adrian 02.12.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 Jeżeli budujecie oprócz budy tzw. kojec to radzę od razu przemyśleć kwestię zabezpieczenia przed podkopami. Historia kolejnych ucieczek Fafika (nierasowca trochę mniejszego od "łyżwa") moich rodziców z jego kojca przebija to co widzieliśmy w Uciekających kurczakach. Po n-tej próbie (i n-tej modyfikacji klatki przez mojego ojca) jego kojec nieodparcie kojarzy mi się z jakimś łagrem. U góry nachylona do wewnątrz siatka, od 30cm nad ziemią do 30 cm pod ziemią blacha stalowa, jeszcze głębiej wbite pręty zbrojeniowe co 10cm. Ale ja mam przeczucie, ze ten skubaniec jeszcze coś wymyśli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 02.12.2004 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 a nie lepiej wylać ławe betonową niż zbroić zienie jakimiś blachami pretami i tym podobne Mam pytanie czy pies chowany w bloku 2 miesiące ma już długo bedzie sie przyzwyczajał do kojca jest to owczarek niemiecki narazie sie nie zapowiada aby był jeszcze w kojcu bo kojca jeszcze niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylur 10.01.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Jesli chodzi o psa to goraco polecam stronke, a własciwie forum na tej stronce : http://www.dogomania.pl mnóstwo porad i sympatycznych ludzi, zupełnie tak jak tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 10.01.2005 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 a mój pies nadal chodzi po budowie bez budy http://www.dogomania.pl/grafiki/animacje/gsd2.gif ozdrawiam ARi Tylko tam gdzie bedzie kojec narazie jest szpka noi narazie musi jeszcze poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 03.02.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Jeśli pies ma spać w budzie to nie można dopuszczać do zbyt wysokich różnic różnic temperatur. Ocieplenie budy zbudowanej z drewna nie jest nawet konieczne byle nie przewiewało jej "na wylot". Problem w tym, że pies musi wytworzyć sobie futro ochronne sam. Jak będzie miał "ciepłą" budę to może to zaburzyć proces i pies się przeziębi lub złapie zapalenie płuc. Niestety kiedyś z teściem "przedobrzyliśmy" z budą i pies chorował całą zimę (owczarek niemiecki). Po "odciepleniu" budy na następny sezon zdrowie wróciło do normy, a sierść miała jak haski - taki milusi jedwab. Z tego co zauważyłem pies nie lubił ustawienia kiedy z otworu wejśćiowego nie było widać frontu. Po zmianie ustawienia budy wszystko było OK. Buda z desek 22mm/folia/22mm + dach kryty gontem bitumicznym. A i tak często/gęsto sypia na zewnątrz a kot na niej . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 04.02.2005 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Wielkie dzieki za BARDZO DOBRE RADY !!!!! może własnie nie bede przesadzał z dociepleniem budy to co radzisz NURNI nie dawać w środek styropianu ? Z tym futrem masz pewnie racje i z usadowieniem budy masz jescze jakieś dobre rady Gdzie powinno sie dawać zagrode czy aby Pies widział co sie dzieje z przodu czy z tyłu bo widziałem takie rozmieszczenie psa że był styłu za domem tylko że nie widzi zabardzo co sie dzieje z przodu. Pewnie coś zacoś chyba że dwa psy ale narazie odpada Pozdrawiam ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 11.03.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 http://www.insomnia.pl/1/images2004/20040521183636.jpg CIEKAWE JAKI TELEWIZOR TAM WSZEDŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bochyn 16.03.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 http://www.insomnia.pl/1/images2004/20040521183636.jpg CIEKAWE JAKI TELEWIZOR TAM WSZEDŁ :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Z moich doświadczeń wynika, że buda to bardziej element ozdobny architektury ogrodowej, niż pożądane przez psa schronienie. Otóż... Zrobiliśmy naszym psom (owczarki niemieckie) piekne budy, ocieplone, wentylowane, z przedsionkami (żeby nie wiało do srodka), dachy otwierane od góry (łatwo mozna posprzątać). I co? No właśnie... Nie chciały tam w ogóle wchodzić! W zimie, przy sporym mrozie i śniegu spały na zewnątrz, rano jak wychodziłam z domu to widziałam tylko takie dwie kupki śniegu z czarnymi kropkami (nosy). Wstawały, otrzepywały się i wygladały na wielce zadowolone. A w miejscach, gdzie leżały zostawały przymarznięte kłaki sierści... Dodam, że nigdy nie chorowały. Buda cały czas jest, nastały inne psy i... to samo. Śpią, leżą wszędzie, tylko nie w budzie. Wydaje mi się, że psy po prostu czują się bezpieczniej, jeśli maja cały czas oko na to, co się dzieje, dlatego jesli buda, to z otworem bezposrednio na zewnątrz tak, żeby siedząc w budzie mógł cały czas obserwować okolicę. Ale to też nie gwarantuje, że będzie z niej korzystał. Psy instynktownie wybierają najlepsze dal siebie miejsce na spoczynek i niekoniecznie to musi byc buda, niestety... mimo naszych najszczerszych chęci... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts