pszczyl 07.04.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Czy ktoś posiada kocioł EKO PRIM firmy Drew-Met z Kolbuszowej. Bardzo proszę o podanie ilości spalanego opału i powierzchni domu. Pozdrawiam PSZCZYL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutek22kret 28.12.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 dołączam się do pytania kolegi bo to bardzo ważna sprawa dla mnie i mojego brata , potrzebuję pilnie informacji jak optymalnie ustawić ten kocioł i jakie jest jego spalanie pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasior28 02.02.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Czy ktoś posiada kocioł EKO PRIM firmy Drew-Met z Kolbuszowej. Bardzo proszę o podanie ilości spalanego opału i powierzchni domu. Pozdrawiam PSZCZYL. hejka. drew-met mj eko-prim,st37.28-35kw grzeje ok 400m. moje ustawienia. czas podawania 55s przerwa w pod.1m50s nadmuch na 2 biegu (na turbinie dopływ powietrza jest otworzony ok1-1,5cm) przedmuch w podtrzymaniu co 1m zadana tem.to50.spadek tem do48 trwa 12-15min,(przedmuch i podanie(ok.4s) w czasie podtrzymania pozwalają utrzymać odpowiednią kupkę węgla-nie spala się i nie zapoda do końca). przy 48 zaczyna znowu podawać(dzięki małemu dopływowi powietrza i tak ustawionego podtrzymania)jest wystarczająco żaru żeby podany węgiel ładnie się zapalił (a nie jak wcześniej żar zostawał rozsunięty na boki przez podawany węgiel i spadał do popielnika),podaje 4-5 razy(ok12-13min)i jest znowu 50. Czekam na opinie moich ustawień,może ktoś się podzieli swoimi?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts