gładki bez porowatości i pamiętaj musisz go bardzo dobrze zaimpregnować ponieważ chłonie wszystko do siebie i trudno go będzie umyć ( dlatego ten impregnat :yes: ) Jak będziesz miała próbkę parapetu to najlepiej z nią chodź po sklepach i łatwiej będzie Ci dobrać Dzięki za radęJuszczakówka ,trawertyn jest polerowany, ubytki w strukturze wypełnione są żywicą. Płyty trzymają na zewnątrz więc nie sądzę,żeby z tymi był problem, jeśli chodzi o nasiąkanie i brud. Upewnię się jeszcze i zapytam o impregnację Podjęlismy decyzję,że blat w łazience też będzie z trawertynu. Zawsze mi się podobał, a w tym jasnym się poprostu zakochałam:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 12.04.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Podjęlismy decyzję,że blat w łazience też będzie z trawertynu. Zawsze mi się podobał, a w tym jasnym się poprostu zakochałam:rotfl: Jak jest polerowany i pociagnięty żywicą to nie ma sproblemu będzie GIT A blat w łazience...hmmmmm już mi się podoba !!!!!!!! bo ja też bardzo lubię trawertyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 12.04.2011 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Widziałam trawertyn u ciebie Juszczakówka, z ciemnym drewnem komponuje się rewelacyjnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 12.04.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Oj dzieje się tutaj dzieje już się nie mogę doczekać realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 12.04.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Widziałam trawertyn u ciebie Juszczakówka, z ciemnym drewnem komponuje się rewelacyjnie! to tylko czekać na Twoje realizacje a będzie na co czekać ojjjj będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 12.04.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Wpadłam na chwilkę Z góry uprzedzam, że zazdraszczam trawertynu jak nie wiem co. U nas z powodu zastosowanych nowinek technicznych przez mojego męża w naszym domu, trawertyn nie zmieścił się w budowlanym budżecie:mad: Aga, znalazłam takie zdjęcie prosto z Hiszpanii w swoich inspiracjach.Schody z płytek i kuta barierka. Wiem, ze nie o taki zestaw kolorystyczny Ci chodzi, ale zobacz sobie;) http://www.fanal.com/uploaded_files/Image/ambiente_cotto_g.jpg?rand=282972916 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.04.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 A czy schody z płytek nie są za śliskie? Pytam, nie spotkałam się u nikogo z takimi, wydaje mi się że w ciepłym klimacie się sprawdzają dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 12.04.2011 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Dzięki Aga, fajnie to wygląda U mnie nie będzie spoin, płytki są dość szerokie, strukturą i wyglądem przypominają półpolerowany trawertyn. Znajdę potem fotkę i wkleję.Jak coś ciekawego znajdziesz jeszcze w swoich inspiracjach, to się nie krępuj Yokasta te płytki są w klasie antypoślizgowych(jest coś takiego,nawet z jakąś skalą). Sprawdziłam to dokładnie,że względu na moje dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.04.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 W takim razie ok. Ja generalnie nie lubię płytek, oprócz tych łazienkowych i wolę spytać. Czasem się pominie jakiś szczegół i babol nam po czasie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts