Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiej firmy wk?ady kominkowe ?

Neo23

Jakiej firmy macie wkład kominkowy ?  

280 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej firmy macie wkład kominkowy ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 142
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pytanie do użytkowników Taranawy - czy te wkłady mają możliwość bezpośredniego doprowadzenia powietrza z zewnątrz domu?

Mają. Są już do kupienia stalowe stojaki pod wkład i z nimi można też kupić takie ustrojstwo rozdzielające powietrze doprowadzane rurą na dwa wloty powietrza. Trochę mętnie to brzmi :D ale działa bez pudła. Zdałaby się fotka, ale póki co nie mam takiej możliwości.

Ten metalowy stojak z doprowadzeniem powietrza to 1/10 ceny wkładu kominkowego :evil:

Niestety... I pomyśleć, że za część tej kwoty można kupić np. grający sprzęt elektroniczny :D Fakt, wiadomo jaki to sprzęt, ale zaawansowanie tzw. "myśli technicznej" - nieporównywalne... Cóż można zrobić ? - można zrobić stojak samemu...

• 2 months później...
Ja zakupiłem wkład Spartherm seria Ambiente model Piccolo 410.

Jak się sprawuje? Czy doprowadzenie powietrza do kominka jest szczelne tzn. nie bierze powietrza jeszcze innymi otworami lub nieszczelnościami? Jak się sprawuje szamot ( nie pęka)?

Pytam bo też się przymierzam do modelu Varia.

Pozdrawiam

• 3 months później...
  • 4 years później...
  • 1 month później...

A ja poszukuję taniego wkładu kominkowego. Ma tylko być do zapalenia raz na jakiś czas, bez D...coś tam i płaszcza wodnego. Tylko dla przyjemności. Mamy wentylację mechaniczną wiec powinno być doprowadzenie z zewnątrz powietrza.

Czy mogę prosić o podpowiedź czego szukać i co jest dobre?