Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiej firmy wk?ady kominkowe ?

Neo23

Jakiej firmy macie wkład kominkowy ?  

280 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej firmy macie wkład kominkowy ?

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 142
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Czy ktoś z fachową wiedzą mógłby sie wypowiedziec na temat wkładów, który wybrać?

-Wkład kominkowy TQD Sunfire 700 Flat mogę kupić za 3200zł

- Wkład Kominkowy Seguin Dueteriez Europa 7 Black Line mogę kupić za 3500zł

Dom parterowy, pow. użytkowa 136m, główne ogrzewanie gazowe, kominek opcja dodatkowa ale chetnie uzywana. Moze ktos zaproponuje cos innego?

Tarnava 14 kw kupiona dwa tygodnie temu stoi w pokoju czekając na montaż.

Estetyka wkładu mnie nie przeraża, gdyż większość będzie zabudowana.

AndrzejuS.

Widzę, że kupiłeś (sporo czasu temu) Taranwę 14 kW. Jak się sprawdza? Na jakiej powierzchni.

Ja chcę kupić taki sam na 153 m2 z DGP. Czy myślisz, że wystarczy? Może dołożyć trochę i kupić 16 kW?

jedna to oryginał szybko rozwijający się, druga to kopia, n awet nie wierna.

Jeżeli udzielasz odpowiedzi to proszę bądź poinformowany i precyzyjny ...

Była to kiedyś jedna firma która rozbiła się na 3-różne ... Tarnava , Tarnavva i trzecia która specjalizuje się we wkładach kominowych..

Zdecydowanie polecam T a r n a v v e http://www.tarnavva.pl

Osobiście posiadam model PRIMERO PLUS typ 18KW ... jeżeli zapytacie o mój komentarz do tego wkład , odpowiem wam tak...piła do lasu po drzewo i palić 24h/366 dni w roku.. no coments

Pozdrawiam

paradox

Edytowane przez paradox

Kupiłem ceniący się bardzo Spartherm. Błąd. Firma cechuje arogancja w stosunku do klienta. Umywaja ręcę od problemów z jakoscią dostarczonego wkładu, zwalając wszystko na wykonawcę, za którego pracę (autoryzowany sprzedawcy) nie ponoszą żadnej odpowiedzialności. Rozmowy zarowno z przedstawicielem handlowym, jak i w zakladzie odbywają się na zasadzie kupiłeś, twój problem. Nie kupujcie, odradzam. Za drogo, jakość marna. Socjalistyczna firma.

Witam.

Pedro - po przeczytaniu Twojego "postu" w innym wątku, aż samo ciśnie się pytanie: a co ma do tego producent wkładu ???

No chyba że dużo rzeczy nie dopowiedziałeś ...

Co ma spieprzona robota przez wykonawcę do tego jakie masz palenisko? Przecież równie dobrze mogli to spartolić robiąc kominek na marketowcu za przysłowiowego "tysiaka" ...

Obiektywnym trzeba być ...

Pozdrawiam.

Edytowane przez Forest-Natura

Witam.

Pedro - po przeczytaniu Twojego "postu" w innym wątku, aż samo ciśnie się pytanie: a co ma do tego producent wkładu ???

No chyba że dużo rzeczy nie dopowiedziałeś ...

Co ma spieprzona robota przez wykonawcę do tego jakie masz palenisko? Przecież równie dobrze mogli to spartolić robiąc kominek na marketowcu za przysłowiowego "tysiaka" ...

Obiektywnym trzeba być ...

Pozdrawiam.

Witam,

Ano ma- producent wkładu jesli wyznacza autoryzowanych dystrubutorów, to w każdej branzy dba o swój wizerunek, czyli i o to, jak jego dystrybutor działa. Spartherm sam na swojej stronie wyznacza firmy- nieliczne- wiążąc gwarancję z montażem tylko przez autoryzowanego przedstawiciela. Jesli wyznacza i umywa ręcę od poziomu fachowości tego punktu, to nie jest to w porządku. Mówimy tutaj o wąskiej liczbie dystrybutorów i o drogim! producencie wkładów. Przez analogię- Mercedes, Ford, Honda etc. mają autoryzowane serwisy i poziom ich jakości jest w jakimś stopniu kontrolowany przez firmę. Oczywiście poziom kontroli jest różny w zależności od producenta- co innego stacja Mercedesa, co innego Forda.

Spartherm np. szkoli sowich dystrybutorów- po co? O jakość właśnie chodzi. Kozłowski ma całą gamę materiałów marketingowych od Sparthermu

Umywanie rąk od takich spraw nie świadczy dobrze o producencie. No, chyba że uwolnią wkłady do sprzedaży w każdym punkcie....

Firmy opierające swoją działalność na dystrybutorach zawsze ich kontrolują- w każdej branży. O ile oczywiście zależy im na długoterminowych wynikach sprzedaży. Obiektywnie- 90% niedoróbek to Kozłowski, 10%- brak zainteresowania Sparthermu. Jednak 10% to zawsze coś.

Pozdrawiam i życzę więcej szczęścia!

Witam.

Poziom i jakość usług serwisów samochodowych jest chyba właśnie w wielu przypadkach najlepszym zaprzeczeniem tego co mówisz. Przynajmniej takie są moje doświadczenia.

Socjalistyczna to była właśnie kiedyś odpowiedzialność zbiorowa :-)

No ale spierać się nie będę - Twoja sprawa i Twój pogląd.

Pozdrawiam.

Forest- nie zgodze się w sprawie autoryzowanych serwisów samochodowych. Jasne, że często to, co robią to fuszerka etc. Ja tez miałem takie sytuacje i jednak interwencje w siedzibach firmy działają. Jeśli kiedyś będziesz mial problem- spróbuj zadzwonic do centrali firmy. Z reguły mają dział obsługi klienta i są czuli na wszystkie sygnały.... nie zawsze oczywiście, no i sytuacja musi być jednoznaczna.

Socjalistyczne tez jest podejscie do pracy ;)

Pozdrawiam!!