Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D49 Z KOMINKAMI

Recommended Posts

• 2 months później...
NIESTETY U MNIE JESZCZE ZA WCZEŚNIE STĄD MOJE PYTANIE, ALE WYGLĄDA MI ON NA PRZYZWOICIE TANI. CO DO MOJEGO MAILA TO PROSZĘ BARDZO [email protected] NATOMIAST NIE LUBIE SIE REJESTROWAĆ W RÓŻNYCH PORTALACH BO PÓŻNIEJ ZLEWEAJA MNIE "DZIWNE" LISTY- NA KTÓRYCH PRZESYŁANIE PODOBNIEŻ "WYRAZIŁEM ZGODĘ"- DZIĘKI WILKIE!!! MAIL TEŻ DARMOWY.Dawno tu nie zaglądałem ale jak tylko sprawa u mnie się ruszy to napewno dam tu znać. Ciekawi mnie też gdzie będziesz stawiał? Bo ja pod Warszawą. Na razie.

• 7 months później...
  • 3 months później...
  • 3 weeks później...
Napiszcie coś więcej. Czy robiliście jakieś zmiany w projekcie? Dostawiliście garaż? Jaka jest powierzchnia dachu? Jak się prezentuje dachówka (słyszałam głosy, że tak małą bryłę może przytłaczać, choć my też mamy zamiar pokryć dachówką). A tak w ogóle to dopiero planujemy zakup tego projektu. Będę wdzięczna za każdą informację. Pozdrawiam

Już się wpisałam wyżej w waszym wątku, tak się uzieszyłam, że ktoś podjął wątek tego projektu, że aż nie sprawdziłam, czy ktoś odpowiedział na moje pytanie. Ale do rzeczy: dopiero mamy zamiar budować, w okolicy Jeleniej Góry. A Ty? Rozpocząłeś budowę? Ja mam zamiar "zamknąć" kuchnię ścianą łazienki, zrobić wejście do łazienki na wprost wejścia drzwi wejściowych i w tak powiększonym pomieszczeniu umieścić jeszcze natrysk. Nie wiem tylko czy to jest realne, ponieważ nie mogę się od prawie 3 miesięcy doproisić informacji nt. projektu. Pozdrawiam i będę wdzięczna za każdą informację.

Zapytania kierowałam na adres mailowy dla klientów. Właśnie otrzymałam dzisiaj odpowiedź na jeden z maili. Interesuje mnie jeszcze kąt nachylenia dachu i jego powierzchnia.Jeśli ktoś za szczęśliwych posiadaczy projektu może mnie w tej kwestii uświadomić, to z góy b. dziękuję

[ Ta wiadomość była edytowana przez: AgnesK dnia 2003-01-07 17:03 ]

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Jestem zainteresowany tym projektem i ciekawia mnie miedzy innymi takie sprawy:

1. Czy ekonomiczne jest ogrzewanie tego domu za pomoca kominka

(wszak nie jest on centralnie usytuowany, a ma to chyba wplyw na jakosc grzania)

2. Czy widzial ktos (czy istnieje) wersja projektu tego domu z garazem. Czy garaz znajduje sie po przeciwnej stronie domu niz kominki?

Za wszelkie informacje wielkie dzieki

My trochę zaczęliśmy się łamać, znaleźliśmy bowiem inny też interesujący projekt (Angela na http://www.wlasny-dom.pl) ale nie jesteśmy do końca zdecydowani. Jeśli chodzi o garaż to planowaliśmy/planujemy dostawić go po lewej stronie do przedniej elewacji (po stronie łazienki), do granicy oka. Wychodzi tego szer. ok 3,5 m. Odnośnie ogrzewania nie wypowiem się bo i tak planujemy gazowe a kominek jako ewentualne dodatkowe źródło ciepła. Ale też interesują mnie wszelkie informacje nt. tego domu :)