majkii 29.01.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Nie daj sie! Podal cene za ulozenie to nich sie jej tereaz trzyma. Zapytaj jak on sobie wyobraza ukladanie plytek bez docinania ?!Zaplac tyle ile sie nalezy i pogon z budowy... To mi przypomina pewna promocje w salonie fryzjerskim z ktorej "skorzystala" moja zona... OBCIECIE WLOSOW 15 EURO!!! na cala szybe napisane.Przychodzi do placenia a tu rachunek 40 euro!!!Za co 40 skoro obciecie kosztuje 15?- pyta zonaObciecie 15 ale suszenie wlosow suszarka 25... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 29.01.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 czy cos takiego mozna taktowac jak ukłdanie wzoru?NIby nie jest to zwykle kładzenie płytek "z metra" tylko trzeba czasami chwilke pomyslec, ale żeby chciec 60 zl za m2?Czy gdyby kolor byl jeden to miałaby byc inna stawka niz przy 2 kolorach? http://lh5.ggpht.com/_1kJOboEBDD0/SUlAgFRbDCI/AAAAAAAABWo/4YzP4R9W_Y0/s912/DSCF0008.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkii 29.01.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 zdjecia nie widze - nie chce sie ladowacale cos mi sie wydaje ze ten twoj glazurnik wychodzi z zalozenia ze skoro masz te 400k na dom to jak mu 1 czy 2 tys odpalisz ekstra to nie zbiedniejesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdanski64 29.01.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Po pierwsze musi być fuga min. 0,5 mm z uwagi na rozszerzalność cieplną i możliwość "pracy" ścian !!!! Cena powinna być taka sama lub jak co to mniejsza bo się mniej narobi.MISTRZU przy płytkach to byłeś tylko kibicem bo po co są w sprzedaży krzyżyki 2mm .0,5 są używane do posadzek przemysłowych.Nie zabierajcie głosu jak nie macie o czymś pojęcia. WYKONAWCA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Powerhouse 29.01.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 pluszku - a czy wykonawca miał te dodatkowe prace /układanie cokołu, szlifowanie , przygtowanie podłoża/ w cenniku który otrzymałeś od niego? Coś mi się wydaje, że tak. Też miałem podobne przejścia - tylko, że ja przed rozpoczęciem pracy poprosiłem o szczegółowe wyliczenie - też mi wyszło ok.90,- za m2 po podliczeniu wszystkich prac które należy wykonać. Za kompletną łazienkę cenę należy ustalać za całość prac. Podawaną przez glazurników cenę za m2 należy traktować orientacyjne i obejmuje ona tylko samo ułożenie płytek i fugowanie. Cena ta uzależniona jest nie tylko od wielkości płytek ale również od ilości m2 do położenia, klasy jakości płytek / kalibraż - czy istnieje, zniekształcenia geometryczne itd/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 01.02.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 czy cos takiego mozna taktowac jak ukłdanie wzoru? NIby nie jest to zwykle kładzenie płytek "z metra" tylko trzeba czasami chwilke pomyslec, ale żeby chciec 60 zl za m2? Czy gdyby kolor byl jeden to miałaby byc inna stawka niz przy 2 kolorach? http://lh5.ggpht.com/_1kJOboEBDD0/SUlAgFRbDCI/AAAAAAAABWo/4YzP4R9W_Y0/s912/DSCF0008.JPG dam CI dobrą radę gościa won z budowy i tak z każdym kolejnym naciągaczem i radzę to wszystkim ! Znajdziesz kogoś innego zrobi taniej i nic nie gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 01.02.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 a u mnie pewnie zgrzyt na budowie: kafelki kladzie facet ktory tynkowal, robil gladzie czy ocieplenie. Na poczadku wspolpracy dał swoj cennik - bylo tego z kilka kartek. Glazure liczyl sobie od 40-70 zl w zaleznosci od wielkosci plytek a gres na podłodze 45 zl. Zaakceptowałem te ceny. Diabel jednak tkwił w szczegółach. gdy przyszło do rozliczenia to pan zaządał jeszcze za szlifowanie i gruntowanie podłoza, za szlifowanie brzegów płytek i za robote cokolików na obrzezach. Spowodowało to sumaryczny wzrost ceny do 90 zl/m2. Fakt - bylo nawet sporo docinania płytek, ale dla mnie wszystkie te czynnosci powinny byc wliczone w cene połozenia kafelkow. ...Też miałem podobne przejścia - tylko, że ja przed rozpoczęciem pracy poprosiłem o szczegółowe wyliczenie - też mi wyszło ok.90,- za m2 po podliczeniu wszystkich prac które należy wykonać. Za kompletną łazienkę cenę należy ustalać za całość prac. Podawaną przez glazurników cenę za m2 należy traktować orientacyjne i obejmuje ona tylko samo ułożenie płytek i fugowanie. Cena ta uzależniona jest nie tylko od wielkości płytek ale również od ilości m2 do położenia, klasy jakości płytek / kalibraż - czy istnieje, zniekształcenia geometryczne itd/. Rozumiem to rozgoryczenie. Wlasnie w taki sposob (pseudo wycen) nierzetelni wykonawcy pozyskuja inwestorow a potem sa zgrzyty. Powiem tak, co kilka, kilkanascie dni ktos pisze do mnie PW z zapytaniem ile kosztuje zrobienie np. lazienki o powierzchni XXm2. Niestety na takie pytania nie odpowiadam tylko proponuje przeslanie mi projektow lub spotkanie w miejscu wykonania uslugi, celem poznania i przedyskutowania szczegolow. Juz samo takie pytanie bez zalaczonych projektow lub ich szkicow z wymiarowaniem sklania do wyceny, ktora w ostatecznoisci nie bedzie miala wiele wspolnego faktycznym kosztem calkowitym. Nie ma mozliwosci wyliczenia w ten sposob kompletnych prac glazurniczych. Przeciez w zdecydowanej wiekszosci pomieszczen w ktorych uklada sie glazure, poza wymienionymi w cytacie Powerhouse rzeczami, rowniez czesto trzeba przerabiac/przekladac hydraulike, podobnie z elektryka, ze o zabudowach G/K, stelazach grohe czy innych nie wspomne. Wazna jest ilosc naroznikow glownie zew. rodzaj ich wykonczenia, połki, parapety (jesli w glazurze), zabudowy brodzikow, wanien ich forma, podciecia a nawet rewizje, hydroizolacje, podswietlenia podlog montowane w glazurze czy wiercone otwory zwlaszcza jesli chodzi o kamien i gres. To jest czesc prac od ktorych ilosci cena moze wzrosnac nawet dwukrotnie wzgledem m2 ukladanej glazury. Reasumujac. Panowie inwestorzy dobra rada dla was. Jesli ktos robi wycene bez zapoznania sie ze szczegolami, to poszukajcie innego wykonawcy, bo albo macie do czynienia z dyletantem albo z kims kto na etapie wyceny juz kombinuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwotny 02.02.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 W związku z powyższym mam pytanie...Muszę wykończyć taras ( na nieszczęsie półokrągły ) szerokość 6,5 m promień 2,5 m. i niestety 3 stopnie na całym obwodzie. Płytki 30x30 . Ile dobry glazurnik powinien za to wziąść z metra. Wiem że jest sporo docinania i jest to praca czasochłonna???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Powerhouse 02.02.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 wingerman -to co napisałem nie ma nic wspólnego z rozgoryczniem, czytaj uważnie. Stwierdziłem, że mnie też wyszła cena ok. 90 za m2 po podliczeniu wszystkich prac, które należy wykonać, a cenę ustaliłem przed wykonaniem a nie po... Natomiast zgadzam się z dalszą częścią twojej wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 02.02.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Masz pan rację, panie Wingerman. Bazowanie na cenie podanej "w ciemno" przez np. telefon to pic czystej wody i prowadzi do wielu spięć i nieporozumień (szczególnie przy rozliczeniu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrborkowski 02.02.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Po wcześniejszym zobaczeniu miejsca pracy robię sobie cichy kosztorys,i uzgadniam cenę z inwestorem od całości zleconego mi zadania .Nigdy mi się nie zdarzyło że coś nie gra,przeważnie facet daje 100 napiwku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 03.02.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 ...napiwku??? to istnieje jeszcze coś takiego w relacjach wykonawca- inwestor? Jaką wycenę bym nie zrobił, inwestor łapie się za głowę i wstrząśnięty mówi: Panie!!!Tak drogo?!!! Za friko mu zrobisz i też będzie za drogo A tak na poważnie: w ciągu sześciu lat tylko jeden, słownie JEDEN klient dorzucił mi parę groszy extra ot tak, z własnej woli. Dodam, że nie jestem partaczem (sorry za autoreklamę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 05.02.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 ...napiwku??? to istnieje jeszcze coś takiego w relacjach wykonawca- inwestor? Jaką wycenę bym nie zrobił, inwestor łapie się za głowę i wstrząśnięty mówi: Panie!!!Tak drogo?!!! Za friko mu zrobisz i też będzie za drogo A tak na poważnie: w ciągu sześciu lat tylko jeden, słownie JEDEN klient dorzucił mi parę groszy extra ot tak, z własnej woli. Dodam, że nie jestem partaczem (sorry za autoreklamę ) ...a jednak zdarza się... nie często ale jednak... i jest to bardzo miłe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawadzka 15.09.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 (edytowane) przypadkiem wszedłem na tz stronę i widzę że macie dobrych fachowców za rozsądne pieniądze mam do położenia 500m2 płytek sciana sufit schody praca od wcZoraji co brak glazurników jeślimacie kontakty z fachowcami to prosze o kontakt na adres [email protected] z góry dziękujępraca koło Lodzi Edytowane 15 Września 2010 przez zawadzka brak miejsca pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterek63 22.09.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Glazurników szukaj na http://www.glazurnicy.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 13.11.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 (edytowane) Poradzcie mi prosze. Moj glazurnik zbudowal maly podest maskujacy rure. Wysokosc ok.30 cm bedzie z mozaiki, a reszta czyli blat plytka podstawowa. Ksztal tego blatu polokragly wklesly. I tu jest problem - jak wykonczyc to polaczenie mozaiki z plytka. listwa szlifowanie? Edytowane 16 Listopada 2010 przez grazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts